26 / 04 / 2024

Beylikdüzü Otoport'ta metrekaresi 2 bin dolara!

Beylikdüzü Otoport'ta metrekaresi 2 bin dolara!

Autopia ve Automall projelerinin ardından İstanbul yeni bir otomobil alışveriş merkezi olan Otoport ile tanışmaya hazırlanıyor



Türkiye'de otomobil alışveriş merkezi trendi geçtiğimiz ay faaliyete geçen Automall ile başladı. Galerileri merkezi semtlerden şehir dışına taşımak için çıkarılan genelgenin uygulanması ile harekete geçen firmalar otomobil alışveriş merkezleri kurmak için düğmeye bastı. Hürriyet Pazarlama ve D Yapı işbirliğinde, Bağcılar-Oto Center bitişiğinde kurulan Automall yaklaşık 105 milyon dolar yatırımla hayata geçti. E-5 Karayolu üzerinde yapımı devam eden Autopia ise 2011 yılının Nisan ayında açılacak. Keleşoğlu İnşaat ve Gül İnşaat Ortak Girişimi ile inşa edilen projede 470 mağaza bulunacak.

Autopia ve Automall projelerinin ardından İstanbul yeni bir otomobil alışveriş merkeziyle tanışıyor. Kullar İnşaat ve Gül Yapı A.Ş. ortak yatırımı ile Beylikdüzü'nde hayata geçirilecek olan Otoport, 21 Mayıs'ta gerçekleşen toplantı ile tanıtıldı.

“Dünyanın markası, dünyanın arabası” sloganı ile yola çıkan projenin tanıtım toplantısında konuşan Kullar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kul, otomobil galerilerinin kent merkezinden uzağa taşınması ile ilgili belediyelerin yasa çalışmasına paralel geliştirdikleri projenin, 24 ayda tamamlanacağını belirtti. Kul, projenin yatırım maliyetini 60 milyon dolar olarak açıkladı. Ahmet Kul, Otoport'un açılmasıyla, yeni istihdam alanlarının yaratılacağını ve yeni iş tanımlarının gelişeceğine dikkat çekti.

İkinci el araçta referans noktası olacak
Projenin yatırım ortaklarından Gül Yapı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gül ise,  E5 üzerinde, TEM otoyoluna beş kilometre mesafede inşa edilecek AVM projesinin tüm otomobil markalarını aynı çatı altında toplayacak nitelikte olduğunu, aynı zamanda ikinci el araç konusunda da referans noktası olacağını belirtti. Ali Gül yaptığı açıklamada; özellikle ikinci el galerilerin sergileme koşullarının elverişli olmadığını, iklim şartlarından olumsuz etkilenen bakımsız sitelerden ve dar apartman altı dükkanlardan çıkarak kendileri için özel tasarlanmış mekanlarda ve profesyonel bir alışveriş merkezi yönetimiyle çalışabilmelerine olanak sağlayacak Otoport'u bu yanıyla da bir kentsel dönüşüm projesi olarak değerlendirdi.  

Otoport, sadece araç almak isteyenler için değil, aynı zamanda eğlenceli vakit geçirmek isteyenler için de tasarlandı. Go-kart pisti, restoranlar, kafeler, çocuk oyun alanları, yapı market, servisler ve banka şubeleriyle aynı zamanda iş ve eğlence merkezi olacak. Araç almak isteyenlerin vakit harcamadan tek noktada işlem yapabilmeleri için noter, sigorta şirketleri ve banka şubelerinin tüketicilere büyük kolaylık sağlayacağı açıklandı. Projede yer alan mağazalar, kiralama ve satış olarak yatırımcılara sunulacak.  

Ödüllü mimarın imzasını taşıyor
Proje, ulusal ve uluslar arası arenada 250'nin üzerinde ödül ve başarı madalyası bulunan, sıra dışı mimari tarzı ile haklı bir üne sahip olan Metin Hepgüler'in imzasını taşıyor. Hepgüler, projenin temel mimari yaklaşımında: fonksiyonellik ve ferahlık olduğu binanın her noktasının, aydınlık olmasına  ve galerilerin birbirinin önün kesmemesine maksimum özen gösterildiğini vurguluyor. Galerilerin arasında duvarların olmadığı Otoport'ta ziyaretçiler binanın  bir ucundan diğer ucunu görebilecek. Dileyenler için rehberli buggy'ler hizmet verecek çünkü binadaki koridorların toplam uzunluğu üç kilometreyi buluyor.    

365 gün açık olacak
Otoport AVM yılın 365 günü  saat 22.00'a kadar açık olacak. Yedi katlı olarak tasarlanan AVM'de toplam 160 adet otogaleri bulunacak. Projenin en dikkat çekici özelliklerinden biri de E-5'in tam üzerinde 200 metre uzunluğunda vitrini bulunacak olması. Toplam 120 bin metrekarelik alana kurulacak olan projenin inşaat alanı da 120 bin metrekare olacak. Oto galerilerin alanları 84 metrekare ile 6 bin metrekare arasında değişecek. Mağazalar müşterinin isteğine göre birleştirilebilecek. Metrekare satış fiyatının iki bin dolardan başladığı Otoport'ta en ucuz oto galeri 130 bin dolara satılıyor.
Nagihan Arat/Milliyet


Geri Dön