25 / 04 / 2024

Beykoz'daki Mahmut Efendi Külliyesi yıkılacak mı?

Beykoz'daki Mahmut Efendi Külliyesi yıkılacak mı?

Beykoz'daki Mahmut Efendi Külliyesi’nin 48 saat içinde yıkılacağının kendilerine İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü tarafından sözlü olarak bildirildiğini açıklayan cemaate bağlı Marifet Derneği yetkilileri, Facebook’tan konuyla ilgili yeni bir açıklama yaptı



İstanbul Beykoz Çavuşbaşı’nda İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu için yapılan ve inşaat halinde olan Mahmut Efendi Külliyesi’nin 48 saat içinde yıkılacağının kendilerine İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü tarafından sözlü olarak bildirildiğini açıklayan cemaate bağlı Marifet Derneği yetkilileri, Facebook’tan konuyla ilgili yeni bir açıklama yaptı.


Mevzuata uygun hareket etmedikleri gerekçesiyle külliye hakkında yıkım kararı çıktığını söyleyen yetkililer, şu an için yıkımın söz konusu olmadığını söyledi.

 

‘Konuyu ilettik’

Açıklamada, şu ifadeler yer aldı: “Tespit edilen bir yapılaşma var ise düzeltilmesi için yazılı tebliğle süre verilmesi gerektiğini ifade etmiştik. Bu konu ile ilgili tarafımıza süre verilmesine yönelik yazının gönderildiği bilgisine ulaştık. Yapımı süren Mahmut Efendi Külliyesi’nde daha iyi hizmet verilmesi için ihtiyaç duyulan ve İlgili Mevzuat, Yasa, Yönetmelik ve yürürlükte olan Sözleşmeye uygun olarak hazırlanan daha önce Onayı alınan vaziyet planında tadilat yapılması şeklinde hazırlanan yeni vaziyet planı İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü Kanlıca Orman İşletme Müdürlüğü’ne onay verilmesi için sunulacaktır.”

 

Milliyet’e konuşan Marifet Derneği yetkilisi, “Çalışmaları şu anda durmuş olan külliyenin onaylı vaziyet planına aykırı durumlarımız olduğu için böyle bir karar çıktığını düşünüyoruz. Konuyu Cumhurbaşkanlığı’na da ilettik. Şu an için Mahmut Efendi Külliyesi’ne bir yıkım söz konusu değil” dedi. 


Milliyet


Beykoz’daki Mahmud Efendi Külliyesi’ne yıkım kararı!




Geri Dön