16 / 04 / 2024

Bayram sebebiyle Eskihisar Feribot iskelesinde yoğunluk yaşandı!

Bayram sebebiyle Eskihisar Feribot iskelesinde yoğunluk yaşandı!

Pazar günü başlayacak Ramazan Bayramı öncesi İstanbul dışına gitmek isteyen tatilciler kötü bir sürprizle karşılaştı. Dün akşam saatlerinde yola çıkan tatilciler Akhisar feribotundaki yoğunluk nedeniyle zor saatler yaşadı





Ramazan Bayramı öncesi, İstanbul dışına gidecek olanlar arifeyi beklemeden akşam saatlerinde yola çıktı. tatilcilerin yollara çıkmasıyla TEM ve D-100 Karayolu’nun Çamlıca İzmit arası, İDO’nun Eskihisar Feribot iskelesinde büyük bir yoğunluk başladı.

Arife gününün de aynı zamanda cumartesi gününe rastlaması nedeniyle işlerini ayarlayanlar öğle saatlerinden sonra İstanbul’dan çıkış yapmaya başladı. Saat 15.00’den itibaren TEM Otoyolu’nun Çamlıca-Gebze arasındaki trafik hissedilir şekilde artarken, saat 17.00 sıralarında ise hareketlilik diğer yollarda da görülmeye başladı.


Kuyruk kilometrelerce uzadı

Tatillerini Yalova, Bursa ve Ege’de geçirmek isteyenler, özellikle Gölcük-Karamürsel arasında inşaat nedeniyle sorun yaşanması nedeniyle İzmit Körfezi’ni dolaşmayıp İDO’nun Eskihisar Feribos iskelesine akın etti. Yoğunluğu tahmin eden İDO yetkilileri, Eskihisar ile Yalova Topçular arasındaki feribot sayısını 8’den 16’ya çıkarmasına rağmen araç kuyrukları Eskihisar Feribot İskelesi önünden Gebze Tren İstasyonuna kadar uzadı.

Feribotların bekleme yapmaksızın sefer yapmasına rağmen araç yoğunluğu artarken, kuyrukta beklemek istemeyip İzmit Körfezi’ni dolaşmak isteyen araçların bir kısmı TEM’in Batı girişinden İzmit içine geçerek Gölcük istikametine yöneliyor. Bu nedenle D-100 Karayolu’nun İzmit kent içinde de aynı saatlerde yoğunluk başladı. Trafik yoğunluğu TEM Otoyolu’nun İzmit-Adapazarı arasında görülmeye başladı.


Milliyet


Geri Dön