19 / 04 / 2024

Bayraklı'da kentsel dönüşüm kendiliğinden olacak!

Bayraklı'da kentsel dönüşüm kendiliğinden olacak!

BAYRAKLI Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Bayraklı, İzmir'in yükselen değeri oldu. Bu dönem kentsel dönüşümün kendiliğinden gerçekleşmesi için imar plan revizyonları yapıyoruz. Bu tamamlandığında ilçemizde dönüşüm başlayacak" dedi.



BAYRAKLI Belediye Başkanı Hasan Karabağ, geride bıraktığı 7 yıllık görev süresini değerlendirdi. Bayraklı'ya milyonlarca liralık yatırım yaptıklarını ve bu yatırımları sürdürdüklerini belirten Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Sosyal demokrat belediyecilik örneklerini ilçemizde sergiliyoruz. Fiziki anlamda ilçemizde önemli değişiklikler oldu. Vatandaşın hayatına kolaylaştıran, onlara dokunan yüzlerce projeyi 7 yılda hayata geçirdik. Bayraklı, İzmir'in yükselen değeri oldu. Bu dönem kentsel dönüşümün kendiliğinden gerçekleşmesi için imar plan revizyonları yapıyoruz. Bu tamamlandığında ilçemizde dönüşüm başlayacak" dedi.

Bayraklı'da 2009 yerel seçimlerde kazandığı başarıyı, 2014'te daha da yukarıya taşıyan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, başkanlık koltuğunda 7. yılı doldurdu. Göreve geldiğinde oturacak koltuk bulmakta zorluk çektiğini hatırlatan Başkan Karabağ, "Bölünmenin her türlü sıkıntısını yaşadık. Başkan seçildik, tebrik için gelenleri ağırlayacak yerimiz yoktu. Her şeyi baştan oluşturduk. Burada ne çektiğimizi bir Allah bir de biz biliriz. Geriye baktığımda önemli bir yol kat ettiğimizi görüyorum. Yeni kurulan bir belediye olarak önemli hizmetlerin, projelerin altına imza attık. 30-40 yıllık belediyelerin zorlanarak yaptığı işleri kolayca başardık. Bu süreçte yaptıkları ile İzmir'in konuştuğu bir ilçe, belediye olduk" dedi.

"HEP HALKIN İÇİNDEYİM"

Başkan Karabağ, seçildiği günden bu yana halkın arasında olduğunu belirterek, sözlerine şöyle devam etti: 

"Benim yapımda makamımda oturayım bana gelsinler' diye bir şey yok. Hep halkın içindeyim. Bir bakmışsınız bir kahvede çay içiyorum bir bakmışsınız bir ev ziyaretindeyim. Sürekli geziyorum. Temizlik konusunda ün yapmış bir belediyeyiz. Bu konuda oldukça hasasız. Sokakları kadınlara emanet ettik. Belediye olarak günlük görevlerimizi eksiksiz yaptığımıza inanıyorum."

"DAR GELİRLİ VATANDAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ"

Bayraklı'nın gecekondulaşmanın yoğun olarak yaşandığı bir bölge olduğunun altını çizen Başkan Karabağ, belediye olarak dar gelirli vatandaşlara her türlü desteği sağladıklarını kaydetti. Karabağ, "Her yıl binlerce aileye destek veriyoruz. Sadece ailelere değil bu ailelerin başarılı çocuklarına burs sağlıyoruz. Halkımızın derdiyle dertleniyor, onların sorunlarını nasıl çözeriz diye kafa yoruyoruz. Bu anlamda da başarılı olduk" diye konuştu.

SAĞLIK HİZMETLERİ

Vatandaşlara sağladıkları ücretsiz sağlık hizmetleriyle birçok belediyeye örnek olduklarını ifade eden Başkan Karabağ, "Doktorlarımız evden çıkmakta zorlanan hastalarımızın ayağına giderek hizmet veriyor. 7 diş polikliniğinde binlerce vatandaşı tedavi ettik. Ambulanslarımızla hastalarımızı hastaneye götürüp tekrar evlerine bırakıyoruz. Bu ücretsiz hizmetlerimiz vatandaşlar tarafından beğeni topluyor" dedi.

"VATANDAŞIN İSTEKLERİ HER ZAMAN ÖNCELİĞİMİZ"

Başkan Karabağ, vatandaşların günlük hayatlarını kolaylaştıran, onlara dokunan projeleri hayata geçirdiklerini söyledi. Karabağ, sözlerine şöyle devam etti: 

"Vatandaşın istekleri her zaman önceliğimiz oldu. Halkımız istedi, biz de yaptık. Özellikle kadınlarımız, çocuklarımız için çok sayıda proje geliştirdik. Çocuklarımız, kötü alışkanlıklardan uzak dursun diye spor alt yapısına önem verdik. Salonlar açtık. Kurslar düzenledik. 23 mahallemizde 27 semt merkezi açtık. Kadınlarımız buradaki kurslara katılıyor. İlçemize kültür merkezleri kazandırdık. Kısaca fiziki ve sosyal alanda yaptığımız yatırımlarla bugünlere geldik."

