27 / 04 / 2024

Beylikdüzü 5 M Migros, yangından sonra yeniden açıldı!

 Beylikdüzü 5 M Migros, yangından sonra yeniden açıldı!

Beylikdüzü 5M Migros, kasımda meydana gelen yangından sonra kapılarını 20 milyon TL’lik yatırımla yeniden açtı.



Migros Genel Müdürü Özgür Tort, yangın yüzünden 55 milyon TL’lik kayıp yaşadıklarını belirterek, “Ancak, otopark alanında oluşturduğumuz geçici mağazayla, bu kaybın 3’te birini geri kazandık” dedi. Yeni mağazada müşteriler, gözlemeyi sıcak sıcak, balığı da ızgarada pişmiş olarak sipariş edebiliyor.


Kasımda meydana gelen yangının ardından yeniden inşa edilen 5M Beylikdüzü Migros mağazası, Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Vehbi Koç Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Semahat Arsel, Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç ve Migros Ticaret Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Özaydınlı’nın katıldığı bir törenle hizmete açıldı. Açılışta konuşan Bülend Özaydınlı, “7 ay önce tamamen yanan mağazayı 20 milyon TL’lik yatırımla yeniden hayata geçirdik” derken, Migros Genel Müdürü Özgür Tort, “Yangın yüzünden oluşan kaybımız 55 milyon TL’yi buldu. Ancak, otopark alanında oluşturduğumuz geçici mağazayla, bu kaybın 3’te birini geri kazandık” dedi.


1 milyarlık ciro kaybı


Grubun en fazla ciro elde eden mağazası olma özelliğini taşıyan Beylikdüzü mağazası, diğer 5M’lere oranla daha iyi teknik donanıma sahip olarak dizayn edildi. Aydınlatmada gün ışığından yararlanılarak, yüzde 40 tasarruf sağlandı. Mağaza’da ayrıca müşteriler, gözlemeyi sıcak sıcak, balığı da ızgarada pişmiş olarak sipariş edebiliyor. Beylikdüzü mağazasının Bodrum 5M’le aynı anda hizmete açıldığını söyleyen Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Özaydınlı şunları söyledi: “ŞOK mağazalarının devriyle grubun 1 milyar liralık ciro kaybı oluştuğuna değinerek, “ŞOK’ta 1200 mağazaya ulamıştık. Yatırım gücümüzü değişik formatlara dağıtmak yerine tek bir noktada toplamak isteyince, devrine karar verdik. Ancak, devirden kaynaklanan kaybı, peş peşe açtığımız yeni Migros mağazalarıyla, kısa sürede yeniden kazandık. Geçtiğimiz yıl sadece 80 yeni mağaza açtık. Bu yıl içinde açılacak mağaza sayısı da 150’yi bulacak.”


Yazlıklara özel kampanyalar


Toplam satışlarda geçtiğimiz yıl yüzde 11.1’lik artış kaydedildiğine de dikkat çeken Özaydınlı, bu yılın ilk altı ayında ciroda elde edilen artışın, yüzde 14.5’i bulduğunu söyledi. “Artık yazlık bölgelere ağırlık veriyoruz. Sadakat kart uygulamasıyla sadık müşterilerimize yazlıklarında da özel kampanyalarla destek veriyoruz” diyen Özaydınlı, 1992 yılında ilk Bodrum mağazalarını açtıklarında “acaba başarılı olur mu?” diye endişe duyduklarını, şimdi ise sadece Bodrum’da bulunan mağazalarının sayısının 30’a ulaştığını vurguladı.


