19 / 04 / 2024

Beylikdüzü Belediyesi, kent ağaçlandırması için kolları sıvadı!

Beylikdüzü Belediyesi, kent ağaçlandırması için kolları sıvadı!

Beylikdüzü Belediyesi, kent ağaçlandırması için kolları sıvadı. Yeşil ve sağlıklı bir çevre düzeni için harekete geçen park ve bahçeler müdürlüğü ekipleri, Beylikdüzü genelinde ağaçlandırma uygulamalarını sürdürüyor.




Atatürk Bulvarı, Enver Adakan Caddesi, Yavuz Sultan Selim Bulvarı, Hürriyet Bulvarı ve Ali Çebi Caddesi’nde yapılacak ağaçlandırma çalışmalarının yanında Eğitim Vadisi Bulvarı’nı pilot bölge olarak belirleyen Beylikdüzü Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, bulvarda dikim uygulamalarına başladı. İlçenin iklim yapısına uygun at kestanesi, akçaağaç ve ıhlamur türleri bölgeye kazandırılıyor.


Beylikdüzü Belediyesi, kent ağaçlandırması için kolları sıvadı. Yeşil ve sağlıklı bir çevre düzeni için harekete geçen park ve bahçeler müdürlüğü ekipleri, Beylikdüzü genelinde ağaçlandırma uygulamalarını sürdürüyor. Pilot bölge olarak seçilen Eğitim Vadisi Bulvarı’nda 116 adet at kestanesi, 30 akçaağaç ve 131 adet ıhlamur ağacı dikilecek. İlçede ayrıca Atatürk Bulvarı’nda 253 adet çınar, 38 adet atkestanesi, 615 adet ıhlamur, Enver Adakan Caddesi’nde 32 adet çitlembik ve 526 adet ıhlamur ağacının dikimi gerçekleştirilecek. 


Doğru Yere Doğru Ağaç…


Ağaç dikimi yapılırken hava kirliliği ve gürültüyü önleme, kentin ekolojik koşullarına uyum sağlama ve estetik bir kent yapısı oluşturma gibi faktörler dikkate alınarak doğru yere doğru ağaç dikim çalışmaları yapılıyor. Beylikdüzü’nün mevcut ağaç yapısı da korunarak gerekli bakım ve budama işlemleri düzenli olarak yapılıyor. 


“Her Caddeye Karakter Kazandıracağız”


Kent içi tasarımda ağaçlandırmanın büyük yeri olduğunu belirten Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, pilot bölgeyi ziyaret etti. Ağaçlandırma çalışmalarını yakından inceleyen İmamoğlu, “Her cadde de bir karakter oluşturmak istiyoruz. Bölgenin yapısal özelliklerine uyum sağlayacak ağaç türlerinin ilçeye hem sağlık hem de estetik katacağına inanıyorum” diye konuştu. 



Beylikdüzü Belediyesi


Geri Dön