27 / 04 / 2024

Beymen 11 mağazasını kapatıyor

Beymen 11 mağazasını kapatıyor

Akaretler Sıraevler'de 11 mağazayla faaliyet gösteren Beymen ağustos itibariyle mağazalarını kapatarak bölgeden çıkıyor



Bilgili Holding Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Bilgili'nin en iddialı projelerinden Akaretler Sıraevler projesi çehre değiştiriyor. Daha önce 20 lüks mağazanın yer aldığı caddenin kiralama ve yönetim danışmanlığını alan AVM mfi Partners'ın ortaklarından Aydın Yurdum, ağustosta sözleşmesi dolan Beymen'e ait 11 mağazanın Akaretler'den çıkacağını söyledi. Çıkan 11 mağaza yerine herkesin bildiği ticari markaların geleceğini dile getiren Yurdum, "Bilinen markalar farklı konseptlerle proje içinde yer alacak. Biraz daha gastronomiye ağırlık vereceğiz. Akaretler'i de bir alışveriş merkezi gibi düşünerek hareket ediyoruz" dedi. AVM mfi Partners kurucu ortaklarından Dora Şahintürk ise, bölgede sadece A gelir grubunu değil farklı gelir gruplarını da yakalamak istediklerini ve Sıraevler'i Nişantaşı ile Beşiktaş'ın buluşma noktası yapmaya çalışacaklarını, mevcut mağazaların bir bölümünün de yer değiştireceğini dile getirdi. Akaretler dışında Etiler'deki Mohini çocuk alışveriş merkezinin de yönetimini aldıklarını belirten kurucu ortak Tarkan Ander ise, AVM'de çocuk markalarının yanı sıra restoran sayısını artıracaklarını haftasonu ziyaret sayısını hafta içine çekmeye çalışacaklarını ifade etti.

MÜŞTERİ SIKINTISI YAŞIYORDU
Serdar Bilgili'nin 17 milyon dolara devraldığı Sıraevler'de W Hotels ve restoranlar işlerinden memnunken caddede mağaza açan firmaların müşteri sıkıntısı çektiği ve ciro yapamadıkları için de kiraları ödemekte zorlandıkları konuşuluyordu.

İKİ YABANCI İŞ GELİŞTİRMECİ MİLYAR DOLAR YATIRACAK
Yurtdışında AVM ve mağaza yatırımlarına teşvik gelmesinin sevindirici olduğunu dile getiren Aydın Yurdum, "Türkiye'de bulunan 30 milyar dolarlık AVM yatırımından sonra firmalar şimdi de yurtdışına açılıyor. Biz Alman ortaklı bir firmayız ve temmuzda Almanya'ya girmek isteyen firmalarla görüşüp isteyeni o pazara sokacağız" dedi. Bundan sonra yeni AVM yatırımından çok mevcutları yenileme - optimize etme çalışmalarının görüleceğini vurgulayan Yurdum, "Şu anda iş geliştirme için Türkiye'ye girmeye çalışan 2 büyük grup var. Milyar dolarlık projelerden bahsediyorlar" dedi.

'Stratejilerimizde bir değişiklik yok'
Türkiye'de Beymen olarak çoklu (multibrand) ve tek markalı (monobrand) mağazacılık üzerine yoğunlaştıklarını ve butik mağazacılık noktasında Akaretler'in belirledikleri üç noktadan biri olduğunu dile getiren Beymen'in Genel Müdürü Elif Çapçı, "multi ve mono brand mağazacılık stratejimizde bir değişiklik yok. İstinye ve Nişantaşı'ndan sonra butik monobrand mağazacılık anlamında Akaretler de üçüncü noktamızdı. Ancak o bölge biraz daha gastronomi ve sanat tarafına doğru kaymaya başladı. Biz İstinye ve Nişantaşı ile devam ediyoruz" diye konuştu. Hızlı hareket edebilen bir firma olduklarını o yüzden de mağaza performanslarını yakından takip ettiklerini dile getiren Çapçı, Nişantaşı ve İstinye mağazalarının performansının çok yüksek olduğunu, Akaretler'den çıkmanın da ticari bir karar olduğunu ifade etti. Çapçı, geçen yıla oranla bu yaz Beymen'in satışlarının yüzde 40 üstünde olduğunu, bu büyümeye katkısı olan lokasyonlar ve mağazalarla devam etmeyi tercih ettiklerini ifade etti.
Sabah/Pınar Çelik

