23 / 04 / 2024

Beaupre Şatosu 'Les Ottomans' adıyla işletilecek

Beaupre Şatosu 'Les Ottomans' adıyla işletilecek

Kuruçeşme'deki Les Ottomans'ta kalıp, oteli beğenen mimar Tseliki, Fransa'daki Beaupre Şatosu'nu 2011'den itibaren Les Ottomans adıyla işletme kararı aldı



Kuruçeşme'de bulunan Hotel Les Ottomans, İstanbul'dan sonra ikinci oteli Fransa'nın Limoges şehrinde açacak. 16. yüzyılda 12 dönüm arazi üzerine inşa edilen Chateau (Şato) Beaupre 2011 sonundan itibaren Les Ottomans markası ile işletilecek. Geçtiğimiz yıl tatilini geçirdiği İstanbul'da Hotel Les Ottomans'ta kalan ve oteli çok beğenen İngiliz asıllı mimar James Tseliki, Fransa'nın Limoges şehrinde sahip olduğu ve 8 yıl eşiyle birlikte yaşadığı Beupre Şatosunu Les Ottomans adıyla işletme kararı aldı. Tseliki'nin, Les Ottomans'ın sahibi Ahu Aysal'a ulaşmasının ardından ise dün iki yatırımcı arasında franchise anlaşması imzalandı. 110 odadan oluşacak ve 30 milyon dolar yatırımla otele dönüştürülecek olan Chateau Beaupre, 2011 sonunda tamamlanarak Les Ottomans olarak işletilmeye başlanacak.

'DUBAİ VE MISIR'DAN TEKLİF VAR'
Aysal, Fransa ile yurtdışında ilk adımı atacaklarını söyleyerek "Bize Dubai, Mısır gibi ülkelerden çok sayıda teklif geldi. Ancak bize en yakışanı yapmak istedik. İlk adımımızı Fransa'dan atıyoruz" diye konuştu. Aysal, Les Ottomans ile Osmanlı misafirperverliğini tüm dünyaya taşımak istediklerini kaydetti. Tseliki ise büyük dedesinin İstanbul doğumlu olduğunu ve otel ile farklı bağlar kurduğunu söyleyerek "Kalbimin içinda farkıbir Osmanlı var. Büyük byük babam da İstanbul doğumlu. İstanbul'a geldiğimde oteli çok eğendim. Bu insanlar bizimle de çalışmalı dedim" diye konuştu. Tseliki özellikle tarihi yapılara ilgisi olduğunu söyleyerek Türkiye'de de yatırım projeleriyle ilgilenebileceğini kaydetti. Tseliki yatırımını merkezi Britanya adalarında bulunan Kittihawk Estates Limited şirteki aracılığıyla yapıyor

TÜRKİYE'DE 2. OTEL ANKARA'YA
Aysal,Türkiye'deki 2.yatırımını Ankara'da yapmak istediğini söyledi. Aysal, "Les Ottomans'ı kurarken ileriyi düşünerek yatıtımı yaptım. Bir dünya markası yapacağım dedi. Aysal, otel için Atatürk Orman Çiftliğinin düşünebileceklerini söyledi. Aysal "Ankara'da dünya başkanlarınının geldiklerinde konaklayabilecekleri bir otel açmak istiyorum" diye konuştu.

JULİO IGLESİAS TAVSİYE ETTİ 1 KASIM'DA CLİNTON GELİYOR
Aysal, 1 Kasım'da eski ABD Başkanı Bill Clinton'ın da tatil için İstanbul'a gelerek 2 gün Les Ottomans'ta konaklayacağını söyledi. Aysal, "Konseri öncesinde bizde kalan Julio Iglesias Clinton'a tavsiye etmiş" diye konuştu. Aysal, Clinton'ın korumalarının güvenlik için 5 gün öncesinden otele geleceğini söyledi.
Dilek Taş/Sabah

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Fransa'daki şato, 30 milyon Euro'ya Les Ottomans International oluyor

İstanbul'da faaliyet gösteren butik otel Les Ottomans, franchise yoluyla ismini Fransa'nın Limoges kentindeki Beaupre Şatosu'na veriyor. Şato, 30 milyon Euro'luk yatırımla Les Ottomans International'a dönüşecek. Hotel Les Ottomans Genel Müdürü Ahu Aysal, “Hep yurtdışından otel zincirlerinin isimleri Türkiye'ye getirildi. Biz de Les Ottomans'ı Avrupa'ya taşıyoruz” dedi.

