28 / 03 / 2024

Beykoz ve Beşiktaş'ta konut fiyat farkında büyük uçurum!

Beykoz ve Beşiktaş'ta konut fiyat farkında büyük uçurum!

Tapusor Genel Koordinatörü Ömer Türkoğlu, konut metrekare değerlerinin değişimini Emlakkulisi.com okurları için yorumladı...



İstanbul'da konut metrekare fiyatları hızla değişiyor. Ulaşım projeleri, yeni konut inşaatları, sosyoekonomik değişimler konut değer dilimleri üzerinde farklılaşmalara yol açıyor. 

Tapusor'un hazırladığı rapora göre, son 6 aylık ortalama konut fiyatları yüzde 25'lik dilimlere ayrıldı. En pahalı yüzde 25'lik dilimle, en ucuz yüzde 25'lik dilim arasındaki fark analiz edildi.

Yapılan araştırmalar neticesinde en dikkat çekici sonuç, ortalama konut metrekare fiyatlarına sahip ilçelerde yaşanan farklılık oldukça fazla boyutta. Buna göre, en büyük konut değeri farklılaşması sırasıyla Beykoz, Beşiktaş, Bakırköy, Büyükçekmece ve Sarıyer'de yaşanıyor.

Büyükçekmece dışındaki tüm ilçelerde metrekare fiyatlarının oldukça pahalı olduğunu söyleyen Tapusor Genel Koordinatörü Ömer Türkoğlu'na göre, “Büyükçekmece de düşük konut değerlerini görebileceğimiz gibi çiftliklere veya yalı dairelerine kadar olabilecek değişimler (özellikle büyük arazi veya yapı alanlı konutlar) bu farkın açıklanabilmesi için yeterli görünüyor” şeklinde konuştu. 

 

1- BEYKOZ

Beykoz ve Beşiktaş ta konut fiyat farkında büyük uçurum!

“Beykoz ilçesinde en pahalı dilimde konut fiyatları 8 milyon 550 bin lik bir ortalamayı görürken, en düşük çeyrek dilimde ise ortalamalar 500 bin TL civarına kadar inmektedir. Arada 15 kata kadar çıkan bu fark en büyük farklılaşmanın olduğu ilçenin Beykoz olmasına neden oluyor” dedi.

 

2- BEŞİKTAŞ

Beykoz ve Beşiktaş ta konut fiyat farkında büyük uçurum!

''Beşiktaş’a baktığımız zaman ise en yüksek aralıkta en sık rastlanan konut değerleri 9 milyon 500 bin TL seviyesine ulaşırken, en düşük fiyatlarda ise yine İstanbul ortalamasının hayli üstünde olan 620 bin TL seviyelerini görmekteyiz. En düşük dilimin bu kadar yüksek olmasına rağmen Beşiktaşta en düşük en pahalı farkı 14 kat gibi ciddi bir seviyeye denk gelmektedir.”

 

3- BAKIRKÖY

Beykoz ve Beşiktaş ta konut fiyat farkında büyük uçurum!

“3. sırada Bakırköy’ü görüyoruz. Yeşilköy, Florya, Yeşilyurt, Ataköy gibi oldukça lüks ve pahalı konutlara ev sahipliği yapan ilçemizde farklılaşma merkezde yoğunlaşan genelde bitişik nizam ve küçük metrekareli konutlardan kaynaklanıyor gibi görünüyor. Bakırköy’de en yüksek yüzde 25’lik dilimde konut fiyatları 4 milyon TL seviyesinde. En düşük ise 500 bin seviyelerine denk gelmekte. Arada 6.5 kata varan bir fark görünüyor. Her ne kadar Beşiktaş ve Beykoz’daki farktan oldukça uzak olsa da ciddi bir oran olduğunu söylemeden geçemeyiz.”

 

4- BÜYÜKÇEKMECE

Beykoz ve Beşiktaş ta konut fiyat farkında büyük uçurum!

“4. sırada Büyükçekmece var. 1 milyon 750 bin ve 270 binlik üst ve alt dilim ortalamaları 5.5 kata varan yüksek bir farkı ortaya koyuyor. Daha  nce bahsettiğimiz nedenler bu konuda oldukça açıklayıcı görünüyor.”

 

5- SARIYER

Beykoz ve Beşiktaş ta konut fiyat farkında büyük uçurum!

“5. sırada ise aslında Beykoz ve Beşiktaş gibi üst sıralarda olmasını beklediğimiz Sarıyer gelmektedir. Bu ilçemizde 650 bin TL üstünde oluşan düşük dilimdeki (ki düşük olduğu söylenemez.) konut ortalama değeri yukarıda 4 milyon 300 bin TL seviyelerine çıkmakta. Aradaki fark 5.2 kat olarak hesaplanıyor. Bu durumda her ne kadar Beşiktaş, Beykoz değerlerini göremesek de anlamlı bir fark olduğunu söyleyebiliriz.”

İlk beş ilçeden sonra gelen ilk 10 ilçe ise şu şekilde:

1- Beyoğlu
2- Üsküdar
3- Şişli
4- Eyüp

 

Boğaz'ın incisi 4 ilçede konut fiyatları ne kadar?

 

Nuran IŞIK/Emlakkulisi.com


Geri Dön