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Akaretler, ‘orta kesim'e dönüyor Beymen, 11 lüks butiğini çekiyor

Beymen, Akaretler Sıraevler projesinde açtığı 11 lüks butiği ağustos sonunda kapatıyor. Akaretler daha orta kesime hitap etmeyi hedeflerken, Beymen İstinye ve Nişantaşı'na odaklanma kararı aldı. Beymen Genel Müdürü Elif Çapçı “Biz çok markalı Beymen mağazalarıyla ve lüks markaların butikleriyle büyüyoruz. Üç yeni markanın daha butiğini açacağız” dedi.

BİLGİLİ Holding'in gerçekleştirdiği Avrupa'nın ikinci büyük renovasyon çalışması olan Akaretler Sıraevler'de 11 lüks marka ile yer alan Beymen Mağazacılık, ağustosta kontratının bitmesiyle butiklerini kapatıyor. Beşiktaş Spor Kulübünün eski başkanı Serdar Bilgili'ye ait olan Sıraevler'e danışmanlık vermeye başlayan AVM-MFI Partners Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Yurdum, “Beymen'in temsil ettiği lüks markaların butikleri kontratlarının bitmesiyle Akaretler'den ayrılıyor. Bu ortak verilmiş bir karar. Biz de o projeyi optimize edeceğiz. Hem Beşiktaş hem Nişantaşı'nı kucaklayan bir konsept geliştireceğiz” dedi. Daha ticari markaların, sanat galerilerinin ve gastronominin ağırlık kazanacağı Akaretler Sıraevler'de çok üst kimliğin orta kimliğe dönüşmesi hedefleniyor. Beymen Genel Müdürü Elif Çapçı, 2008 sonunda faaliyete geçen Akaretler projesindeki 11 butiği kapatacaklarını doğrulayarak “Biz çok markalı ve butik olarak büyüme modelimizi sürdürüyoruz. Lüks markaların butiklerinden oldukça memnunuz. İstinyePark ve Nişantaşı'nda butikler oldukça iyi gidiyor. O bölgelere ağırlık vereceğiz” diye konuştu. Beymen'in Akaretler'de Marc Jacops, Bottega Veneta gibi lüks butikleri bulunuyor. Çapçı, “Akaretler çok güzel bir proje; 2008 yazı gibi bitti. Biz strateji olarak İstinyePark ve Nişantaşı'na odaklanmaya karar verdik” dedi.

Butik talebi çok arttı
Beymen'in hem çok markalı mağazalar hem de lüks markaların butikleriyle büyüme stratejisini 2007 yılından buyana benimsediğini hatırlatan Elif Çapçı, şunları anlattı: “Çok markalı Beymen ve Beymen Club'ın yanı sıra Dior, Dolge & Gabbana, Marc Jacops, Bottega Veneta, Jimmy Choo, Etro, Chloe, Moschino, TOD's gibi markaların butikleri şu anda oldukça iyi performans gösteriyor. Beymen'de sattığımız çok sayıda marka bizden mono-brand (tek markalı butik) açmamızı istiyor. Yakında yeni markaların butiklerini göreceksiniz. Üç markayla görüşmelerde epey ilerledik, anlaşmak üzereyiz.”

Beymen'in genel performansını da değerlendiren Elif Çapçı, 2010 yılının gayet iyi gittiğini ve ortaya çıkan resimden çok memnun olduklarını söyledi. 2010 ilkbahar-yaz performansının beklenenin çok üstünde olduğunu dile getiren Çapçı, “2010 ilkbahar-yaz, geçen yılın aynı sezonunun yüzde 40 üzerinde. Şubat ayından buyana muazzam bir ivme var. Sürekli siparişleri yeniliyoruz. Yılı çok iyi kapatacağız” dedi.

