28 / 03 / 2024

Beşiktaş Meclis Lojmanları, TOKİ’ye devredildi!

Beşiktaş Meclis Lojmanları, TOKİ’ye devredildi!

Beşiktaş’taki 18 dönümlük TBMM lojmanlarının bulunduğu arazi TOKİ’ye devredildi. Gayrimenkul uzmanları, araziye yapılacak yeni projenin toplam değerinin 1 milyar lirayı rahatlıkla aşacağını öngörüyor.



Beşiktaş Abbasağa’daki Meclis Lojmanları, TOKİ’ye devredildi. 18 dönüm arsa üzerine kurulan lojmanlar deprem yönetmeliği gereğince yıkılıp yerine milyarlık yeni bir proje inşa edilecek


TBMM Başkanlığı’nın hazırladığı karar gerekçesinde bu işlem için, “yeni deprem yönetmeliğine göre yenilenme” ifadeleri kullanıldı. Gerekçede, TOKİ’ye hangi bedelle devredileceğine ilişkin ekspertiz raporunun hazırlanacağı da vurgulandı.


Beşiktaş’taki 18 dönümlük TBMM lojmanlarının bulunduğu arazi, üzerine yapılacak projenin yüzde 65’i karşılığında TOKİ’ye devredilmesi, gayrimenkul uzmanları tarafından değerlendirildi.


Uzmanlar,  sözkonusu lojmanların çok değerli bir konumda bulunduğunu, araziye yapılacak yeni bir projenin toplam değerinin 1 milyar lirayı rahatlıkla aşacağını öngörüyor.


İşte gerekçe


18 dönümlük arazinin TOKİ’ye devri kararının gerekçesi şöyle açıklandı:


“Eski deprem yönetmeliğine göre yapılan ve devamlı olarak bakım ve onarım ihtiyacı olan lojman binalarının yıkılarak yeni deprem yönetmeliğine göre yenilenmesi ihtiyacı doğmuştur. Bu amaçla sözkonusu parselin bağımsız kuruluşlarca belirenecek ekspertiz bedeli üzerinden TOKİ’ye devredilerek en yüksek arsa karşılığı gelir paylaşımı usulü ile konut inşa ettirilmesi düşünülmektedir.”


Milliyet


Geri Dön