29 / 03 / 2024

Bayraklı'da kentsel dönüşüm için düğmeye basıldı!

Bayraklı'da kentsel dönüşüm için düğmeye basıldı!

İzmir'de gecekondulaşmanın yoğun olarak yaşandığı Bayraklı'da vatandaşlarla müteahhitleri kentsel dönüşümde ortak bir zeminde uzlaştırma adına imar planlarında revizyon çalışmasının ilk adımı atıldı.



BAYRAKLI Belediye Meclisi kentsel dönüşümün sağlanması adına önemli bir kararın altına imza attı. 


Belediye meclis toplantısında plan ve proje müdürlüğünce hazırlanan Tepekule ile Çay Mahallesi şakinlerini ilgilendiren 1/1000 ölçekli imar plan revizyonu oybirliği ile kabul edildi. Karar onaylanması ıızere  İzmir  Buyükşehir Belediyesine gönderildi. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Buyükşehirlere yapılan görüşmeler olumlu geçti. Oradan da inşallah geçecek. Ondan soma da Bayraklı'nın önünü açmış olacağız" dedi. 


48 HEKTARLIK ALAN 

İzmir'de gecekondulaşmanın yoğun olarak yaşandığı Bayrakh'da vatandaşlarla müteahhitleri kentsel dönüşlünde ortak bir zeminde uzlaştırma adına imar planlarında revizyon çalışmasının ilk adımı atıldı. 

Belediye meclisinde Tepekule ve Çay Atehalleri'ndeki 48 hektaılık alanı kapsayan 1/1000 ölçekli imar plan revizyonu CHP ve AK Partili belediye meclis üyelerinin oyları ile kabul edildi. 


BU KARAR TARİHE GEÇECEK 


İki mahallede küçük parselleri birleştirerek imar planlarında değişlik yaptıklarını belirten Hasan Karabağ, "Belediyelerin yapmaya çalıştığı kentsel dönüşüm uzlaşmasında sıkıntı yaşanıyor. 


GÖRÜŞMELER OLUMLU GEÇTİ 


MECLİSTE aldıkları kararm önemine işaret eden Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ. "Dilerim bunu Bayraklı nın tümüne yayarız. Buyüksehirle yapılan görüşmelerin olumlu gediğini arkadaşlarım bana iletti. 

Oradan da insalah geçecek. Ondan sonra Bayraklı mı önünü açmış olacağız. İmar planlarının kabul edimesinin ardından vatandaşlarla müteahhitlerin anlaştığı süreti birlikte izleyeceğiz. Aldığınız karar, Bayraklınız ve İzmir iciı hayırlı olsun" dedi. 


Vatandaş, 'Oğlum, kızım var bunlara birer daire verin, imar planlarını biraz daha iyileştirin. 

Ben de müteahhitle anlaşayım' diyor. Biz de bu kapsamda bir çalışma yürüttük. Küçük parseller birleştiriliyor ve inşaat haklan yukarıya doğru veriliyor. Caddeler 15 metre seviyesinden dar olmamak şartıyla yeniden dizayn ediliyor" dedi. 


Hürriyet


Geri Dön