İSTANBUL Kuruçeşme'de Muhsinzade Mehmetpaşa Yalısı'nda faaliyet gösteren butik otel Hotel Les Ottomans, Fransız Beaupre Şatosu'na franchising yöntemiyle ismini veriyor. Şatonun bugünkü sahibi James Tseliki, 30 milyon Euro'luk yatırımla şatoyu Les Ottomans International'a dönüştürecek.
Anlaşmanın imza töreninde konuşan Hotel Les Ottomans Genel Müdürü Ahu Aysal, “Bugüne kadar hep yurtdışından otel zincirlerinin isimleri Türkiye'ye getirildi. Biz de Les Ottomans ismini ilk kez bir Türk olarak Avrupa'ya taşıyoruz. Hotel Les Ottomans International adıyla faaliyet gösterecek otel için 30 milyon Euro'luk yatırım yapılacak” dedi.
Başka teklif de aldık
Ahu Aysal, şatonun yeniden düzenlenmesinin üç yıl süreceğini ve şatoda isimlerinin bu tarihten sonra kullanılmaya başlayacağını belirterek, şunları söyledi: “Misafirperverliğimizle dünyada tanınırız. Benim de bu oteli yaparken hedefim Les Ottomans'ı dünyaya tanıtmaktı. Hotel Les Ottomans, İstanbul'da olduğu gibi Fransa'da da Osmanlı ve Türk estetiğini, misafirperverliğini ve hizmet anlayışını Avrupa'ya taşıyacak. Otel ismi için Dubai ve Mısır gibi ülkelerden teklifler de aldık. Bize yakışanını bulabilmek için bugüne kadar bekledik.”
Atalarım İstanbul'da yaşadı
Beaupre Şatosu'nun sahibi James Tseliki ise, atalarının İstanbul'da yaşadığını dile getirerek, şunları anlattı: “O zamanlar İstanbul ‘Constantinopolis' olarak anılıyordu. İki ay önce bu otelde kaldım ve kendim için de böyle bir imkan yaratmayı düşündüm. Les Ottomans'dan Beaupre Şatosu'na franchise vermesini istedim. Bu tür mekanları herkese açmak lazım. En iyi kararın şatoyu bir otele çevirmek olduğu konusunda eşimle anlaştık. Benim otelcilik konusunda bilgim olmadığı için teklif götürdüm. Bu anlaşma bir uluslararası zincirin de başlangıcı olabilir.”

Şatonun özel havaalanı bulunacak

FRANSA'nın en az nüfusa sahip şehri Limoges'da yer alan Beaupre Şatosu, 30 milyon Euro'luk yatırımla Hotel Les Ottomans International oluyor. 110 odanın yer alacağı otel, bölgenin ilk 5 yıldızlı oteli olacak. 120 bin metrekare alan üzerinde yer alan şatonun dönüşümünün 18 ile 24 ay arasında tamamlanarak, 2012 yılında otel olarak faaliyete geçmesi hedefleniyor. Limoges kentinin yerel yönetimi de projeye destek vererek, 5 milyon dolara mal olacak altyapı, reklam, tanıtım gibi giderleri karşılayacak. Rusya, Orta Asya, Kuzey Afrika, Doğu Avrupa ve Türkiye'den ziyaretçi hedefleyen otelin kendine özel havaalanı da bulunacak. Buraya charter uçuşlar yapılacak.

