20 / 04 / 2024

Berna Laçin evini InStyle Home'a açtı

Berna Laçin evini InStyle Home'a açtı

Ünlü tiyatrocu Berna Laçin yeni evini InStyle Home Dergisi'ne açtı. Laçin aniden satın aldığı evini çok seviyor



Berna Laçin'in Kandilli'deki evi renkli aksesuvarlarla dolu. “Gösterişli ve göz alıcı şeyler tam bana göre” diyen oyuncu, bir biblo dükkanı kadar zengin ve eğlenceli hale getirdiği evinin kapılarını InStyle Home dergisine açtı.

Berna Laçin (39) ve eşi Tolga Eşiz (39), kızları Ada (7,5) ile bu eve bir yıl önce taşınmış. Ama evi iki yıl önce satın almışlar. Her ne kadar taşınma konusunda kararlı olsa da, eski eviyle vedalaşmasının öyle kolay olmadığını anlatıyor Laçin: “Daha önce Dragos'ta yaşıyorduk. O evimizi de çok severek ve emek harcayarak dekore etmiştik. Dokuz yıl sonra birden bire içimde taşınma isteği nasıl doğdu ben de bilmiyorum. Tolga'ya söylediğimde çok şaşırmıştı.”

Laçin, hızlı düşünüp hızlı hareket edenlerden. Çok enerjik olduğu her halinden belli. “Evi bulmam da hızlı oldu o yüzden” diyor gülerek ve hâlâ düşündüğü hızda konuşamadığı için kendinden şikayetçi.

EVİ İNTERNETTE BULUP BEĞENDİ            

Bir İspanya seyahati sonrası yeni bir ev arama fikrini eyleme dönüştürmüş: “Gelir gelmez, internette sahibinden.com adlı siteye girdim. ıstediğim tüm kriterleri işaretledim. Karşıma çıkan Ayışığı Soyak Evleri sitesiydi sadece. Hemen görmek istedim burayı. Eşim daha ne olduğunu anlamadan, ‘Dur ben de geleceğim' dedi ve burada bulduk kendimizi. ıçeri girdiğim anda eve içim ısındı. Daha dolaşmayı tamamlamadan kararımı vermiştim.”

Bir sitede yaşamayı hiç düşünmemiş aslında: “Çocuğunuz olunca ister istemez yaşam tarzınızda değişiklikler olabiliyor. Burası aynı zamanda mimari ödül almış bir siteydi. ıç içe olan o klasik sitelerden değildi, bu yönü beni cezp etti.”

İKİ UCU DELİK EV    

380 metrekarelik tripleks ev, geniş yeşil bir bahçeye, oradan da havuza açılıyor. Giriş katında içinde banyosu olan bir odası, misafir tuvaleti, salonu ve büyük bir mutfağı var. Camın önü boydan boya kış bahçesi olarak düşünülmüş. Üç yatak odası ve turkuvaz çalışma odası üst katta yer alıyor. Çalışma odası asma katta konumlanmış. Bu katta iki banyo daha bulunuyor. Evin en alt katı ise depo ve giyinme odalarına ayrılmış.

Evde her köşeyi iyi değerlendirmiş Laçin. Birkaç değişiklik de yapmış: “Kapılar değişti ve beyaz lake yapıldı. Banyolar pratik ve steril gözükecek şekilde yenilendi. Üst kat odaları beyaz ahşap parke ile döşendi.” Çini taşı estetik bulduğu için girişte ve mutfakta görmek istemiş. “Buraya, ‘ıki ucu delik ev' diyorum” diye konuşuyor Laçin. Evi beğenme sebeplerinden biri de bu galiba. Evin girişiyle hemen karşısındaki bahçeye açılan kış bahçesi ona kullanışlı ve sempatik gözükmüş: “Burayı ferah yapan önemli bir detay bu.”

BİBLO MERAKIM HAD SAFHADA

Gösterişli kristal Bakara avizelere ve İtalyan Capodimonte, İspanyol Lladro porselen biblolara olan merakının had safhada olduğundan bahsediyor Berna Laçin. Kendini kaybediyormuş bunları satan dükkanlara girince. Çocukluğundan beri bu merakı varmış. Yıllar içinde ıspanya ve ıtalya'dan topladığı bu porselen biblolar için koleksiyoner kartı almış sonunda.

Yanında kartının olmadığı bir seyahatte bir köpek biblosunu satın alabilmek için mağaza sahibiyle nasıl bir mücadele verdiğinden bahsediyor: “Uçağı kaçırmayı bile göze almıştım. Neyse ki usulüne uygun başka birinin kartıyla, dükkan sahibini ikna etmeyi ve bibloyu satın almayı başardım!” 

ANTİKA SÜS GİBİ DURMAMALI

Evin dekorasyonuna gelince... Modern ve antika parçaları bir arada kullanmayı seviyor ünlü oyuncu: “Antika parçalara çok meraklıyım. Ama süs gibi durmamalı öyle.” Çukurcuma'daki İstanbul Antik'ten Mertay sık ziyaret ettiği adreslerden. Orta sehpanın ve yemek masasının üzerindeki aksesuvarlar salonuna altın ışıltısı katmayı iyi başarmış. “Altın rengini seviyorum. Apliklerin gövdesini de sırf bu yüzden altın kaplama yaptırdım” diyor.

LATİN MÜZİĞİYLE YEMEK PİŞİRİYOR

Salon duvarı için ışıltı veren kağıtlar seçmiş. “Gösterişli ve göz alıcı şeyler tam bana göre” diyen Laçin, bu yönünü Aslan burcundan almış olabileceğini söylüyor gülümseyerek. şu sıralar evde vakit geçirmenin keyfini çıkarıyor. Latin müziği eşliğinde şarabını açarak yemek yapmak üzere mutfağa girdiğinden bahsediyor.

En büyük keyiflerinden biri de pazar sabahları eşinin Çengelköy Fırını'ndan eve sımsıcak çıtır simitlerle dönmesi. Bir ızmirli olarak “gevrek” diye düzeltiyor hemen ve ekliyor: “İzmir'den gelen özel tulum da yanında olmak şartıyla tabii.”

İçeri seslenerek çay saatinin gelmiş olduğunu söylüyor herkese ve “Bu evde her an aslında simit ve çay saati galiba” diyor neşeli bir ifadeyle.

EVDEKİ EN KARAKTERLİ ODA KIZIM ADA'NINKİ

Berna Laçin'in kızı Ada'nın odasındaki duvar kağıtları, La Via Design'dan. Laçin, odayı tasarlarken kızının görüşlerini de almış: “Kızım dört duvarını farklı kağıtla kaplatmak istedi. ‘Öyle şey olur mu?' derken bir baktık en karakterli odalardan biri onunki olmuş.”

ANNE - KIZ İLİŞKİSİNİ ANLATAN BİR KİTAP YAZACAĞIM

Mutfakta kızıyla vakit geçirmek en büyük keyiflerden biri Berna Laçin için. “Ben bir şeyler yaparken eşim ve kızım bana eşlik edebilsin diye büyük bir tezgah ve bar yaptırdım mutfağıma” derken, ileride anne-kız ilişkisini anlatan bir kitap yazmayı planladığını da söylüyor.
Hürriyet


Geri Dön