23 / 04 / 2024

Bayraktar'ın 'Model Şehirler' kitabında İstanbul 11. sırada!

Bayraktar'ın 'Model Şehirler' kitabında İstanbul 11. sırada!

17 Aralık soruşturmasının ardından bakanlıktan istifa eden eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "Model Şehirler" adını verdiği çalışmasını kitaplaştırdı. Kitapta, İstanbul 11. sırada yer aldı.



Kitapta, Bayraktar tarafından yapılan incelemeler sonucu oluşturulan "Marka Şehirler" sınıflandırmasında Los Angeles birinci, New York ikinci, Londra üçüncü sırayı alırken, İstanbul 11. sırada yer aldı. İstanbul, sağlık ve eğitim endeksinde ise 77. sırada kaldı. 


Erdoğan Bayraktar, "Şehirlerimizin cazibe unsurlarım öne çıkartmalıyız" derken, kitaba bir makale gönderen eski Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu'nun, "Peygamberin israfa varan ölçülerde gereksiz inşaatlar yapılmasının bir vebal olduğuna ilişkin ifadesi, evlerin ihtiyaçları karşılayacak şekilde inşa edilmesi, ama israf ve gösteriş aracı da kılınmaması yönünde bir tavsiyedir" ifadesi de dikkat çekti. 


İSTANBUL TRAFİKTE İKİNCİ 

Kitapta yer alan "Şehir Endekslerine göre en kalabalık şehirler sıralamasında 24.75 nülyon nüfusuyla Şangay birinci sırada bulunuyor. 

Şangay'ı suasıyla Pekin, Karaçi, Delhi, Lagos ve İstanbul izliyor. Endekste, "en çok ziyaret edüen şehirler" sualamasmda Bangkok birinci şuada yer aluken İstanbul yüda 10.37 müyonluk ziyaretçi sayısıyla 6. şuada yer alıyor, istanbul, gökdelen endeksinde 22'nci, sağlık ve eğitim endeksinde 77'nci, en yoğun metro hatlarında 22'nci, en uzun metro hatlarında 23'üncü sırada yer alıyor. İstanbul, trafik sıkışıklığı sualamasmda ise Moskova'dan sonra ikinci şuada yer alıyor. 

Hürriyet


Geri Dön