Yabancı ilgisi artmaya başladı

HEM ekonomik kriz hem de perakende sektöründeki gerilimler nedeniyle yabancı yatırımcıların ibreyi yeniden Türkiye'ye çevirdiğini dile getiren Aydın Yurdum, “Mevcut AVM'leri almak kadar sıfırdan proje geliştirmek isteyenler de var. Yabancı yatırımcının güveni geri geliyor. Milyarlarca dolarlık gruplar Türkiyeyle ilgileniyor” dedi.
Hürriyet/Demet Cengiz Bilgin

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Beymen Akaretler Sıraevler'den çıkıyor
Üst gelir grubuna hitap eden lüks markaların yer aldığı Akaretler Sıraevler projesi'nde değişim rüzgârları esiyor

Bilgili Holding Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Bilgili'nin Akaretler caddesinin kiralama ve yönetim konusunda danışmanlığını yapan AVM MFI Partner'ın ortaklarından Aydın Yurdum, ağustos itibariyle sözleşmesi sona erecek olan Beymen'e ait 11 mağazanın Akaretler Sıraevler'den ayrılacağını söyledi.

Beymen'e ait markalarının yerine daha çok kişi tarafından bilinen ticari markaların geleceğini ifade eden Yurdum şöyle konuştu: “Proje içerisinde bilinen markalar daha farklı bir konseptte sunulacak. Gastonomiye biraz daha ağırlık vereceğiz. Akaretler'i de bir alışveriş merkezi gibi düşünerek hareket edeceğiz.”

AVM MFI Partners kurucu ortaklarından Dora Şahintürk ise amaçlarının sadece A gelir grubunu değil diğer gelir gruplarından da tüketicileri yakalamak olduğunu belirtti.

‘Restoranlar artacak'
Akaretler projesi dışında Etiler'de yer alan Mohini çocuk alışveriş merkezinin de yönetimini aldıklarını belirten Tarkan Ander ise, “AVM'deki restoranları artıracağız. Hafta sonu yoğun olan ziyaretçi sayısını hafta içine de yaymak için çalışmalar yapacağız” diye konuştu.

Konuyla ilgili olarak Beymen'den yapılan açıklamada da Akaretler projesiyle ilgili sözleşmenin ağustos sonunda biteceği belirtilerek şöyle denildi:
“2010 yaz sezonunda geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 40'lık bir büyüme gösteren Beymen'in mağazacılık stratejisinin vazgeçilmez bir parçası olan Monobrand butik operasyonu; İstinye ve Nişantaşı bölgesinde varolan markalar ve yakın gelecekte bünyeye katılacak yeni markalarla büyüyerek devam edecektir.” 
Milliyet

Akaretler'e yeni konsept geliyor 
Beşiktaş eski yöneticilerinden Serdar Bilgili'ye ait olan Akaretler Sıraevleri yeniden yapılanıyor.

11 mağazayla Akaretler'de faaliyetet gösteren Beymen Grubu buradan çıkarken, yerine gençlere ve orta gelir grubuna hitap eden markalar ve cafe'ler geliyor. Akaretler Sıraevleri'ni yönetmeye ve kiralamaya hazırlanan avm mfi partners Başkanı Aydın Yurdum “Daha çok restoran ve cafelerin bulunduğu yerler açacağız” dedi.
Star

Beymen Grubu'nun çıktığı Akaretler Sıraevleri orta direğe iniyor

Lüksün merkezi olma iddiasıyla iki yıl önce faaliyete geçen Akaretler Sıraevleri halka inmeye hazırlanıyor. 11 mağazayla Akaretler Sıraevleri'nde faaliyet gösteren Beymen buradan çıkarken, yerine bölgedeki gençlerin rahatlıkla vakit geçirebileceği kafe ve restoranlar geliyor

Osmanlı İmparatorluğu'nun ilk toplu konut projesi olan Akaretler Sıraevleri, lüksün merkezi olmayı başaramayınca orta direğe inmeye karar verdi. Eski Beşiktaş yöneticilerinden Serdar Bilgili'ye ait olan ve yaklaşık iki yıl önce ‘lüksün merkezi' olma iddiasıyla faaliyete geçen Akaretler Sıraevleri, yeniden yapılanıyor.
Yapılanma sonrasında üst gelir grubuna hitap eden markalarla yollarını ayıran Akaretler Sıraevleri'nin sahibi Bilgili Holding, daha çok orta gelir grubuna yönelik markalara ağırlık vermeye hazırlanıyor. Lanvin ve Marc Jacobs'un da aralarında olduğu 11 mağazayla burada faaliyet gösteren Beymen Grubu Akaretler Sıraevleri'nden çıkarken yerine kafe ve restoran ağırlıklı işletmeler gelecek.

