19 / 04 / 2024

BBOG projesi kapsamında 11 köy okulu, 29 yurt yapıldı!

BBOG projesi kapsamında 11 köy okulu, 29 yurt yapıldı!

'Baba Beni Okula Gönder' kampanyası kapsamında şu anda 11 köy okulu, 29 yurt yapıldı



Türkiye Personel Yönetimi Derneği (PERYÖN) tarafından düzenlenen 17. Ulusal İnsan Yönetimi Kongresi'nde kadınların eğitimi ve istihdamı konusundaki projelerin anlatıldığı `Nüfusun Yarısı ile Yol Alınamaz; Kadınsız Gelişim Olmaz' adlı panelde Milliyet gazetesi tarafından başlatılan Baba Beni Okula Gönder projesi örnek proje olarak sunuldu

Panele katılan Doğan Gazetecilik Pazarlama, Satış İş Geliştirme Grup Başkanı ve İcra Kurulu Üyesi Tijen Mergen 2005'ten bu yana süren projenin kat ettiği yolu anlattı. Mergen şöyle dedi:
"Kız çocuklarındaki eğitim düzeyi düşükken, Milliyet olarak biz konuya duyarsız kalamazdık. Medya olarak bir şemsiye oluşturabilir ve birçok kurumdan destek alabiliriz diye düşündük. ÇYDD, TEGV, AÇEV gibi pek çok dernekle konuşup projemizi geliştirdik. Yüreği ve vizyonu geniş mentorumuz Türkan Saylan bize büyük destek verdi."

11 okul, 29 yurt yapıldı
Mergen `Baba Beni Okula Gönder' kampanyası kapsamında şu anda 11 köy okulu, 29 yurt yapıldığını ve 7 bin 100 kıza burs verildiğini belirtti. Bugüne kadar 32 milyon liralık bir bağış topladıklarını belirten Mergen, Nisan 2009'a kadar 120 bine ulaşan bağışçı sayısına, Ergenekon davasının 12. dalgasında gözaltına alınmasının ardından bir hafta içerisinde 150 bin bağışçı daha eklendiğini ve sayının 300 bini bulduğunu ifade etti.
Milliyet


Geri Dön