25 / 04 / 2024

Besa Grup yeni projeleri için düğmeye bastı! Konutta ve turizmde çalışmalar hızlandı! 

Besa Grup yeni projeleri için düğmeye bastı! Konutta ve turizmde çalışmalar hızlandı! 

Besa Grup, 50 yıldır çok sayıda projeye imza attı. Besa Grup yönetim kurulu üyesi Efe Bezci, şirketin yeni yatırımlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.



Pandemi sizi nasıl etkiledi?

50 yılı aşkın süreden beri hizmet veren bir şirketiz. Köklü yapımız nedeniyle krizlere direnç göstermeyi başarabiliyoruz. Pandemi nedeniyle çok sayıda firma küçülmeye giderken biz yatırımlarımıza hız kesmeden devam ettik. Yatırımlarda önceliğimiz ise gayrimenkul, enerji, bilişim, turizm sektörleri oldu.
Tam pandemi bitti derken bir anda Rusya Ukrayna krizinin başlaması herkes gibi bizim de moralimizi bozdu. Ama bu kriz bize bir kez daha gösterdi ki her şirket bir şekilde enerji yatırımına girmeli. Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde enerji yatırımları her zaman önemli. Biz bu konuda ciddi yatırımlar yapan bir şirketiz. Umarım bu yıl turizm sektörü yara almaz. Çünkü en büyük iki müşterimiz turizm sektöründe Rusya ve Ukrayna.

Bu yılı nasıl kapatırsınız? Planlarınız neler?

Bu yılı da büyümeyle kapatacağız. Arsa yatırımlarımızı hızlandırdık. Geleceğe yatırım yapıyoruz. Bodrum'da Besa Grup imzali The BO Viera projemizde ilk etapları teslim ediyoruz. Bu proje Bodrum'un değerine değer katacak. Bodrum'da da tüm deneyimimiz, bilgimiz, samimiyetimiz ve gayretimizle hayata dokunmak istiyoruz. Proje toplam 150 dönüm arazi üzerinde tamamı deniz ve gün batımı manzaralı 315 villa ve rezidanstan oluşuyor. Arazinin doğal eğimlerini çok başarılı biçimde kullanan, mimarinin peyzajın içerisinde eridiği The BO Viera tamamlandığında Bodrum'un doğasına saygılı en önemli projesi olacak.

Projede bir otelde var. Onunla ilgili planlar neler? 

Besa Grup yeni projeleri için düğmeye bastı! Konutta ve turizmde çalışmalar hızlandı! 

The BO Viera projemiz içinde Curio Collection markasını ülkemize getirmek için Hilton ile anlaştık. Curio Collection by Hilton, Amerika ve Avrupa başta olmak üzere dünyanın en seçkin 18 destinasyonunda, her biri özenle tasarlanmış 67 otelin yer aldığı özel bir koleksiyon. Hilton, Türkiye'deki ilk resort otelini, The BO Vue adıyla ve Besa Grup güvencesiyle Bodrum'da açmış olacak. Hem Besa Grup hem de ülkemiz için çok değerli olan bu iş birliği, dünyanın da en önemli tatil destinasyonları arasında yer alan Bodrum'un değerine değer katacak. The BO Vue’nun, gerçek bir unutulmaz konaklama deneyimi arayan meraklı gezginlerin Bodrum'daki vazgeçilmez adresi olacağından eminim. Otel 85 odalı olacak.

Sırada başka yeni projeler var mı?

Turizmde yeni projelere hazırlanıyoruz. Ankara dışında da gayrimenkul yatırımlarımızı artırarak devam ettireceğiz. Besa Grup olarak 2017 yılına kadar tüm yatırımlarımızı başkentimiz Ankara'ya yaptık. 50 yıllık deneyimimiz ve son 3 yılını geceli gündüzlü proje çalışmalarına adadığımız The BO Viera ile Bodrum'daki ilk projemizin çalışmaları devam ediyor. İstanbul'da ise şu anda Zorlu Center'da bir ofisimiz bulunuyor. İlerleyen zamanlarda İstanbul'da da gerek gayrimenkul gerek farklı sektörlerde birtakım projeler gerçekleştirmeyi planlıyoruz.

"TÜRKİYE CAZİBE MERKEZİ OLACAK"

Türkiye gelecekte sadece bölgesinin değil dünyanın da en önemli ülkesi, cazibe merkezi olacak. Geleceğe dair büyük umutlar besliyoruz. Son birkaç gün içinde bile ülkemize yabancı devlet başkanlarının akini, bugün bu görüşümüzü doğruluyor. Bu ülkeye yatırım yapan kaybetmez. Biz onlarca yıldan beri tüm kriz dönemlerinde bu bilinçle hareket ederek yatırımlarımızı aralıksız sürdürdük. Kendinizi sürekli yeniledik.

"PROJELERİMİZ SÜRÜYOR" 

Örneğin Ankara'nın ilk AVM'si olan Galleria AVM'yi "Strip mall" konseptiyle yeniden düzenledik ve kiralamasını tamamlayarak hizmete açtık. Sadık müşterileriyle yeniden buluşan Galleria, açık ve ferah alanlarıyla kısa sürede büyük beğeni topladı. 604 konuttan oluşan gayrimenkul projemiz Kent Incek'in inşaatı ve satışları da hızla devam ediyor. Ankara'da Eskişehir Yolu aksı üzerinde Balıkuyumcu'da da 450 bin m2 arsa üzerine 4 bin konut ve 'Avrupa'nın En Büyük Outlet'i' projemizin geliştirme çalışmaları da aynı hızla devam ediyor. Gayrimenkul geliştirme ve işletme konusundaki tecrübemizi, Türkiye'nin hem gayrimenkul hem de turizm gelişimine aktarmayı ve daha çok insanı Besa kalitesiyle tanıştırmayı hedefliyoruz.

Besa Grup İstanbul projelerine odaklandı!

The BO Viera'da yaşam Temmuz'da başlıyor!


Geri Dön