19 / 04 / 2024

Beyoğlu kentsel dönüşüm projeleri yatırımları bir araya geldi!

Beyoğlu kentsel dönüşüm projeleri yatırımları bir araya geldi!

İSTANBUL Beyoğlu'nda kentsel dönüşüm projelerinde yer alan 32 yatırımcı Beyoğlu Investors Group-Beyoğlu Yatırımcılar Grubu (BIG) platformunda bir araya geldi..



İSTANBUL Beyoğlu'nda kentsel dönüşüm projelerinde yer alan 32 yatırımcı Beyoğlu Investors Group-Beyoğlu Yatırımcılar Grubu (BIG) platformunda bir araya geldi. BIG, ilk etapta Fransa'da düzenlenecek olan MIPIM'de ilçeyi uluslararası yatırımcılara tanıtacak. 


BEYOGLU'nda başta kentsel dönüşüm projeleri olmak üzere birçok projede yer alan 32 yatırımcı, Beyoğlu Investors Group-Beyoğlu Yatırımcılar Grubu (BIG) platformunda buluştu. Beyoğlu Belediyesi öncülüğünde kurulan BIG, ilk etapta Fransa'da 10-13 Mart arasında düzenlenen ve en büyük gayrimenkul fuarlarından biri olan MIPIM'de ilçeyi uluslararası yatınmcüara bir bütün olarak tamtacak. Geçmiş yıllarda özel sektörün kamudan destek çağrısmda bulunduğunu ve buna karşılık verdiklerini belirten Beyoğlu Belediyesi Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Şu anda 1 müyon 100 bin metrekare inşaat alanında 10 müyar TL'lik yaürım sürdüğü ve 25 bin kişilik ek istihdam yaratacak 32 projelik bir paketi yurtdışına açıyoruz" dedi. Fransa'nın Cannes şehrinde düzenlenen gayrimenkul fuarında 12 metrekarelik Beyoğlu maketi sergileyeceklerini söyleyen Demircan, "Cannes'da uluslararası yatırımcılarla oturumlara katılıp birebir görüşmeler gerçekleştireceğiz. MIPIM'de en çok konuşulan yatırım bölgesi ve oluşumu olmayı planlıyoruz" dedi. 


PLATFORMDA KİMLER VAR? 

BIG üyeleri arasında şu firmalar yer alıyor: Gayrimenkul, Seba Vadi İnşaat, Aktif İnşaat, İpek "Piyalepaşa Gayrimenkul Geliştirme ve Yatırım, Constructıon, Tuna Ofis ve Ev Mobilyaları, Naba GAP İnşaat Yatırım ve Dış Ticaret, Lazzoni Mob. İnş., Otelcilik, Akdağlar Madencilik, Akfen Gayrimenkul, Amplio Real Estate, Ofton İnşaat Turizm ve Yatırım, Nesa Grup Turizm, Umur Gayrimenkul, Meydanbey Naz İnşaat Gayrimenkul, Rumeli Han, Kamer İnşaat, İnşaat, Nidya Otel, Kosikoğlu Otel, Global Otel, Nar Yatırım, CVK Mineral Madencilik. Maksem Rixos Bina, Ansa Otelcilik, Akka İnşaat, Berkolon Yapı Ticaret, Krea Sirius Gayrimenkul. Kapital Gayrimenkul, İKSV, Koç Müzesi" 


Hürriyet


Geri Dön