25 / 04 / 2024

Beykozlular ilçelerine 'modern konut' istiyor

Beykozlular ilçelerine 'modern konut' istiyor

İstanbul'un incisi olan Beykoz'u daha modern bir kent haline geliyor



Beykoz Hollywood'u aratmayacak 
Kılıçlı Film Platosu Projesi ile ilçe marka olmayı hedefliyor. Hollywood Universal Stüdyoları'nı aratmayacak olan film platosunda dünya sinemasının yanı sıra Türk sinemasının filmleri de gösterilecek. Beykoz, proje bittiğinde İstanbul'un ses getiren gözde bir ilçesi olacak

Boğaz manzarası, doğası, birbirinden özel tarihi yapıları, yalıları, sarayları, balıkçılarıyla İstanbul'un incisi olan Beykoz'u daha modern bir kent haline getirmek için yeni projeleri hayata geçirmeye hazırlanan Beykoz Belediyesi; sağlıktan eğitime, sosyal ve kültürel etkinliklerden çevreye kadar birçok alanda önemli hizmetlere imza atıyor. Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek'in öncülüğünde yapılacak olan projeler kapsamında meydan düzenlemeleri, Kılıçlı Film Stüdyoları, Karlıtepe Seyir Kulesi, Hobi Bahçeleri, Balıkçı Barınağı, Çamlık Mesire Alanı, yat limanı, Yoros Kalesi, Beykoz Kışlası, yeni bir kültür merkezi ve Anadolu Yakası'nın en büyük nikâh salonu çalışması yapılacak. 

DÖNÜŞÜM BAŞLAYACAK

Beykoz Belediyesi planladığı Çayır Projesi, Riva'da spor alanları, Kavacık'ta otopark ve mini bir otogar ile ilçenin çehresini değiştirecek. Belediyesi ile Beytaş Tesisleri'nin yenileme projesi, kadın sığınma evi ve vatandaşın hayatını kolaylaştırmayı hedefleyen AKOS ile birlikte kültürel, sosyal, spor, eğitim ve altyapı gibi çalışmalara hız kazandırılarak, Beykoz'da büyük bir dönüşüm başlayacak.

MARKA KENT

Beykoz'da Kılıçlı Film Platosu Projeleri ile Karlıtepe Mesire Alanı düzenlemesiyle, ilçe marka olacak. Kılıçlı'da yapılacak olan orman düzenlemelerin tamamlanmasının ardından bölgeye İstanbul'un en büyük sinema ve tiyatro alanı yapılacak. 2010 yılı içinde tamamlanacak olan proje, ABD'nin Los Angeles Eyaletindeki Hollywood Universal Stüdyoları'nı aratmayacak. Kılıçlı Film Platosu'nda; dünya sinemasının yanı sıra Türk sinemasının filmleri de gösterilecek. Ayrıca dizi çekimleri için de özel alanlar oluşturulacak. İstanbul'da bu alanda çok önemli bir hizmeti karşılayacak olan Beykoz Belediyesi, projenin tamamlanması ile İstanbul'un ses getiren gözde bir ilçesi olacak. Karlıtepe'de yapılacak olan mesir alanın düzenlemeleriyle ise 220 dönümlük alan üzerine bir seyir kulesi inşa edilerek, İstanbul'un her yerini seyredebilmesi imkanı doğacak. Beykozlu ve tüm İstanbullular'ın yararlanabileceği Karlıtepe Projesi bittiğinde, Çamlıca'dan daha görkemli, Boğaz'ı Adalar'a kadar görebilen bir mekan haline gelecek. Vatandaşlar, seyir kulesi ile İstanbul'u seyredecek. Projelerin çoğunun 2010 ve 2011 yılları içinde bitirilmiş olacağını söyleyen Çelikbilek “İstanbul'un incisi olan Beykoz'umuzun daha huzurlu ve yaşanılabilir bir ilçe olması için ciddi gayret içerisindeyiz. İnşallah projelerimizin tamamlanmasıyla Beykoz'un çehresi de çok değişmiş olacak” dedi.

ÇALIŞMALARIN TÜMÜ İNSAN ODAKLI

Hizmetlerinde bir yılı geride bıraktıklarını belirten Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, çalışmaların ve projelerin her zaman ‘insan' odaklı olduğuna dikkat çekerek, Beykoz'u farklı bir noktaya taşıyacaklarını vurguladı. 

