20 / 04 / 2024

Bayraklı'da temeller bilimsel atılacak!

Bayraklı'da temeller bilimsel atılacak!

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, " Yeni Kent Merkezi 'nde, zemin ile binaların statik hesaplarının örtüştüğü bir sistem olacak. Bu konuda bilimsel çalışmalar yapıyoruz" dedi...



BAYRAKLI Belediyesi yeni kent merkezinde inşa edilecek yüksek katlı yapıların bilimsel temellerin üzerinde yükselmesi için önemli bir çalışma başlattı. Bu kapsamda Dokuz Eylül Üniversite sinin (DEÜ) yürüttüğü ve sonuçlandırdığı "depreme dayanıklı yapı tasarımı için statik ve dinamik yükleı dikkate alınarak saptanan zemin özellikler i ve modelleri" çalışması, bu bölgede proje yapmak isteyenlere verilecek. 


Ayrıca Bayı aklı Belediyesi proje gruplarından yüksek katlı binalara deprem izleme sistemlerinin kurulmasını isteyecek. Böylelikle hem oluşacak depremlerin yalandan izlenmesi sağlanacak, hem de binaların deprem performansları ölçülecek. 

İzmir'de bir ilküıalüna imza atar ak Dokuz Eylül Ümversitesi Deprem Araştııma ve Uygulama Merkezi (DAUM) ile "yeni kent mer kezinde deprem-zemin-yapr etkileşimi" konulu deprem çalıştayı gerçekleştiren Bav raklı Belediyesi, bu alandaki çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. İmar ve Şe^ hircilik Müdürlüğü, özellikle yeni kent merkezi olmak üze le yüksek yapı niteliğindeki binaların. DAUM'un projesinin sonuçlarına uygun olarak pıojelendirilmesi konusunda bir yol lıaıitasr belirledi Deprem gerçeği Belediye Başkanı Hasan Kaıabağ, yeni kent merkezinde yüksek katlı bina yapacak firmalara, hazulanan zemin etüd çalışmalarını vereceklerim belirterek. "Deprem gerçeğini unuttuımuyoruz. 


Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygu lama Merkezi'nin yeni kent merkezi ile ilgili önemli çalışmaları var. Bu çalışmanın sonuçlar mı ilçemizde yüksek katlı bina yapacaklara vereceğiz. Bu onlar için bir altlık oluşturacak. Biz üzerimize düşeni yapıyoruz. Yapmaya devam edeceğiz" dedi. 



Hürriyet 


Geri Dön