08 / 05 / 2024

Benetton Abhazya'dan çekildi

Benetton Abhazya'dan çekildi

Benetton Türkiye'nin, Abhazya'dan markasını çekme kararı aldığı bildirildi



Şirketten yapılan açıklamada, Benetton Türkiye'nin, Gürcistan'da meydana gelen hassas durum nedeniyle mevcut ve olası spekülasyonlara son vermek, ticari bir firmayla ilgisi olamayacak gerilimi düşürmek amacıyla resmi makamlardan bir uyarı gelmemiş olmasına rağmen Abhazya'dan markasını çekme kararı aldığı belirtildi.
Sabah

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Gürcistan'la gerilim istemiyoruz, Benetton'u Abhazya'dan çekiyoruz

Boyner Holding bünyesinde faaliyet gösteren Benetton Türkiye, Abhazya'da açtığı mağazaya Gürcistan'ın tepki göstermesi üzerine, birkaç gündür İtalya Benetton ve Gürcü yetkililerle görümelerinin sonucunda, Abhazya'dan çekilme kararı aldı.

Genel Müdürlüğü'nü Zeynep Selgur'un yürüttüğü Benetton Türkiye'den yapılan yazılı açıklamada, "Benetton Türkiye, Gürcistan'da meydana gelen hassas durum nedeniyle, mevcut ve olası spekülasyonlara son vermek, ticari bir firmayla ilgisi olamayacak gerilimi düşürmek amacıyla, şu ana kadar resmi makamlardan herhangi bir uyarı gelmemiş olmasına rağmen, Abhazya'dan markasını çekme kararı almıştır" denildi.

Gürcistan ile işbirliğimiz önemli

Benetton'un Gürcistan'daki operasyonunun 2001 yılından bu yana Benetton Türkiye tarafından yürütüldüğüne dikkat çekilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi: "Benetton Türkiye, Gürcistan pazarına giren ilk uluslararası hazır giyim markası olarak Tiflis, Batum ve Kutaisi'de toplam 1243 metrekarelik 8 mağazasında, yıllık 2 milyon Euro'luk ticari faaliyette bulunuyor. Benetton Türkiye, öncelikli pazarları arasında yer alan Gürcistan ile olan öncü stratejik işbirliği ve her geçen sene giderek artan iş hacminin sürdürülebilirliğini önemsiyor."

Kimseyi rencide etmek istemeyiz

Benetton'un, Abhazya'dan gelen talebi değerlendirerek mağaza açma kararını aldığı belirtilen açıklamada, "Ulusal ve uluslararası kanunlara uygun bir süreç işletildi. Tamamen ticari bir yaklaşımla alınan bu karar, herhangi bir tarafı rencide etmek gibi bir niyet taşımamaktadır" denildi.

Yeni pazarlara yönelen Benetton Türkiye, geçtiğimiz günlerde Gürcistan'ın kuzeybatısında yer alan Abhazya'nın başkenti Sohum'da, 100 metrekarelik bir mağaza açmıştı. Gürcistan Dışişleri Bakanlığı, Gürcistan'dan tek yanlı bağımsızlığını ilan eden Abhazya'da 'bir Türk firmasının mağazası açtığı' haberleri üzerine, bunun yasadışı bir girişim olduğunu savunmuştu. Tiflis'teki Türk Büyükelçiliği yetkililerinden konuyla ilgili bilgi isteyen Dışişleri Bakanı Grigol Vaşadze, "Böyle bir girişimin, Gürcistan Hükümeti'nden izin alınmadan yapılamayacağını" vurguladı.  (Hürriyet)

Benetton Türkiye Abhazya'dan çekiliyor

Benetton Türkiye, Abhazya'dan markasını çekme kararı aldı. Benetton Türkiye'den yapılan yazılı açıklamada, Benetton Türkiye'nin, Gürcistan'da meydana gelen hassas durum nedeniyle mevcut ve olası spekülasyonlara son vermek, ticari bir firmayla ilgisi olamayacak gerilimi düşürmek amacıyla şu ana kadar resmi makamlardan herhangi bir uyarı gelmemiş olmasına rağmen Abhazya'dan markasını çekme kararı aldığı belirtildi.
Açıklamada, Benetton'un Gürcistan'daki operasyonunun 2001 yılından bu yana Benetton Türkiye tarafından yürütüldüğü hatırlatılarak, şöyle denildi: "Benetton Türkiye, Gürcistan'a giren ilk uluslararası hazır giyim markası olarak Tiflis, Batum ve Kutaisi'de toplam bin 243 metre karelik sekiz mağazasında yıllık 2 milyon avroluk ticari iş yapıyor.
Benetton Türkiye, öncelikli pazarları arasında yer alan Gürcistan ile olan öncü stratejik işbirliği ve her geçen sene giderek artan iş hacminin sürdürülebilirliğini önemsemektedir. Benetton, Abhazya'dan gelen talebi değerlendirerek mağaza açma kararını alırken, ulusal ve uluslararası kanunlara uygun bir süreç işletmiştir. Tamamen ticari bir yaklaşımla alınan bu karar, herhangi bir tarafı rencide etmek gibi bir niyet taşımamaktadır."
Benetton Türkiye'nin Gürcistan'dan ayrılarak bağımsızlık ilan eden Abhazya'da mağaza açması diplomatik krize neden olmuştu. Gürcistan'daki Benetton Genel Merkezi, tepkilerden çekinerek Tiflis'teki mağazalarını kapatıp, Türkiye'ye "Neden böyle bir açılış yaptınız?" diye sormuştu.
Gürcistan Dışişleri Bakanlığı'nın da, Türk Büyükelçisi'ni çağırarak, "İşgal topraklarında iznimiz olmadan nasıl mağaza açarsınız? Bu işgale destektir" diyerek açıklama istediği öğrenildi. Benetton Türkiye'nin hem İtalya Benetton'la hem de Gürcistan'la temas halinde olduğu, `kimseyi kırmayacak bir duruş' aradığı ifade edilmişti. Abhaz yönetimi de, Benetton Türkiye'nin mağaza açılışını, "Ülkemize giren ilk yabancı marka" diyerek sevinçle karşılamıştı. (Radikal)

Abhazya'daki Benetton mağazası krizi sürüyor

Benetton, Abhazya'da kimseyi kırmayacak duruş arıyor

Benetton Türkiye'den Abhazya'da mağaza 


Geri Dön