29 / 03 / 2024

Beko, Viyana'da ilk özel mağazasını açtı

Beko, Viyana'da ilk özel mağazasını açtı

Arçelik'in uluslararası markası Beko, Viyana'da ilk özel mağazasını açtı. Böylece Beko markalı ürünleriyle uluslararası pazarlarda büyümesini sürdüren şirket, bayilik sistemini Avusturya pazarına da taşıdı



Açılışta bir konuşma yapan Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Aka Gündüz Özdemir, şunları söyledi: "Türkiye'de yıllardır başarıyla uygulamakta olduğumuz ve yurt dışına ihraç ettiğimiz bayilik modelimizi önümüzdeki dönemde, Avusturya'da yeni bayiler açarak yaygınlaştırmayı planlıyoruz. Bölgedeki Beko mağaza sisteminin yayılımı için Viyana'yı pilot bölge olarak seçtik. Halihazırda Arçelik A.Ş. bu coğrafyada markalarıyla yüzde 7.3 pazar payına sahip ve beş yıllık bir perspektifte pazar payımızı yüzde 10'un üzerine çıkararak ilk üç arasına girmeyi hedefliyoruz." Beko'nun Viyana'daki mağazasının açılışına Devlet Bakanı Faruk Çelik'te katıldı.
Hürriyet

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Arçelik, markası Beko'yla Viyana'da 

Arçelik'in uluslararası markası Beko, krize rağmen yeni pazarlarda büyümeye devam ediyor. 2002'de Elektrabregenz markasını satın alarak, Avusturya pazarına giren Arçelik, bu bölgedeki ilk Beko mağazasının açılışını Viyana'da Devlet Bakanı Faruk Çelik ve Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Aka Gündüz Özdemir'in katılımıyla yaptı. Özdemir kısa vadede Avusturya'nın diğer büyük şehirlerinde de mağaza açacaklarını söyledi.
Star

Beko, Viyana pazarına girdi
Koç Topluluğu'nun iştiraki Arçelik'in uluslararası markası Beko, krize rağmen Avrupa'da büyümeye devam ediyor.  2002'de Elektrabregenz markasını satın alarak, Avusturya pazarına giriş yapan Arçelik şirketi, bu bölgedeki ilk Beko mağazasının açılışını Viyana'da yaptı. Açılış törenine Devlet Bakanı Faruk Çelik ve Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Aka Gündüz Özdemir de katıldı. Devlet Bakanı Faruk Çelik 'Viyana'nın merkezinde açılan Batı Avrupa'daki ilk Beko mağazasının hayırlı olmasını diliyorum. Bir Türk markasının Avrupa'da başarılı olması Türkiye'nin imajı için son derece önemlidir' dedi. Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Aka Gündüz Özdemir ise 'Türkiye'de yıllardır başarıyla uygulamakta olduğumuz ve yurtdışına ihraç ettiğimiz 'bayilik' modelimizi önümüzdeki dönemde, Avusturya'da yeni bayiler açarak yaygınlaştırmayı planlıyoruz. Bölgedeki Beko mağaza sisteminin yayılımı için Viyana'yı pilot bölge olarak seçtik. Halihazırda Arcelik bu coğrafyada  markalariyla  % 7.3 pazar payına sahip bizim hedefimiz bunu % 10'a çıkartıp ilk 3 arasına girmek' şeklinde konuştu.
Akşam


Geri Dön