REFERANDUM 16 MAYIS'TA 

16 Mayıs'ta referandum yapmaya hazırlanan Beykoz Belediyesi, halk isteklerini ve onayını alarak projeleri hayata geçirecek. İlçe halkının hizmetlere katılımını arttırmak için yapılacak olan referandumla vatandaşlar, 16 Mayıs'ta sandık başına giderek, Paşabahçe ve Göksu'daki pazar yeriyle ilgili ve Kanlıca'daki Hacı Muhittin Caddesi'yle ilgili düzenlemelerin yapılmasına ilişkin ‘evet' ya da ‘hayır' oyu kullanacak. Beykoz Belediyesi de; vatandaşın ‘evet' dediği projeleri hayata geçirecek, ‘hayır' dediği çalışmalara ise saygı duyacak. 

BEYTAŞ SOSYAL TESİSLERİ HALKIN HİZMETİNE AÇILIYOR

Beytaş Sosyal Tesisleri, şu anda üç ayrı mekanda hizmet vermeye çalışılıyor. Proje tamamlandı ve yakın zamanda çalışmalar başlayacak
Üç ayrı mekanda hizmet verecek olan Beytaş Sosyal Tesisleri Projesi tamamlandı. Beykozlular yine, ilçenin en güzel bir mekanına daha böylece kavuşmuş olacak. Beytaş tesisleri, halkın düğün yapabileceği şekilde yenilenerek hizmet verecek. Beykoz Belediye Başkanı Çelikbilek, yapılacak olan diğer çalışmaları da şöyle anlattı: Riva'da hazine arazisi olan bir alanı talep ettik. Orada spor ağırlıklı bir projeyi hayata geçireceğiz. Mahmut Şevket Paşa'da piknik alanı düzenlememiz yapılacak. Mezarlıklarımız ile ilgili çalışmalara başladık. Alanları düzenledik, güller diktik. Bakımlı ve daha temiz oldu. Rüzgarlıbahçe'de kapalı bir otopark yapmayı düşünüyoruz. Kavacık bölgemiz maalesef otopark bakımından sıkıntılı. Onu çözmeyi düşünüyoruz. Ayrıca Kavacık'ta ticaret merkezi projemiz var. Altında da otopark olacak. Belediye binamızı yenileyeceğiz. Yanındaki kültür merkezini farklı bir konseple yeni baştan düzenliyoruz. Huzurevi, kadın sığınma evi ile birlikte erkek sığınma evi yapmayı planlıyoruz. Beykoz'da ihtiyaç sahibi aileler için aşevi projesi var.

Küçüksu Çayır projesi, bilge hanım gezici eğitim araçları, halkımızın belediye ve diğer hizmetlerden teknoloji imkanlarıyla yararlanması amacıyla AKOS sistemi ve istihdama yönelik birçok projemizi dört yıl içinde bitirmeyi hedefliyoruz. 

FABRİKADAN 7 YILDIZLI OTELE

Beykoz'da turizmi harekelendirmek için harekete geçen Beykoz Belediyesi, yeni projeler geliştirmeye odaklandı. İlçede konaklama yerlerinin arttırmaya yönelik çalışmalar yapan Beykoz Belediyesi, bu amaçla otel sayısını arttıracak. Bu kapsamda; Paşabahçe'de bulunan eski Tekel Fabrikası, 7 yıldızlı otel olarak hizmet verecek. Beykoz Çayırı'nda bulunan ve özel girişimin aldığı Sümerbank Deri Kundura Fabrikası ise; 5 yıldızlı otel olarak ilçeye canlılık getirecek. 

