25 / 04 / 2024

Bernanke: Konutta hacizler frenlenmeli

Bernanke: Konutta hacizler frenlenmeli

FED Başkanı Ben Bernanke, borcu ödenemeyen konutlara el konulmasının önüne geçilmesi için önlemler alınması gerektiğini ve zor durumdaki ev sahiplerine yardım edilebileceğini belirtti.



Konut ve mortgage piyasası üzerine düzenlenen bir konferansta konuşan FED Başkanı Bernanke, "Hem özel hem kamu sektörlerinden gelen iyi niyetli çabalara rağmen, konutlara el konulma oranı hálá yüksek. Bunun, doğrudan muhatapları için olduğu kadar ekonominin geneli için de olumsuz etkileri var. Daha fazla çaba göstermeliyiz" dedi.

Bernanke, konut sahiplerinin karşılaştıkları zorluklar hakkında oldukça karamsar bilgiler verdi. Kredi kullanan her beş kişiden yaklaşık birinin borcunun, evinin değerinden yüksek olduğunu söyleyen Bernanke, haczedilen konut sayısının 2008'de 2.25 milyona ulaşabileceğini, buna karşılık kriz öncesinde bu sayının yılda 1 milyon olduğunu belirtti. ABD hükümetinin şu ana kadar yaptığı kurtarma çalışmaları, sermaye desteği yoluyla bankaların sağlığa kavuşturulması ve finans piyasalarında istikrarın sağlanması amaçlı olmuştu. Ancak bu yönde alınan tedbirler, verilen kredilerin eski seviyelerine gelmesini sağlayamamıştı.

Hürriyet

Geri Dön