24 / 04 / 2024

Beşiktaş Belediyesi'nden Pando Kaymak'a ek süre!

Beşiktaş Belediyesi'nden Pando Kaymak'a ek süre!

Pando Kaymak için Beşiktaş Belediyesi devreye girdi. Bugün öğleden sonra Pando Kaymak ’ın sahibi Pando Shestakof ’un eşi Döne Shestakof pazartesi günü dükkanı boşaltacaklarını söylemişti




Pando Kaymak için Beşiktaş Belediyesi devreye girdi. Bugün öğleden sonra Pando Kaymak’ın sahibi Pando Shestakof’un eşi Döne Shestakof pazartesi günü dükkanı boşaltacaklarını söylemişti. Hurriyet.com.tr’nin gündeme getirdiği bu tahliye durumundan sonra Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar devreye girdi. Haznedar Pando Kaymak’ın kiracı olduğu dükkanın mal sahipleriyle görüşerek tahliye süresini en az 20 gün uzattıklarını söyledi. Pando 1895 yılından beri aynı dükkanda kaymakçılık yapıyor. Uzatılan tahliye süresiyle birlikte Pando'nun tahliye olmaması için bir formül düşünülmesi bekleniyor.


Pando Kaymak’ın kira kontratının ev sahipleri tarafından sonlandırılması üzerine kent sakinleri olaya büyük tepki göstermişti. Tahliye kararının üzerine Twitter'dan kampanyalar düzenlendi. 

Pando Shestakof'un (92) eşi Döne Shestakof, en sonunda yaşlarından dolayı dükkanlarında kalmak için yeterince mücadele edemediklerini söylemişti,


SESİMİZİ ÇIKARAMIYORUZ

Dükkanı boşaltmalarıyla ilgili olarak konuşan Döne Shestakof, “ Mal sahibi uzun zamandır yanımıza uğramıyordu. Çıkarılma olayından sonra düzenlenen kampanyalarla birlikte dün yanımıza geldi. Ve bizlere artık çıkmamız gerektiğini ve ‘zorluk çıkarmamamız’ gerektiğini söyledi. Döne Shestakof şu an için yeni bir yer açmayacaklarını söylerken, “Bizi dinlenmeye zorladılar yaşımız itibarıyla da sesimizi çıkaramıyoruz” demişti.


Hurriyet.com.tr'nin haberinden sonra Pando Kaymak için Beşiktaş Belediyesi de devreye girdi. Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar Pando Kaymak’ın kiracı olduğu dükkanın mal sahipleriyle görüşerek tahliye süresini 15-20 gün uzattıklarını söyledi. Hazinedar, "Haberi duyduktan sonra ilk olarak mal sahipleriyle bir araya geldim. Çok beyefendi insanlar, çocuklarına iş kurmak için satın aldıkları dükkanda çıkması için Pando Amca'ya verdikleri süreyi bir hayli geçmişler. Pando Amca ne yazık ki kirayı aylardır ödemiyormuş .O sebepten mal sahibi çıkarmak durumunda kalmış. Beşiktaş Çarşı'daki "Pando Kaymak" semtteki diğer dükkanların kirasına göre yarı ücret kira ödüyor. Mal sahibi tahmin ettiğimizden çok anlayışlı bir insan.

 

ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

 

Bizlerden ona yol göstermemizi istiyor. 15-20 günlüğüne dükkan malikinden söz aldım. 15-20 gün sonra neler yapabileceğimizi Pando Amca ile görüşüp kararlaştıracağız. Anlayacağınız sizin haber ve bizlerin görüşmesi sonrasında İstanbul'un kültür miraslarından ve Beşiktaşın sembolü " Pando Kaymak " dükkanının kapatılmasını en az 20 gün erteledik. Twitter üzerinden konuşması kolay. Gelin, hep birlikte bu projede yer alalım . Belediye'nin bütçesi belli. Pando Amca'ya maddi yardımda bulunamam. Sponsora ihtiyaç olan bir sosyal sorumluluk projesinde Tüm İstanbul ve Beşiktaş halkını desteğe davet ediyorum. Pando Amca yalnız 92 yaşında bir insan değil, ayrıca Beşiktaş'ın sembolüdür. Yaşatmak ve Çarşı'da kalması için elimizden gelen her şeyi yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın" dedi.



Hürriyet


Geri Dön