TURİZM HAFTASI'NA ÖZEL KUTLAMA

Ülke genelinde bu yıl 34.'sü kutlanan Turizm Haftası'nın (15-22 Nisan) İstanbul ayağındaki etkinlikleri, yemyeşil doğası ve tarihi güzellikleri ile şehrin turizm merkezi adaylarından Beykoz'da da kutlandı. Turizm bilincini geliştirmek, iç ve dış turizmin canlanmasına katkı sağlamak amacıyla kutlanan Turizm Haftası'nın açılışında mehter konseri verildi, halk oyunları sergilendi ve turizmin önemini vurgulayan konuşmalar yapıldı. Farklı ülkelerden gelen öğrenci gruplarının gösteriler sergiledi. Ödüllü yemek ve balık tutma yarışmaları, el sanatları sergileri, panellerin de yapıldığı etkinliklerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla 3. Uluslararası Çocuk Festivali ile devam etti. 34. Turizm Haftası Etkinlikleri kapsamında, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Beykoz Kaymakamlığı, Beykoz Belediyesi ve Anadolu Hisarı Turizm Kalkındırma Derneği işbirliği ile yemek yarışması düzenledi. Sabancı Öğretmenevi'nde düzenlenen yarışmaya çok sayıda ev hanımı katıldı. Beykoz Kaymakamı Aydın Ergun, Belediye Başkan Yardımcıları Yüksel Baki, Nevin Çalışkan ve çok sayıda kadının katıldığı yarışmada; yemek dalında birincilik ödülünü Antep Yuvalaması ile Sevim Paccı, börek dalında Ispanaklı Kol Böreği ile Hanife Metin ve tatlı dalında ise Kabak Tatlısı ile Hatice Handan Tek aldı.

5 BİN ÖĞRENCİYE KIRTASİYE ÇEKİ

Eğitime büyük önem veren Beykoz Belediyesi, 5 bin öğrenciye kırtasiye çekleri vererek, bu noktada 5 bin ailenin evine katkıda bulunmuş oldu. Belediye, akıllı tahta kullanılamayan yerlerdeki okullara ise tepeşir setleri ilave etti. Yine bilgisayar isteyen okullara bilgisayar, projeksiyon talep eden okullara projeksiyon veren Beykoz Belediyesi, okulların tamamına kitap hediye etti.

550 GENCE GÜVENLİK SERTİFİKASI

Deprem ile ilgili eğitim çalışmalarının yapıldığı Beykoz'da ücretsiz bilgisayar eğitimi ile ilgili sertifika programları başlatıldı. Meslek yüksek okullarıyla birlikte internet üzerinden Beykoz Kaymakamlığı, Beykoz Belediyesi ve endüstri okuluyla birlikte başlatılan programla istihdama yönelik olmak üzere, İŞKUR ile birlikte kaynakçılık kursu açıldı ve 20'ye yakın genç mezun oldu. Ayrıca 550 gence güvenlik sertifikası verilerek, yeni iş imkânları oluşturuldu.

280 ÇOCUĞA SÜNNET, 40 ÇİFTE NİKAH

Sosyal ve kültürel çalışmalara da ağırlık veren Beykoz Belediyesi, bir yıl içinde toplu sünnet şölenleriyle 280 çocuğu sünnet ettirdi. Toplu nikah programlarıyla da 40 çiftin dünya evine girdiği Beykoz'da çiflere her türlü giyim, damatlık, gelinlik, bunlardan başka her birinin evine en az 5 bin TL'lik beyaz eşya, halı ve mobilyayı da içeren bir yardım hediyesi verildi.

Geçtiğimiz Ramazan ayında 5 binden fazla aileye gıda yardımı yapan Beykoz Belediyesi, ilk defa sokak iftarları ve mahalle iftarları gerçekleştirerek, iftar çadırlarıyla hizmet verdi. 

Beykoz'a 3 üniversite

Beykoz'a 3 tane üniversite geliyor. Çelikbilek, şu anda Alman Üniversitesi'nin gündemde olduğunu belirtti. Diğer bir ikinci üniversite de Beykoz Üniversitesi olarak hizmet verecek. 3. üniversite ise; Kavacık'a yapılacak. 