Hayalinde Atatürk Orman Çiftliği var

TÜRKİYE'de yeni yatırımlarına da devam etmeyi planladıklarını söyleyen Ahu Aysal, “Bu oteli Ankara'ya da taşımak ve Ankara'ya gelen misafirlerin de Osmanlı kültürünü görmelerini istiyorum. Şu an için aklımızda bir yer yok ama Atatürk Orman Çiftliği'nin müsait olduğu belirtiliyor” dedi. Aysal, eski ABD Başkanı Bill Clinton'un 1 Kasım'da otellerinde kalacağını ve ziyaretinin de sadece seyahat amaçlı olacağını bildirdi.
Hürriyet

Fransa'daki şato Les Ottomans olacak

Hotel Les Ottomans, 16. yüzyılda Fransa'nın Limoges kentinde 12 hektar arazi üzerinde inşa edilen Chateau Beaupre'a adını verecek.

Anlaşmanın imza töreni dolayısıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan Hotel Les Ottomans'ın sahibi Ahu Aysal, 2 ay önce otele misafir olarak gelen James Tseliki'nin, burayı çok beğendiğini ve Chateau Beaupre'a franchise vermesi teklifinde bulunduğunu söyledi.
Aysal, kendilerine daha önce Dubai'den ve Mısır'dan da bu tür teklifler geldiğini, ancak hiçbir teklifin “bu denli güzel” olmadığını ifade ederek, Osmanlı kültürünü, misafirperverliğini tanıtmayı bu şekilde başlatacaklarını söyledi.
Ahu Aysal, 1 Kasım'da eski ABD Başkanı Bill Clinton'un otellerinde kalacağını da sözlerine ekledi.

James Tseliki de, 30 milyon euro yatırımla yapılacak otelin, 18-24 aylık hazırlık aşamasının ardından, 2012 başı gibi açılacağını belirterek, “Rusya, Orta Asya, Ortadoğu ve Kuzey Afrika, otelin hedef pazarları olacak” dedi.
Milliyet

Türkler, şatoyu otel olarak işletecek 
 
Türk misafirperverliği kriz döneminde 30 milyon Euro'luk iş ortaklığı getirdi. İki ay önce İstanbul'a geldiğinde kaldığı Hotel Les Ottomans'ın misafirperverliğinden ve işletmesinden çok etkilenen Fransız işadamı, şatosunu işletmek için Türk firmayı iş ortağı olarak seçti.
 
16. yüzyılda Fransa'nın Limoges kentinde 12 hektar arazi üzerinde inşa edilen Chateau Beaupre'a adını verecek olan Hotel Les Ottomans'ın sahibi ve Genel Müdürü Ahu Aysal Kerimoğlu bu anlaşmanın devamının geleceğini söyledi. Anlaşmanın imza töreninde konuşan Kerimoğlu, 2 ay önce otele misafir olarak gelen James Tseliki'nin, burayı çok beğenerek, sahibi olduğu Chateau Beaupre'a franchise vermeyi düşünüp düşünmediğini sorduğunu aktardı. Kerimoğlu, kendilerine daha önce Dubai'den ve Mısır'dan da bu tür teklifler geldiğini, ancak hiçbir teklifin bu denli güzel olmadığını ifade ederek, Osmanlı kültürünü, misafirperverliğini tanıtmayı bu şekilde başlatacaklarını söyledi. Kerimoğlu, franchise anlaşmasının, prosedürlerin tamamlanmasının ardından 3 yıl sonra başlayacağını, anlaşmanın iki tarafın memnuniyeti süresince devam edeceğini belirtti. Kerimoğlu, otel olarak kullanılacak şatoda Safiye Sultan, Bezmialem ve Turhan Cemile Sultan gibi Osmanlı kadın sultanlarının isimlerinin verileceğini ifade etti.
Mustafa Yağmurlu/Zaman

Les Ottomans'ta kaldı ismini aldı

Hotel Les Ottomans, 16. yüzyılda Fransa'da inşa edilen Chateau Beaupre'a adını verecek.

