24 / 04 / 2024

Beylikdüzü'nde proje yapmak için arsa da kalmayacak!

Beylikdüzü'nde proje yapmak için arsa da kalmayacak!

Altın Emlak Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Özelmacıklı Metrobüs inşaasının tamamlanmasından sonra Beylikdüzü'nün İstanbul'un en fazla göç alan bölgelerinden bir tanesi haline geleceğini ifade etti ve proje yapmak için arsada kalmayacak" dedi  



İSTANBUL'un en gözde bölgelerinden birisi haline gelen Beylikdüzü, metrobüs müjdesiyle birlikte hareketlilik yaşamaya başladı. Özellikle bölgede bulunnan çok sayıda alışveriş merkezindeki boş kalan mağazalara talepler şimdiden gelmeye başlarken, özellikle E-5'e yakın konutlarm fiyatlarının neredeyse iki katma çıkması bekleniyor. Bölgenin eskiden sadece konutlarm toplandığı bir yer olduğunu dile getiren Altın Emlak Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Özelmacıklı, "Bir zamanlar şehir merkezine uzaklığı nedeniyle Beylikdağı diye adlandırılan bölge için rüzgar tam tersine esmeye başladı. Göç rekortmeni haline gelebilir. Fiyatlar şimdiden artış göstermeye başladı" diye konuştu.

Göç rekortmeni olur
Metrobüs inşaasının tamamlanmasından sonra Beylikdüzü'nün İstanbul'un en fazla göç alan bölgelerinden bir tanesi haline geleceğini ifade eden Özelmacıklı, "Beylikdüzü göç rekortmeni olabilir. Kısa zaman içerisinde bölgede proje yapmak için arsada kalmayacak" dedi. Bölgedeki konutlarm zemin dayananıklılığını da değerlendiren Özelmacıklı, "Beylikdüzü'ndeki zeminin dayanıksız olduğu tamamen asılsız bir söylenti. Aslolan binaların yapım kalitesidir.

Kriz halindeydi
2006 yılındaki küresel ekonomik bozulmalardan etkilenen bölgelerden birinin de Beylikdüzü olduğunu dile getirenn Nuri Özelmacıklı, "Metrobüsle ikinci bir göç alma dalgasını yaşayacaktır. Son yapılan düzenlemelerle Gürpınar ve Yakuplu'yu da içine alan Beylikdüzü toplu yerleşim şekli ve markalı konut projelerinin yoğunluk kazandığı gözde ilçelerin başmda yer alıyor. Bir zamanlar bilinen merkezlere uzaklık ve ulaşım sıkıntısı nedeniyle arz fazlalığı bulunan ve bu nedenle Beylikdağı olarak lakap takılan Beylikdüzü'nde yelkenler tersine döndü" dedi.


Beylikdüzü ve Kayabaşı yükselişte

H KONUT piyasasının gelecek dönemlerine ilişkin tespitlerde bulunan Nuri Özelmacıklı, "Konut piyasasındaki hareketliliğin önümüzdeki dönemde devam edecek. Ancak yoğunluk belli bölgelere odaklanacak. Büyükşehirlerin köklü merkezlerindeki yaşam artık düzenli ve yeni yapılaşma alanlarına kayma gösteriyor" dedi. Yıldızı parlayan bölgeler konusunda saptamalarda bulunan
Özelmacıklı "Anadolu Yakası'nda Ataşehir, Avrupa Yakası'nda ise Beylikdüzü, Başakşehir ve Bahçeşehir talep alan temel
bölgeler olacak. Bu bölgelerdeki gelişim ve talep yoğunluğu neredeyse genel tablonun özet adresi haline geldi. Temmuz
2011 dönemi ile beraber özellikle Kayabaşı bölgesindeki hareketlenmenin start alacağı kaçınılmaz. Bir yandan
Bahçeşehir diğer yandan Başakşehir üe birleşerek çok büyük bir.havzayı içine alan ve teslimatların etap etap yapılmaya
başlandığı Kayabaşı'ndaki piyasa İstanbul'un nabzını yönlendiren bir bölge olmaya ada" dedi.
Hürriyet

 


Geri Dön