ORTAÇEŞME'DEN SOĞUKSU'YA MEYDANLAR DÜZENLENİYOR

“Beykoz'u eğitim ve kültür merkezi yapmamız gereken bir pozisyondayız” diyen Başkan Yücel Çelikbilek, meydan düzenlemeleri ve çevreyle ilgili yapılacak olan çalışmalar hakkında da şöyle bilgi verdi: Projeleri hayata geçirmeye çalışıyoruz. Ayrıca vizyon projesi dediğimiz çalışmalarımız var. Bunun yanı sıra Beykoz'da çevre ile ilgili düzenlemeleri yapacağız. Çeşitli meydanlarla ilgili düzenlemeleri yaparak, Ortaçeşme'den başlamak üzere Soğuksu'ya kadar uzayan alanlarda meydanlar açmayı veya var olanların daha işlevsel hale getirmeyi düşünüyoruz. Ayrıca Kanlıca Meydan düzenlemeleri ile Hz. Yuşa çevre düzenlemelerini de hayata geçireceğiz. Ortaçeşme, Çamlıbahçe ve Tokatköy'ün girişinde de on dönümlük güzel bir meydan çalışması başlattık, projelendirdik. Hiç bir vatandaşımız mağdur olmadan yapacağımız çalışmayla üç mahallemizin nefes aldığı bir meydan olacak. Turizme açık Kanlıca Mahallesi'nin meydanını da, esnafımızı mağdur etmeden, düzenleyeceğiz. Hediyelik eşyaya dönük satış standları kurulacak. Soğuksu'ya meydan kazandırıyoruz. 

OTOPARK ÜZERİ DÜĞÜN SALONU

 15 bin m2'lik alan üzerine planlanan Düğün-Nikâh Salonu ve Otopark Projesi, önümüzdeki günlerde hizmete sunulacak. 400 araçlık, 10 bin metrekare kapalı alanı olan bir otopark, üzerinde en az 3 bin veya 4 bin merkekarelik nikah ve düğünsalonu yapılacak. Anadolu Yakası'nın bu alanda en kullanışlı binası olacak olan salon Beykoz'da çok önemli bir ihtiyaca cevap vermiş olacak. Faaliyetlerine başlayacak olan Beykoz Kültür Merkezi ile ilçe, hak ettiği bir kültür salonu ve kütüphaneye kavuşacak.

TAPU SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞTU

Başkan Çelikbilek, tapu sorununa da el atacaklarını belirterek “Tapulaştırma işine, imar sorununa yöneleceğiz. Beykoz, doğal sit alanı. Onun için yeniden bir plan çalışması yapıyoruz” dedi. İlçe'de toplu konut projelerinin de gündemde olduğunu belirten Başkan Çelikbilek “Kafamızda şu anda yerlerini henüz belirleyemediğimiz; ama çalışmaları devam eden toplu konut projesi var. Dar gelirli vatandaşı en az 500'e yakın toplu konut yapmak istiyoruz” dedi. 

İKİ SAĞLIK OCAĞI BİRDEN AÇILACAK

Beykoz'da hizmet binası düzenlemeleriyle Soğuksu Sağlık Ocağı ile Göksu Sağlık Ocağının da açılışı gerçekleşecek. Çelikbilek, belediyenin de ortak olduğu özel bir hastanenin açılışını da yakında yapacaklarını belirtti. İncirköy'deki sağlık ocağından sonra Yenimahalle'deki sağlık ocağını da hizmete sunacaklarını kaydeden Başkan Yücel Çelikbilek, şöyle konuştu: Tokatköy Mahallemiz'in sağlık ocağı hizmeti var. Onunla ilgili de hemen bir ay içerisinde temelini atacağız.  

KİRALIK HOBİ BAHÇELERİ

Beykoz'a hobi bahçeleri geliyor. 10-15 dönümlük arazi üzerinde olacak olan 150 metrekarelik hobi bahçeleri, isteyen vatandaşlara kiralanacak. İsteyen çiçek, sebze ve meyve ağaçları dikebilecek. Beykoz'da hobi bahçelerinin yanı sıra yakında balıkçılar için mekan da yapılacak. 

YOROS KALESİ 

Yoros Kalesi, yıllar sonra Beykoz'a hizmet verecek. Yapılacak olan tarihi kışla projesiyle Beykoz'un görünümü daha da güzelleşecek. Belediye, Büyükşehir ile birlikte birçok etkinlikler yapacak. 

