27 / 04 / 2024

Bayramda turizm patlaması olacak!

Bayramda turizm patlaması olacak!

TÜRSAB Genel Başkanı Başaran Ulusoy, Kurban Bayramı nedeniyle Akdeniz ve güneye yoğun bir talep olduğunu belirterek, "Tatilin lüks değil, ihtiyaç olduğunu artık hepimiz kabullendik" dedi...




TÜRSAB Genel Başkanı Başaran Ulusoy, Kurban Bayramı nedeniyle Akdeniz ve güneye yoğun bir talep olduğunu belirterek, "Tatilin lüks değil, ihtiyaç olduğunu artık hepimiz kabullendik" dedi. TÜRSAB Genel Başkanı Başaran Ulusoy 9 günlük tatilde sürücüleri kazalar konusunda uyararak "umuyorum ki vatandaşlarımız gidecekleri yere gerekirse 2 saat geç gitsinler. Bizi trafik teröründen kurtarmış olsunlar" dedi. Ulusoy, turizm konusunda da, "Yurt dışından gelenlerin sayısı 35 milyona ulaşacak. Kendi modelini yaratan 400 uçağı olan, 34 yat limanı olan, 50 hava limanı olan, bunun 38 tanesi ulusal, 12 tanesi uluslararası, 1 milyon 300 bin yatağı olan, 7 bin 500 beş acentası olan, belgeli faal olarak 2 bine yakın, rehberi olan bir teşkilatı konuşuyoruz" dedi. 


TÜRSAB Genel Başkanı Başaran Ulusoy Kurban Bayramı nedeniyle Akdeniz ve Güneye yoğun bir talep olduğunu aynı zamanda yurtdışı turlarının da önemli bir orana yükseldiğini söyleyerek "Günümüzde tatilin bir lüks değil, ihtiyaç olduğunu artık hepimiz kabullenmiş durumdayız" dedi. 


Erken rezervasyon Turizmin çok geliştiğine dikkat çeken Ulusoy, "Türkiye artık turist bekleyen bir ülke değil, gönderen bir ülke. Yani karar verebilen bir ülke. TÜRSAB Genel Başkanı Başaran Ulusoy seyahat acentalarını özverili çalışmalarından dolayı tebrik ederek "Ekim ayının ilk haftasındayız. Şu anda Türkiye'de doluluk oranı %98. Eskiden bu yoktu. Bakın ekim ayının sonuna kadar doluyuz. Kuşadası'nda önemli bir toplantımız var. Devlet ve TÜRSAB olarak 300 odayı, 50 bin yatak kapasiteli olan Kuşadası ve Selçuk'ta bulamadık" 


Milliyet Ege


Geri Dön