24 / 04 / 2024

Bayraklı'da Sağlık Kampüsü inşaatı bu yıl başlayacak!

Bayraklı'da Sağlık Kampüsü inşaatı bu yıl başlayacak!

Ankara, İzmir ve Kocaeli şehir hastaneleri ihalesini Türkerler Holding kazandı. Gayrimenkul, inşaat, enerji ve sağlık sektöründeki faaliyetleri ile tanınan şirket 2015 yılında bu üç alanda 800 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirecek.



Kamu-özel sektör işbirliği ile Ankara,  İzmir  ve Kocaeli şehir hastaneleri ihalesini kazanan Türkerler Holding'in Yönetim Kurulu Üyesi Serhat İnanç, "Bu projeler o kadar güçlü ki uluslararası kuruluşlar kredi vermekte çok istekli. Yatırımcı şirkete değil, projenin kendisine veriyorlar" dedi. 


Gayrimenkul, inşaat, enerji ve sağlık sektöründeki faaliyetleri ile tanınan Türkerler Holding 2015 yılında bu üç alanda 800 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirmeyi planlıyor. Türkerler Holding Yönetim Kurulu Üyesi Serhat inanç, 1 milyar dolar ciro hedefledikleri 2015'te başta kamu özel sektör işbirliği (Public-Private-Participation-PPP) modeli ile geliştirilen sağlık kampusları olmak üzere enerji ve gayrimenkulde yeni projeleri hayata geçirmeye hazırlandıklarını söyledi. 


Sağlık Bakanlığı'nın Türkiye genelinde PPP modeli ile gerçekleştirmekte olduğu 16 entegre sağlık kampusu ihalesinden en önemli üç tanesinin Türkerler Holding'in de içinde bulunduğu yatırımcılar tarafından kazanıldığını hatırlatan İnanç, yerli ve yabancı kredi kuruluşlarının PPP projeleri finansmanına özellikle yoğun ilgi gösterdiklerine dikkat çekti.

 

PPP'YE KREDİ İLGİSİ 

PPP modeli ile geliştirilen  Ankara  Etlik'teki sağlık kampusunu İtalyan Astaldi ile ortak yapacaklarım kaydeden İnanç, şanları anlattı: "3 bin 600 yatak kapasiteli toplam 1 milyar 150 milyon Euro mal olacak proje için 3.5 yılı geri ödemesiz 18 yıl vadeli 900 milyon Euro'luk sendikasyon kredisi aldık. Bu anlaşmanın asıl önemli özelliği ise, Türkerler ya da Astaldi'nin değil, projenin direk kendisinin kredilendirilmesi. Aynı ilgiyi, 2 bin 60 yatak kapasiteli 650 milyon Euro'luk İzmir ve 1180 yatak kapasiteli 350 milyon Euro'luk Kocaeli'ndeki hastane projelerinde de gördük." 


SAĞLIKTA 7 BİN YATAK 

Şu ana kadar ihalesi gerçekleşen sağlık kampuslarının toplam yatak kapasitesinin 24 bin civarında olduğunu kaydeden İnanç, "Bunun 7 binin üzerinde yatak kapasitesi olan Ankara, izmir ve Kocaeli projelerini biz gerçekleştiriyoruz. 2015-2018 yılları arasında sağlık sektörüne yapacağımız yatırımlardan bizim payımıza düşen tutar 250 milyon Euro. 20 Mayıs'ta temelini attığımız Kocaeli Şehir Hastanesi'ni Gama Holding ile birlikte gerçekleştiriyoruz. Yine Gama Holding ile birlikte İzmir'de Bayraklı Entegre Sağlık Kampusu'nun inşaatına bu yıl başlayacağız." 


Enerjideki gücümüz artıyor 

TÜRKERLER Holding olarak enerji sektöründeki güçlerinin her geçen gün biraz daha arttığını ifade eden Serhat İnanç, Türkerler'in Türkiye enerji piyasasında yatay ve dikey entegrasyonu gerçekleştirmiş, kaynak çeşitliliğine sahip az sayıda gruptan biri olduğunu söyledi. Elektrik üretiminde yenilenebilir enerjiye odaklandıklarını kaydeden İnanç, 19 adet rüzgar santralı, 9 adet hidroelektrik santral projelerinin yanı sıra, 140 kilometrekarelik dört işletme sahasında 385 megawat güce ulaşması planlanan jeotermal santral kapasitesi geliştirdiklerini söyledi. 


2020 yılma kadar rüzgar ve jeotermal yatırımlarına özel bir ağırlık vereceklerini söyleyen inanç bu sürede 600'ü yenilenebilir olmak üzere 1000 megavat kurulu güce ulaşmayı hedeflediklerini belirtti. 


İnşaatta her tür proje yaptık 

TÜRKERLER İnşaat'ın her türlü Mahall Ankara projesinin kaba TÜRKERLER inşaat'ın her türlü altyapı ve üst yapı inşaatını ve yüksek mühendislik projelerini başarı ile gerçekleştirdiğini ifade eden Serhat inanç, gayrimenkul sektöründe ise konut, alışveriş merkezi, ofis ve otel gibi farklı kullanım alanlarım bir araya getiren karma kullanım konseptini Ankara, İstanbul ve İzmir'in en önemli lokasyonlarında hayata geçirdiklerini hatırlattı. Şu anda Ankara'da devam eden Mahall Ankara projesinin kaba inşaatının tamamlandığını vurgulayan Serhat İnanç, 2015 yılı içinde Ankara ve İznür'de iki önenüi gayrimenkul projesine başlayacaklarını söyledi. Mahall Ankara'nın meydan mağazaları satışa çıkıyor. Mahall Ankara'nın merkezinde yer alan Mahall Meydan'da bulunan 57 mağaza, 28 Mayıs'ta Türkerler İnşaat'ın düzenleyeceği açık artırma ile sahiplerini bulacak. 


Hürriyet


Geri Dön