19 / 04 / 2024

Beyaz yakalıların tercihi küçük oteller!

Beyaz yakalıların tercihi küçük oteller!

TÜRKİYE’nin 34 farklı destinasyonunda yaklaşık 300’e yakın üyesi bulunan Küçük Oteller Derneği’nin Başkanı Ömer Faruk Boyacı, çalışan kesimde beyaz yakalıların küçük otelleri tercih ettiğini söyledi.



Kurumsal şirketler, konsolosluklar gibi birçok kurum ve organizasyon ile başlatılan kurumsal pazarlama çalışmalarını arttırarak sürdüreceklerini belirten Boyacı, “Küçük otelleri çok gezen, internet kullanan, seyahat programını kendi araştırarak hazırlayan, 25 ve 50 yaş arasındaki beyaz yakalılar tercih ediyor. Derneğimizin üyelerini, belirli bir standardın üzerinde ve Türkiye’de turizm anlamında en nitelikli ve en özel hizmeti veren oteller oluşturuyor. Dolayısıyla bu otellerin de anlayışını özümseyen, bundan keyif alan misafirlerimizin büyük çoğunluğu beyaz yakalıdır. Geçtiğimiz ayda, P&G, IBM, Mercedes-Benz, Vodafone gibi kurumlarla başlattığımız pazarlama çalışmalarının da, 1 ayda 3 katı talebe ulaşması, bu açıdan bizim için beklenen bir durumdu. Orada çalışanlara yönelik, bir şifre veriyoruz ve ülke genelinde üyemiz olan küçük otellerden, kendilerine tanınmış yüzde 10 indirimli fiyatları alabiliyorlar” dedi.


TERCİH DEĞİŞTİ

Turizmdeki dünyadaki trendlere göre, turistlerin, küçük ve butik otellerde kalmak istediğine değinen Boyacı, “Küçük oteller, bilgi toplumunun otelleridir. Çok fazla odası bulan sanayi otelleri güncelliklerini kaybediyor. Değişen turist profili, genç nesil, standartı yüksek olan, daha iyi hizmet alabileceği küçük otellerde kalmayı istiyor” dedi.


Hürriyet


Geri Dön