BAŞKAN, 3 BİN 820 KİŞİYİ DİNLEDİ

Beykoz Belediye Başkanı Çelikbilek, vatandaşların sorunlarını dinlemek için saat 4 ile 6 arası randevusuz olarak vatandaşları kabul edip, sorunlara çözüm bulamaya çalıştı. Bu uygulama ile 2009'da randevulu 3 bin 820 kiişyle görüşüldü. İnsan Kaynakları aracılıığıyla vatandaşların her türlü ihtiyaçları giderildi. Müraacatların alındığı bölümde; bölgedeki 300'den fazla iş yeriyle ortak çalışmaya girilerek talepler karşılanmaya çalışıldı. Bölgedeki fabrikalar ziyaret edilerek istihdam alanı oluşturulmak için gayret sarfediliyor. 

SPOR KULÜPLERİNE YARDIM

Spor faaliyetlerine önem veren Beykoz Belediyesi, bir çok amatör kulüplerine ciddi anlamda  spor malzemesi yardımı yaparak, sahalarla ilgili sıkıntıları düzeltti. İlçede kapalı tenis kortunu hizmete açan belediye, Beykoz Belediyesi koşusu düzenleyerek, dereceye girenlere ödüller verdi. Beykoz spor derneğinin şu anda çok güzel sporcular yetiştiren Beykoz Belediyesi, Kanlıca'da özel bir yer kiralayarak, 450- 500'ye yakın kursiyer yetiştirdi. 

6 BİN TON ASFALT YAPILDI

2009 yılı içerisinde 6 bin  tona yakın asfaltı yapan Beykoz Belediyesi, parkların bakımlarını da tamamlayarak, yeni park alanları açmaya çalıştı. İlçe sakinlerinin yönetime katılımlarını sağlamak için düzenli olarak halk meclisleri düzenleyen Beykoz Belediyesi, çocuk meclisini de kurdu. Aynı zamanda  kent konseyi toplantılarına da başlayarak, muhtarlarla bir araya gelip, onların dertlerini dinleyerek ve çözüm yolları arıyor. 

Sayılarla Beykoz

Yüzölçümü:     239,22 km2

Nüfus:     241.833

Nüfus yoğunluğu:     1010,92 kişi kişi/km2

Mahalle sayısı:     25

Köy sayısı:     21

İlkokul sayısı:     46

Lise sayısı:    11

Beykoz'a modern konutlar gelsin

İlçeye modern konutların yapılmasını isteyen Beykozlular, kültür merkezlerinin ve çocuk parklarının eksikliğini hissediyor

- BÜYÜK DÜĞÜN SALONU ŞART

Ayşe Hıdır (Ev hanımı): Tapu sorunun çözülmesini istiyoruz. Ayrıca bir nikah salonuna ihtiyacımız var. Kalabalık ailelerin sığacağı düğün salonu yapılmalı. Düğün için Üsküdar'a  gitmek istemiyoruz.

- EN BÜYÜK SORUN İŞSİZLİK

Dursun Çetin (Emekli): Beykoz, İstanbul'un en güzel ilçelerinden biri. Ama en büyük sorun işsizlik. İşsizler için yeni istihdam alanları oluşturulmalı.

Yeni iş alanları oluşturulmalı. 

-  ÇARPIK KENTLEŞME BİTSİN

Musafa Acar (Emekli): Beykoz'daki çarpık kentleşmenin bitmesini isityorum. Modern konutlar gelsin. Çok eski yapılar, görüntüyü bozuyor. Balıkçılarla ilgili de düzenleme yapılsın.

- KÜLTÜRE AĞIRLIK VERİLSİN

Nurhan Hıdır (Öğrenci): Beykoz'da gençler için alternatif alanlar oluşturulmalı. Kültür merkezleri, sinema salonları ve spor kompleksleri yok. öncelikle kültürel projelere ağırlık verilmeli. 

- ÇOCUK PARKLARI ÇOK AZ

Sevim Loşar (Eczacı): Beykoz güzel ilçe. Yapılacak olan yatırımlarla daha da gelişeceğine inanıyorum. En büyük çoçuklar için çok az parkın olması. Belediyenin bu soruna el atmasını istiyorum.

Star İstanbul, her gün İstanbul'un bir ilçesini mercek altına alıyor. Bölgede dünden bugüne yaşanan gelişmeler, değişimler, sorunlar ve hayata geçen projeleri sizlere ulaştırmayı hedefliyoruz.
Gül Çelikkol / Star


Geri Dön