Tüpraş’ı almak için Migros’u sattık, Semahat çok karşı çıktı



KOÇ Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, Beylikdüzü Migros’un açılışında yaptığı açıklamada, “Migros satışının zamanlaması iyi oldu. Paraya ihtiyacımız vardı. O sırada Tüpraş’ı alacaktık. Tam zamanında satışı gerçekleştirmiş olduk. Ancak, o dönem, Semahat (Arsel) bu satışa çok karşı çıkmıştı” dedi. Semahat Arsel ise “Gerçekten de ben çok karşı çıkmıştım. Satılmasını hiç istememiştim” dedi. Arsel, satışa karşı çıkmasının nedenini de, “Migros, babam (Vehbi Koç) için çok önemliydi. Onun başarısı için çok uğraştı. En büyük hayali hayali Migros’un başarısıydı. Bu nedenle ben de satışına çok karşı çıktım. Ama, o dönemde şartlar öyle gerektirdi” diye özetledi. Rahmi Koç, gazetecilerin Migros’u yeniden almak istermisiniz” sorusuna da, “Zamanı geldiğinde arkadaşlar düşünür mü düşünmez mi o zaman bakarız” yanıtını verdi.


Organik ayağa düştü


Mağazayı dolaşırken, Migros’un Tarım Bakanlığı’yla yaptığı işbirliğiyle gerçekleştirilen İyi Tarım Ürünleri standını görünce, “Aman sakın organik demeyin” uyarısında bulundu. Koç, bir ürünün organik olarak tanımlanabilmesi için çok özel şartlarda üretilmesi gerektiğini, Türkiye’de gerçekleştirilen üretimlerde ise bu şartların tam olarak yerine getirilemediğini savunarak, “Organik sözü ayağa düştü. gerçek organik üretim için etrafında 5 kilometre birşey olmaması gerekiyor. Ayrıca, toprağı en az 5 yıl süreyle temizleyeceksin. Böyle olunca da tam anlamıyla organik tarım yapılamıyor” dedi.


Koç: Ben Kenan Paşa değilim

 MAĞAZANIN açılış etkinlikleri çerçevesinde Karikatürist Serdar Kıcıklar, Rahmi Koç’un karikatürünü de çizdi. Çizimin sonunda, Rahmi Koç’da, Kıcıklar’ı 

karşısına oturtarak, “Bende şimdi senin resmini çizeceğim” diyerek karikatürünü çizip, imzaladı. Koç, gazetecilerin “1 milyon TL eder mi?” sorusuna ise “Ben Kenan Paşa değilim” yanıtını verdi.


Açılışta dünyanın en ucuz iPad’ini sattı


BEYLİKDÜZÜ 5M Migros’un açılışında cazip kampanyalar da devreye girdi. 1000 müşterisine kasada bedava alışveriş imkanı sağlanan kampanyada, saat başı indirim gonguyla, raflarda etiketler sabaha kadar yarı yarıya indirildi. Fiyatlarda yapılan indirimlerle, dünyanın en ucuz iPad satışı gerçekleştirildi. Dev projeksiyon ile duvarlar canlandırılıp, sosyal medya mesajları anında yansıtıldı. 5M Beylikdüzü Migros açılışı için tasarlanan 10 ton ağırlığında, 24 kişi uzunluğundaki dev alışveriş arabası, World Guinness Records hakemi Şeyda Subaşı Gemici tarafından, yetkililer ve müşteriler huzurunda ‘Dünyanın En Büyük Alışveriş Arabası’ olarak tescil edildi.



5M Beylikdüzü Migros’un ilkleri


Mağazanın her yerinde ‘Canlı Görüşme’ butonları ile müşteri anında danışmanlık alıyor.

Bebekler Şehri uygulamasıyla ‘Emzirme Odası’ndan ‘Ebeveyn Danışma Masası’na kadar annelerin bebekleriyle ilgili sorularını yanıtlayan danışmanların bulunduğu özel alan. 

Müşterinin balık reyonunda seçtiği ürün, ızgarada pişirip sunuyor.

Doğa Dostu Akıllı Sistem gün ışığını içeri alıyor, dış ortam sıcaklığını dengeliyor.

Medya alanında tüm kültürel süreli süresiz yayınlar müşterinin hizmetine sunuluyor.

Lounge alanında bulunan bilgisayarlar ile internete anında erişim sağlanıyor. 

Müşterilerin makyaj yapmaları için özel makyaj alanları bulunuyor.

Otantik gözleme pişirme alanında gözlemeler pişirilip, satışa sunuluyor.

Kafe bölümünde ev yemekleri tadında tencere yemekleri satışı gerçekleşiyor.


HÜRRİYET

 


Geri Dön