YEŞİL BAYRAKLI

Yeşil büyük önem verdiklerini belirten Başkan Karabağ, "Görev geldikten sonra 45 yeni parkımızı hizmete soktuk. Mevcut parları elden geçirdik, geçiriyoruz. Çocuklarımıza yeşil bir Bayraklı bırakmak için yoğun bir çaba içerisindeyiz. Boş bulduğumuz ve uygun olan yerlere parklar yapıyoruz. İlçemizde kişi başı düşen yeşil alan miktarı 5 metrekareye kadar yükseltmeyi başardık. Yeni park projelerimiz var" diye konuştu. 

"BAYRAKLI ATATÜRK'ÜN, CUMHURİYET'İN KALESİ OLDU"

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bıraktığı değerlere sahip çıktıklarını diye getiren Başkan Karabağ, "29 Ekim'de, 23 Nisan'da, 19 Mayıs'ta yaptığımız etkinliklerle ses getirdik. Bayraklı Cumhuriyetin, Atatürk'ün kalesi oldu" dedi.

"KENDİLİĞİNDEN DÖNÜŞÜM OLACAK"

Bayraklı'da kentsel dönüşümün kendiliğinden olması için çalıştıklarını belirten Başkan Karabağ, “Tepekule ve Çay Mahalleri'nde dönüşümün kendiliğinden olması için çalışma başlattık. Burada parselleri birleştirip zemine yayılan inşaat alanını dikeye vereceğiz. Yaptığımız plan değişiklikleri ile vatandaşlarımız müteahhitlerle oturup anlaşacak. Bayraklı'da dönüşüm bu yolla olacak. Bu değişiklikle hem vatandaşımız hem işe alan memnun olacak. Plan değişikliklerini diğer mahallerimizde de yapacağız. Arkadaşlarımız çalışıyor" diye konuştu.

YENİ PROJELER GELİYOR

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, birçok projenin temelini attıklarını ve bunların yapımının sürdüğünü, yeni projelerin de yakında temelini atacaklarını belirterek, “Hizmet binamızın inşaatı yakında bitecek. Çay ve Osmangazi Mahallerimizde pazar yeri inşaatları sürüyor. Bu dönem, Manavkuyu Mahallemizde 13 bin metrekarelik alana kültür ve spor tesisinin temelini atmak istiyoruz. Postacılar Mahallemize bir kültür merkezi, Nafiz Gürman'a ise cem evi yapacağız. İlk tiyatro müzesini yine Bayraklı'da yapacağız" dedi.


Hürriyet 




Haber Habertürk Egeli Ek Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



İzmir  Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, ilçedeki kentsel dönüşümün kendiliğinden olacağını belirtti. Bölgedeki kentsel dönüşüm için çalışmalar sürüyor.



İzmir Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Kentsel dönüşümde planların Büyükşehir'den geçmesi ile birlikte vatandaşla müteahhitler kendi aralarında anlaşacak. Böylece de dönüşüm kendiliğinden gerçekleşecek" dedi.


Gecekondulaşmanın yoğun olarak yaşandığı bölgelerden Bayraklı'da, kentsel dönüşümün kendiliğinden gerçekleşmesi için sona gelindi. Bayraklı Belediye meclisi, geçtiğimiz aylarda Tepekule ve Çay Mahallerini ilgilendiren 1/1000 ölçekli imar planlarını meclisinde kabul edip  İzmir  Büyükşehir Belediyesi'ne gönderdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu planları prensipte kabul etti. Ancak 1/5000 ölçekli Nazım İmar planı hazırlanması gerektiğini bildirdi ve harekete geçti. Büyükşehir Belediyesi, 1/5000 ölçekli ilave nazım imar planlarım geçtiğimiz günlerde meclisten geçirdi. 


KENDİLİĞİNDEN OLACAK 


Bayraklı Belediyesi, önümüzdeki meclis toplantısında hazırladığı 1/1000 ölçekli revizyon uygulama imar planlarını yeniden mecliste görüşerek onaylanması için Büyükşehir'e gönderecek. Kabul edilmesinin ardından da Tepekule ve Çay Mahalleri'nin bir bölümünde kentsel dönüşüm anlamında önemli hamlelerin gelmesi bekleniyor. 


Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, bu iki mahallede dönüşümün kendiliğinden gerçekleşeceğini belirterek, "Arkadaşlarımız Büyükşehir'le sürekli görüşüyor. Hazırladığımız planlar kabul gördü. 


