26 / 04 / 2024

Beyaz eşyada tarihi indirim

Beyaz eşyada tarihi indirim

Koç Holding Dayanlıklı Tüketim Grubu Başkanı Aka Gündüz Özdemir, "Kampanyamıza 6.7'lik ÖTV indirimini de ekleyeceğiz. Tüketici bir daha bu fiyatları bulamaz. Tarihi bir fırsat" dedi.



Beyaz eşyada yüzde 6.7'lik ÖTV'nin üç ay için bugünden itibaren "sıfır"a indirilmesi, firmaların düzenlediği kampanyalarla birlikte "Tarihi bir fırsata" dönüşüyor. Beyaz eşyada uygulanan ÖTV'nin 3 ay süreyle sıfıra indirilmesini "Tam zamanında bir karar" diye yorumlayan Koç Holding Dayanlıklı Tüketim Grubu Başkanı Aka Gündüz Özdemir "3 aylık ÖTV indiriminden önce 'Tüm beyaz eşyalarda KDV ve ÖTV bizden' kampanyası düzenlemeye başladık. Bu kampanyaya yeni ÖTV indirimini de ekleyeceğiz. Tüketici bir daha bu rakamlara beyaz eşya alamaz. Bugüne kadar böyle bir fırsat doğmamıştı" dedi.

Stokları eritiriz

Beyaz eşya sezonunun başlaması, kampanyalar ve ÖTV indirimleriyle birlikte sektörde hareketliliğin artacağını vurgulayan Aka Gündüz Özdemir, şu değerlendirmeyi yaptı: "Biriken stoklarımızı hızla eriteceğimizi düşünüyorum. Bir daha bu indirimleri bulmak mümkün olmaz. Konut satın alan tüketiciler de yeni evlerine taşınırken beyaz eşyalarını değiştirebilecek. Aynı zamanda evlenenlerde bu indirim fırsatını yakalamış olacak. Mart ayı beyaz eşya fiyatları için bir fırsata dönüşüyor."

Satışlar artmaya başladı

Sektörde ekonomik krizle birlikte daralma gözlemlendiğini anlatan Aka Gündüz Özdemir, şu bilgileri verdi: "Sektördeki daralmalar indirimlerle aşılabilir. Stokları tüketmek için önemli bir uygulama oldu. Düzenlediğimiz kampanyalar da sonuç vermeye başladı. Bu kampanyalarla satışlarımız da yüzde 15'lik bir artışı yakalamıştık. Üzerine eklenecek ÖTV indirimiyle bu rakamların da artacağını umuyorum. Bu tür kampanyalar dünyanın bir çok yerinde uygulanıyor. Ekonominin canlanması gerekiyordu. Açıklanan bu paketle birlikte diğer sektörlerde de canlılık yaşanabileceğini tahmin ediyoruz. Tüketiciler için çok olumlu gelişmeler."

Beyaz eşya sektörünü desteklemek ve pazarın canlanmasını sağlamak için yapılan yüzde 6.7'lik ÖTV indiriminin sektöre pozitif katkı yapacağını anlatan Vestel İcra Kurulu Başkanı Ömer Yüngül, şu bilgileri verdi: "Sektörün hareketlenmesini bekliyoruz ama bir süre piyasayı gözlemleyeceğiz. ÖTV'nin 6.7'den 0'a inmesi çok önemli bir gelişme. Sektördeki rakamlar geri gitmeye başlamıştı. Eskileri yakalarsak çok iyi olur. Bu uygulamaların hareketlilik getireceğinden şüphemiz yok. Detayları tam olarak bilmiyoruz. Biz de bazı çalışmalar yapacağız. Fiyatlarımıza bu indirimleri hemen yansıtacağız."

Belirsizlik görüyoruz stoklar kafa karıştırıyor

Tüketici elektroniği ürünlerde uygulanacak indirimlerin net bir şekilde hızla uygulamaya konulması gerektiğinin altını çizen Teknosa Genel Müdürü Mehmet Nane, şu değerlendirmeyi yaptı: "İthal ürünlerde uygulanacak indirimlerle ilgili olarak oranlar belli değil. Bu belirsizlik tüketiciyi de beklemeye aldı. Haftasonu satışlarımız oldukça düştü. İthal ürünlerdeki ÖTV indirimi de biran önce açıklanmalı. İthalatçı içinde nasıl bir uygulamaya gidileceği belirtilmeli. Elimizdeki ürünlerin ÖTV'si zaten ödendi. Yüzde 10'luk bir ÖTV indirimi satışlarımızı da artırır. Ancak burada önemli olan mevcut stok ürünlerin çözümüne yönelik aksiyonun biran önce hayata geçirilmesi."

Hürriyet


Geri Dön