20'den fazla mağaza var
20'den fazla cadde mağazasının bulunduğu Akaretler Sıraevleri'ni yönetmeye hazırlanan avm mfi partners Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Yurdum, “Orada genç sirkülasyon çok fazla. Beşiktaş Çarşı'da bulunan gençleri, üniversite öğrencilerini ve Nişantaşı'nın varlıklı kitlesini aynı yerde buluşturmak istiyoruz. Bu amaçla daha çok restoran ve kafelerin bulunduğu yerler açacağız. Yeni konsept ağustos sonunda faaliyete geçecek” dedi. Akaretler Sıraevleri'nin dışında avm mfi partners olarak halen Paladium ve 212 Alışveriş Merkezi'nin yönetimini üstlendiklerini ifade eden Yurdum, “Önümüzdeki günlerde Kayseri'de hizmete girecek olan MeysuPark'ın, Edremit'te açılacak olan AdaPark'ın yönetimini de biz yapacağız. Bu arada halen faaliyet gösteren Mohini Alışveriş Merkezi'ni de biz yöneteceğiz. Ancak tıpkı Akaretler Sıraevleri'nde olduğu gibi Mohini'de değişikliğe gideceğiz” açıklamasında bulundu.
Türkiye'nin ilk çocuk alışveriş merkezi olarak iki yıl önce kapılarını açan Mohini'yi de restoranların ön plana çıkacağı bir alışveriş merkezi olarak konumlandıracaklarını dile getiren Aydın Yurdum şöyle devam etti:
“Mohini Alışveriş Merkezi'nde çocuk öğesini yine ön planda tutacağız. Çünkü burada çok ciddi cirolar yapan mağazalar var. Ancak farklılık olarak yemek kısmını da kuvvetlendireceğiz. Bunun için restoranlar ve kafeler açılacak. Zaten önümüzdeki dönemde rekabete ayak uydurmak isteyen bir çok alışveriş merkezi yenilenmek ve konsept değişikliğine gitmek zorunda kalacak.”

Yatırımcı fırsat kolluyor
Kriz nedeniyle perakende sektöründe yatırımlarını erteleyen grupların yeniden iştahının artığını belirten Aydın Yurdum, “Yabancı yatırımcının güveni geri geliyor. Türkiye'de yatırım yapmak isteyen bir kaç grup olduğunu biliyoruz. Bunlar özellikle arazi geliştirme konusunda çalışmalar yapıyor. Önümüzdeki günlerde çok ciddi yatırımlar ve arazi alanında el değiştirmeler yaşanacak” diye konuştu. Türkiye'ye gelmek isteyen yabancı yatırımcıların yanı sıra yurtdışında yer bakan Türk firmalarının da olduğunu vurgulayan Yurdum, orta ve batı avrupaya açılmak isteyen perakendecilere Alman ortakları sayesinde yol gösterdiklerini anlattı.
Perakende sektöründe yaşanan kira kavgasının sona erdiğini, metrekare satışlarının arttığını belirten Aydın Yurdum, ciroların mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 15-20 civarında artış gösterdiğini sözlerine ekledi.

1875'te yapıldı, Atatürk de kullandı
Akaretler Sıraevleri, 1875'te Mimar Serkis Palyan tarafından yapıldı. Önce saray ağalarının lojmanı olarak kullanılan evler sonraları kiraya verildi. Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde hanım bir dönem Akaretler'de yaşadı, Atatürk de Akaretler'de kaldı. Akaretler Sıraevleri, Net Holding tarafından Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden 15 Ekim 1987 tarihinde 49 yıllığına yap-işlet-devret modeli ile kiralandı. Daha sonra Net Holding'in altında kurulan Konaklama Tesisleri Yatırım ve İşletme A.Ş tarafından restore edilen Akaretler Sıraevleri, 2003 yılında Garanti Bankası'na devredildi.
Akaretler Sıraevleri, 2006'da hisselerinin Akaretler Otel İşletmeciliği ve Turizm A.Ş tarafından satın alınmasının ardından Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün en büyük restorasyon projesi olarak hayata geçirildi. Serdar Bilgili'nin sahibi olduğu Bilgili Holding, tesislere yaklaşık 75 milyon dolar yatırım yaptı.
Radikal/Satfiye Yuva Kireçci


Geri Dön