1/5.000'likler Büyükşehir'den geçti. Şimdi 1/1000'likleri meclisimizden geçirip, göndereceğiz. Burada parselleri birleştirip, zeminde yayılan inşaat alanı dikeyde toplanacak. Bazı noktalarda binalar maksimum 10 kata kadar yükselecek. Maalesef belediyelerin yapmaya çalıştığı kentsel dönüşüm uzlaşmasında sıkıntı yaşanıyor. Vatandaş, 'Oğlum, kızım var bunlara birer daire verin. İmar planlarını biraz daha iyileştirin. Ben de müteahhitle anlaşayım' diyor. Biz de bu kapsamda bir çalışma yürüttük. Planların Büyükşehir'den geçmesi ile birlikte vatandaşla müteahhitler kendi aralarında anlaşacak. Böylece de dönüşüm kendiliğinden gerçekleşecek. İnşaat sektörünü de bir hareket gelecek. Gerçekten önemli bir proje. Başından beri, dönüşümün ancak bu yolla olacağını savunuyorum. Zaman, haklılığımızı ortaya koyacaktır. Şuanda vatandaşlarımız memnun. Aldığımız kararlarla Bayraklı'nm önünü aşmış olacağız" dedi. 



Habertürk Egeli Ek


Haber Bayraklı Belediyesi'nde şu şekilde yer aldı


Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, mevcut yasa ve imar planları ile kentsel dönüşüm yapmanın zor olduğunu belirterek, ilçedeki imar planlarında revizyona gidileceğini açıkladı. Başkan Karabağ, "Yamanlar, Onur, Gümüşpala, Emek, Çay, Adalet ve Manavkuyu Mahalleri'nde bir çalışma başlattık, yakında kamuoyuyla paylaşacağız. Küçük parselleri birleştirip müteahhit ve vatandaşların kolayca anlaşabileceği bir sistemi hayata geçirmek istiyoruz" dedi.


İzmir'de gecekondulaşmanın yoğun olarak yaşandığı Bayraklı'da vatandaşlarla müteahhitleri kentsel dönüşümde ortak bir zeminde uzlaştırma adına imar planlarında revizyon çalışması başlatıldı. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, ilçelerindeki gecekondulaşmanın Ankara'daki gibi tek katlı olmadığına dikkat çekti. Başkan Karabağ, Bayraklı'da özellikle çok katlı kaçak yapılaşmanın yoğun olduğunu belirterek, "Belediyelerin yapmaya çalıştığı kentsel dönüşüm uzlaşmasında sıkıntı yaşanıyor. Vatandaş, 'Oğlum, kızım var bunlara birer daire verin. İmar planlarını biraz daha iyileştirin. Ben de müteahhitle anlaşayım' diyor.  Halkımızın ne istediğini biliyoruz. Bu kapsamda imar plan revizyon çalışması yürütüyoruz. Küçük parselleri birleştirip çok olmamak kaydıyla yoğunluk artışı vereceğiz. Müteahhit ve vatandaşların kolayca kat karşılığında anlaşabileceği bir imar dönüşümü çalışmasını sürdürüyoruz. Yamanlar, Onur, Gümüşpala, Emek, Çay, Adalet, Manavkuyu Mahalleri ile ilgili bu proje devam ediyor. Bu, bugünden yarına olacak bir çalışma değil. İmar planlarının kabul edilmesinin ardından vatandaşlarla müteahhitlerin anlaştığı süreci birlikte izleyeceğiz" dedi.


KENDİLİĞİNDEN DÖNÜŞÜM OLACAK

Bu çalışmanın İzmir genelinde yapılması gerektiği savunan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Mevcut imar planları ve kaçak yapılarla vatandaşların yol yürümesi mümkün değil. İmar planlarını değiştirmemiz gerekiyor. Vatandaşın taleplerine cevap verecek imar artışı getirerek yeşili bol alanlar yaratacağız. Kendiliğinden dönüşümü gerçekleştireceğiz. Hem müteahhit hem de vatandaşı bu anlamda teşvik edeceğiz. Örneğin Yamanlar, Emek Mahalleri'nde 2-3 katlı imar var. 3 katlı kaçak yapısı olan biri ile müteahhitle neyin pazarlığını yapacak?  Belediyenin verdiği de yeterli gelmiyor. Mevcut planlar kullanılır değil. Biz bunu çağdaş hale getireceğiz" dedi.


GECEKONDULARINIZI SATMAYIN

Vatandaşlara, "gecekondularınızı satmayın" diye seslenen Başkan Karabağ, şunları kaydetti: "Vatandaşlarımız gecekondularını satmasınlar. İmar planlarını değiştirelim. Bunun için kendi meclisimizi ve Büyükşehir Belediyemizi ikna edelim. Ulaşım planını da düşünüyoruz. Halkımız endişe etmesin. Vatandaşın gönlündeki dönüşüm olmadığı sürece kentsel dönüşümün olacağına inanmıyorum. Zorlamayla bu işler olmaz. 6306 sayılı bir yasa var. Bu yasada dayatmalar var. Bu şekilde sonuç alınması mümkün değil"


Bayraklı Belediyesi


Geri Dön