23 / 04 / 2024

BEÜ'de inşaat çalışmaları başladı!

BEÜ'de inşaat çalışmaları başladı!

Bitlis Eren Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'ndeki dersliklerin yapımı hızlandırıldı



Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, kentte inşaat mevsiminin başlamasıyla, Fen Edebiyat Fakültesindeki dersliklerin yapımının hızlandırıldığını söyledi.

Doğru, gazetecilere yaptığı açıklamada, BEÜ Edebiyat Fakültesi binasını bu yıl tamamlamayı planladıklarını ve fakültedeki dersliklerin duvarlarının örülmeye başladığını bildirdi.

Binayı tamamlayarak, bu yıl eylül ayına kadar kimya, fizik ve biyoloji bölümlerine öğrenci almayı planladıklarını ifade eden Doğru, şöyle konuştu:
"Bu yıl fakülte binasını bitirmeyi planlıyoruz. Dersliklerin duvarları örülmeye başladı. Binayı yetiştirmediğimiz takdirde, alternatif bir yer bulacağız. Ama öğrencilerimizi ek kontenjandan yeni binaya almayı planlıyoruz. Üniversite yerleşkesinde elektrik ve su sorununu çözmeye de çalışıyoruz. Ayrıca fakülte binasının yanında yapılacak olan dersliklerin temelinin atılması için çalışmalarımız devam ediyor. 7-8 Ağustosta temel atmayı planlıyoruz. Bunun için tören düzenleyeceğiz. Dersliklerin 3 yılda bitirilmesi için plan yapılmış. Fakat biz derslikleri 2 yıl içinde bitirmeyi planlıyoruz. Müteahhit firma derslikleri 2 yıl içinde bitirmek için gayret gösteriyor."

-MERKEZİ ARAŞTIRMA LABORATUVARININ YAPIMI-
Devlet Planlama Teşkilatı'na (DPT) sundukları yaklaşık 8 milyon TL tutarındaki merkezi araştırma laboratuvarının onaylandığını belirten Doğru, laboratuvarın inşaatına başlayacaklarını ve binayı tamamlayacaklarını kaydetti.

Doğru, "Bina tek katlı olacak. Laboratuvarın kente çok büyük katkısı olacak. Temmuz ayına kadar laboratuvarın ihalesine çıkacağız. Ayrıca DPT'ye oditoryum binası yapılması için müracaat ettik ve bunun için ayrı bir bütçe aldık. Şu an oditoryumun projeleri çiziliyor" dedi.

Bu yıl üniversite yerleşkesindeki yolların asfaltlanması, genişletilmesi ve altyapı projelerinin tamamlandığını ve ihale aşamasına geldiğini bildiren Doğru, yüksek okulun yan tarafında yeni bir ek hizmet binası yapacaklarını söyledi.

İl merkezi ve ilçedeki yüksek okullarda bu yıl 10 yeni bölüm açtıklarını ve eylül ayında öğrenci alacaklarını anlatan Doğru, yeni bölümlere yaklaşık 450 öğrenci alacaklarını ve öğrenci sayısının 3500'e çıkacağını kaydetti.

Yeni açtıkları bölümlerle birlikte öğretim üyesi alımlarını da yaptıklarını vurgulayan Doğru, öğretim elemanlarının alınmasının ardından, yaklaşık 6 bölüm daha açabileceklerini ifade etti.

Öte yandan, BEÜ'ye 20 yıllığına tahsis edilen El-Aman Kervansarayı'nda tadilat işlerinin devam ettiğini açıklayan Doğru, kervansarayı sosyal mekan olarak kullanacaklarını ve burayı faal hale getireceklerini sözlerine ekledi.
AA


Geri Dön