24 / 04 / 2024

Beylikdüzü'nde 2.5 yıldır konut fiyatları değişmedi

Beylikdüzü'nde 2.5 yıldır konut fiyatları değişmedi

Son 2.5 yıldan bu yana Beylikdüzü'nda fiyatlar artmazken konutların satışı için fark yaratması gerekiyor



İstanbul'un en çabuk gelişen konut bölgesi Beylikdüzü'nde, projelerin ardı arkası kesilmiyor. E-5'in solu Beylikdüzü, sağı ise Esenyurt ilçesi olarak geçiyor ancak bölgede bütün projeler lokasyon olarak 'Beylikdüzü' ifadesini kullanıyor. Nitelikli projeler dışında apartmanlarda metrekaresi 1000 liranın altında da daire bulunurken, lüks projelerde, 'net kullanım alanına göre' metrekare fiyatı 3 bin liraya dayanıyor. Bu noktada projelerin tercih edilebilmesi için 'fark yaratması' gerekiyor.

Beylikdüzü'nde konut stokuyla ilgili yapılan eleştirilere rağmen, nitelikli konut projeleri peşpeşe gelmeye devam ediyor. Düzgün Gayrimenkul'ün sahibi Recep Ergün "Beylikdüzü'nde yaklaşık 250 bin nüfus yaşıyor. Yaklaşık 70 bin haneye tekabül eder. Buna rağmen, yapım aşamasındakiler tamamlandığında konut sayısı 150 bine çıkacak. Benim geçen yıl yaptığım hesaplamalara göre bölgede ikinci el ve sıfır dahil ciddi sayıda konut, boş" dedi. Buna rağmen nitelikli projelerin, kampanyalarla satış yapabildiğini ifade eden Recep Ergün, çoğunun büyüklüğü 200-300 konut olan onlarca projenin açıklandığına dikkat çekerek "Bazı projeler için de arsalar ayrıldı fakat inşaat başlamıyor. Bence de bu projelerin başlatılmaması doğru. Bir gruba ait 160 dönüm arazi, bekliyor" diye konuştu.

2.5 yıl önceki fiyatlar
Recep Ergün, bölgede hiçbir zaman metrekaresi 3 bin liradan konut satılmadığını, lüks villa projelerini bunu dışında tuttuğunu ekledi. Ergün, "Projelerde, liste fiyatı, metrekaresi 2500 liraya gelen konutlar, peşin ödemede yüzde 20-30 indirimli satılabiliyor. Lüks ve nitelikli projelerde, kriz olmasa daha yüksek fiyatlar görecektik. Mevcut fiyatlar, 2.5 sene önceki fiyatlar. Bugün ikinci elde 150 bin liraya satılan daire, 2-2.5 yıl önce de öyleydi" dedi. Krizde bir miktar aşağı giden fiyatların, alternatiflerin bulunması nedeniyle artışa geçemediğini bildiren Ergün, "Son dönemde kıpırdanma var ama o da kredi faizlerindeki düşüşle ilgili. Projeler satıyor. Deprem gören binalar ise sağlam olmalarına rağmen çabuk el değiştiremiyor" diye konuştu.

Küçük daire furyası sürer
Realty Word Erk Gayrimenkul'ün brokeri Hakan Konyar da, yeni dönemde Beylikdüzü bölgesinde, fark yaratan ve 'artıları olan' projelerin öne çıkacağını ifade etti. Hakan Konyar, "Bölgede betonlaşmanın arttığı eleştirileri var. Haksız da sayılmayacak bir eleştiri bu. Bence yeni dönemde ön plana; yeşil alanları bol, deniz ve göl manzaralı siteler çıkacak" dedi İnsanların artık penceresini açtığında komşusunun evini içini görmek istemediğini  ifade eden Konyar, şöyle devam etti; Manzarası olan, kuzeyden gelen rüzgarı gören daireler ve projeler öne çıkacak. Çünkü 10 yıl önceye göre kuzey rüzgarları kesilmeye başlandı. 30 katlı binalar yapılıyor. Bölgenin yine de potansiyeli iyi. Sosyal donatı alanları olan projeler İstanbul içinegöre uygun. Bence Beylikdüzü'nde, sosyal donatıları göze alan aileler küçük de olsa dairelere talep göstermeye devam edecektir."
Ali Öztürk/Hürriyet


Geri Dön