25 / 04 / 2024

Beştepe, hukuka ve İmar Kanunu'na uygundur!

Beştepe, hukuka ve İmar Kanunu'na uygundur!

TBMM Genel Kurulunda, 2019 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi'nin maddelerinin görüşmeleri sürüyor. 



AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, "Türkiye Cumhuriyeti devletinin başı olan Sayın Cumhurbaşkanımızın devlete ve millete hizmet ettiği mekan 2014 tarihinde iskan belgesi almış, her şeyiyle kanuni, muntazam, İmar Kanununa ve imar planlarına uygun olduğu hukuken tescil edilmiş bir yer." dedi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre konuya ilişkin CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in de "madem burası kaçak değildi, imar barışından istifade etmek için niçin tekrar başvuruda bulunuldu?" dediğini hatırlatan Akbaşoğlu, kendisinin de söz alarak bunun gerçek dışı ve iftira olduğunu söylediğini anımsattı. 

Özel, şöyle devam etti:
"Ben o günkü konuşmamda mahkeme kararını getireceğimi söyledim. O sırada da madem hukuka uygun niye imarbarışına başvurdunuz dedim. Bunu da şundan dolayı söyledim; yeni bir bilgi olarak söyleyeyim, sit alanına 15 Temmuz Müzesi yapmak için bir süreç başlatmışlar. 15 Temmuz Müzesi yapılsın da neden Atatürk Orman Çiftliğindeki sit alanının içine bu yapılsın, 61 bin metrekare? Bu konuyla ilgili de aynı zamanda imar barışı başvurusu yapıldığı söyleniyor." 

"Beştepe, hukuka ve İmar Kanunu'na uygundur" 
Akbaşoğlu, ise Özel'in kendisinin söylediği mahkeme kararını değil bambaşka bir mahkeme kararını okuduğunu belirterek, kendisinin bahsettiği mahkeme kararlarını okudu. Akbaşoğlu, "Başından beri bu Beştepe, hukuka ve İmar Kanunu'na uygundur." dedi.


Geri Dön