19 / 04 / 2024

Beyarmudu İmar Planı onaylandı!

Beyarmudu İmar Planı onaylandı!

İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars, Beyarmudu İmar Planı’nın dün birleşik kurulu oluşturan Şehir Planlama Dairesi, Gazimağusa Kaymakamlığı ve Beyarmudu Belediyesi’nin oybirliği ile onaylandığını duyurdu.



İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Bakan Ayşegül Baybars, “Söz verdiğimiz gibi bu yıl bitmeden Beyarmudu İmar Planı, Resmi Gazete’de yayınlanmasıyla yürürlüğe girecektir” dedi.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Bakan Baybars, Beyarmudu İmar Planı’nın bölgede ekonomik gelişmeyi sağlamak, çevre ve yaşam kalitesini yükseltmek ve altyapı yatırımlarına yön vermek amacıyla üst ölçek stratejileri ve politikalarla şekillendiğini kaydetti.

Baybars; genelde tüm ülke, özelde de Beyarmudu Belediyesi sınırları içinde bulunan insanların yaşam kalitesini yükseltmeye inandığı Beyarmudu İmar Planı’nın hayırlı olmasını dileyip ülkenin planlı yaşama geçmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

Beyarmudu İmar Planı’nın kırsal kalkınma destek ekibinin hazırladığı “Doğu Mesarya Bölgesi Kırsal Kalkınma Stratejisi” ve Şehir Planlama Dairesi’nin hazırladığı “Ülkesel Fizik Plan” ile uyum içerisinde çalışılıp hazırlandığını sözlerine ekleyen Baybars, planın bu yıl içinde onaylanıp yürürlüğe girmesi amacıyla Beyarmudu Belediyesi ile işbirliğinde çalıştıklarını kaydetti.

Bakan Baybars, Beyarmudu İmar Planı’nın bölgede ekonomik geliştirmek çevre ve yaşam kalitesini yükseltmek ve altyapı yatırımlarına yön vermek amacıyla üst ölçek stratejileri ve politikalarla şekillendiğini kaydetti.

 


Geri Dön