24 / 04 / 2024

Berk ve Mert çiller, Crown Plaza'yı hayata geçiriyor!

Berk ve Mert çiller, Crown Plaza'yı hayata geçiriyor!

Eski başbakanlardan Tansu çiller'in oğulları Berk ve Mert Uçuran çiller'in yönettiği Marsan Marmara Holding; otel, konut ve yeme - içme sektöründe iddialı projelere imza atıyor



Otel yatırımı için Tepebaşı'nı adeta mesken tutan çiller kardeşler, bölgede Pera Rose, Pera Tulip ve Pera City adlarında üç otele sahip. 'Tulip' markasıyla beş yılda beş şehir oteline ulaşmayı hedefleyen çillerler, henüz beş yıl dolmadan sahibi oldukları otelleri üçe çıkarmış durumdalar.

Turizm alanına bugüne kadar 20 milyon doların üzerinde yatırım yapan kardeşler, 2012 yılma kadar 50 - 80 odalı üç butik otel daha almayı ve 15 milyon dolarlık daha yatırım yapmayı planlıyor.

çillerler, öğrendiğimize göre son olarak Astemya Inşaat'ın Bakırköy'de faaliyet gösteren Titanic Port Hotel'in tam karşısına inşa ettiği otelin işletmesini almışlar. 15 milyon dolara mal olan oteli 12 yıllığına kiralayan kardeşlerin, oteli 'Crown Plaza' adıyla temmuz ayında faaliyete sokmayı planladığını duyduk. Bilindiği gibi 1990'dan beri Bakırköy sahilinde hizmet veren Intercontinental Grubu markalarından Holiday Inn Crown Plaza, 2009 yılında Sheraton'a dönüşmüştü. Yeni yatırımla birlikte çillerlerin, Crown Plaza markasını yeniden o bölgeye getireceği konuşuluyor.
Ekonomist


Geri Dön