Otelin sahibi ve Genel Müdürü Ahu Aysal, otele misafir olarak gelen James Tseliki'nin, sahibi olduğu Chateau Beaupre'a franchise vermeyi düşünüp düşünmediğini sorduğunu aktararak, teklifi kabul ettiğini söyledi. Otel, 2011 sonu açılacak.
Star

Les Ottomans'ı beğendi, şatosuna isim yaptı

Hotel Les Ottomans, 16'ncı yüzyılda Fransa'nın Limoges kentinde 12 hektar arazi üzerinde inşa edilen Chateau Beaupre'a adını verecek. Anlaşmanın imza töreni dolayısıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan Hotel Les Ottomans'ın sahibi Ahu Aysal, iki ay önce otele misafir olarak gelen James Tseliki'nin, burayı çok beğenerek, sahibi olduğu Chateau Beaupre'a franchise vermeyi düşünüp düşünmediğini sorduğunu söyledi.

Franchise da verdi
Aysal, kendilerine daha önce Dubai'den ve Mısır'dan da bu tür teklifler geldiğini, ancak hiçbir teklifin ‘bu denli güzel' olmadığını ifade ederek, Osmanlı kültürünü, misafirperverliğini tanıtmayı bu şekilde başlatacaklarını söyledi.
Toplantının ardından soruları da yanıtlayan Ahu Aysal, franchise anlaşmasının, prosedürlerin tamamlanmasının ardından üç yıl sonra başlayacağını, anlaşmanın iki tarafın memnuniyeti süresince devam edeceğini ifade etti. Şu anda hiçbir teklifi değerlendirme aşamasında olmadıklarını vurgulayan Ahu Aysal, Hotel Les Ottomans'ı Ankara'ya da taşımak istediklerini, Ankara'da böyle bir yere ihtiyaç olduğunu ifade etti. Ahu Aysal, 1 Kasım'da eski ABD Başkanı Bill Clinton'un otellerinde kalacağını da sözlerine ekledi.

‘Uluslararası zincire dönüşebilir'
James Tseliki de, sekiz yıl eşiyle Chateau Beaupre'da yaşadıklarını ve daha sonra burayı otele çevirmeye karar verdiklerini anlattı.
Yapılan anlaşmanın daha büyük çalışmaların başlangıcı olabileceğini belirten Tseliki, bunun uluslararası bir zincire dönüşebileceğini kaydetti. Verilen bilgiye göre, 30 milyon avro yatırım yapılması planlanan otelin, 18-24 aylık hazırlık aşamasının ardından 2011 sonu, 2012 başı  gibi açılması öngörülüyor. Rusya, Orta Asya, Ortadoğu ve Kuzey Afrika, otelin hedef pazarları olarak belirlendi.
Radikal

Hotel Les Ottomans şatoya ismini veriyor
 
İSTANBUL Kuruçeşme'deki Hotel Les Ottomans, 16. yüzyılda Fransa'nın Limoges kentinde 12 hektar arazi üzerinde inşa edilen Chateau Beaupre'a adını verecek. Anlaşmanın imza töreni dolayısıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan Hotel Les Ottomans'ın sahibi ve Genel Müdürü Ahu Aysal, 2 ay önce otele misafir olarak gelen James Tseliki'nin, burayı çok beğenerek, sahibi olduğu Chateau Beaupre'a franchise vermeyi düşünüp düşünmediğini sorduğunu anlattı. Aysal, kendilerine daha önce Dubai'den ve Mısır'dan da bu tür teklifler geldiğini, ancak hiçbir teklifin ''bu denli güzel'' olmadığını ifade ederek, Osmanlı kültürünü, misafirperverliğini tanıtmayı bu şekilde başlatacaklarını söyledi.

Uluslararası zincir olabilir
YAPILAN anlaşmanın daha büyük çalışmaların başlangıcı olabileceğini belirten James Tseliki de, bunun uluslararası bir zincire dönüşebileceğini kaydetti. 30 milyon euro yatırım yapılması planlanan otelin, 18-24 aylık hazırlık aşamasının ardından 2011 sonu, 2012 başı gibi açılması öngörülüyor. Rusya, Orta Asya, Ortadoğu ve Kuzey Afrika, otelin hedef pazarları olarak belirlendi. Ahu Aysal Hotel Les Ottomans'ı Ankara'ya da taşımak istediğini dile getirdi.
Akşam


Geri Dön