29 / 03 / 2024

BDDK'dan Rabobank'a faaliyet izni!

BDDK'dan Rabobank'a faaliyet izni!

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan BDDK kararında, "Kurulun 1 Ağustos 2013 tarihli sayılı kararı ile kuruluş izni verilen Rabobank A.Ş.’ye faaliyet izni verilmesine karar verilmiştir" denildi.




Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) 2013'te kuruluş izni verdiği Hollandalı Rabobank'a faaliyet izni verdi.


Resmi Gazete'ye göre, kararın "5411 sayılı Bankacılık Kanunu'nun 10'uncu maddesi ile "Bankaların İzne Tabi İşlemleri İle Dolaylı Pay Sahipliğine İlişkin Yönetmeliğin" 7'nci maddesi kapsamında yapılan değerlendirme neticesinde, Kurul'un 1 Ağustos 2013'te kuruluş izni verilen Rabobank'a faaliyet izni verdiği belirtildi.


BDDK geçen sene Rabobank International Holding B.V. ve diğer tüzel kişi ortaklar tarafından Türkiye'de mevduat bankası kurulmasına izin vermiş, 300 milyon dolar sermayeli bankanın kurucu hakim ortağı Rabobank'ın bankadaki pay oranının ise yüzde 96 olarak belirlendiğini açıklamıştı.


Toptan tarım ve gıda alanında faaliyet gösteren dünyanın en büyük kooperatif bankalarından biri olan Rabobank'ın tarım sektörünün geniş olduğu ülkelerde büyüme hedefleri bulunuyor. Rabobank 2006 yılında Şekerbank'ta hisse alımı gündeme gelmiş ancak daha sonra banka, hisse alımıyla ilgilenmeyeceklerini açıklamıştı.


BDDK'nın faaliyet izni verdiği Rabobank böylece, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) verilerine göre, 44 bankanın faaliyet gösterdiği Türk bankacılık sektöründe yer alacak.


Son olarak Lübnanlı Bank Audi Türkiye'de bankacılık yapmak üzere 12 yıl aradan sonra sıfırdan lisans alan ilk banka olmuş ve Türkiye birimi Odeabank'ın faaliyetleri 2012 yılında başlamıştı.


BDDK ayrıca The Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ'ye de 300 milyon dolar karşılığı Türk Lirası sermayeli mevduat bankası kurmasına izin vermişti.


Dünya


Geri Dön