26 / 04 / 2024

Beyoğlu restorasyon çalışmaları sayesinde yenileniyor!

Beyoğlu restorasyon çalışmaları sayesinde yenileniyor!

Özellikle İstiklal Caddesi'nde bulunan tarihi eser binalar adeta yeniden doğuyor. Gece gündüz aralıksız devam eden çalışmalar sırasında iş güvenliğin için gerekli olan önlemler de alındı.



İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde bulunan mimari yapıların restorasyon çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. 


Özellikle İstiklal Caddesi'nde bulunan tarihi eser binalar adeta yeniden doğuyor. Gece gündüz aralıksız devam eden çalışmalar sırasında iş güvenliğin için gerekli olan önlemler de alındı. Restorasyon çalışmalarının yürütüldüğü alanlar demir plakalarla kapatılarak kazaların önüne geçiliyor. Ayrıca vatandaşların yoğun olarak kullandığı cadde de çalışmaların olduğu yerler emniyet şeridi çekilerek yaya ve araç trafiğine kapatıldı. 


Beyoğlu Belediyesinden alınan bilgiye göre; 2004 yılında kurulan Kentsel Tasarım Ofisi ile, daha önce "çöküntü alanı" haline gelen ve yaklaşık yüz yıldır herhangi bir restorasyon görmeyen tarihi binalar için planlar geliştirildi. Tarihi mirası olan binaların yeniden hayata döndürülmesi için yoğun bir çalışma başlatıldı. 


Galata, Talimhane ve İstiklal Caddesi üzerindeki binaların yüzde 70'inin boş ve kullanılamaz durumda olduğunu belirleyen Beyoğlu Belediyesi, bu binaların kurtarılması için, öncelikle sahipleriyle toplantılar yaptı. 


Belediye, sokakları yaparken, aynı zamanda binaların yenilenmesi konusunda projeler geliştirerek, bina sahipleriyle bu binaları yenilemeye başladı. Çok sayıda mirasçının hissedar olduğu binalar konusunda özel çalışmalar yapıldı. Bina sahiplerine tek tek ulaşıldı, bunların yeniden yaşayan' binalar haline getirilmesi için Kentsel Tasarım Ofisi projeler geliştirdi. Binaların yenilenmesi sürerken, sokakların vatandaşlar tarafından rahat kullanılmasını sağlayacak düzenlemeler yapıldı. 


Tünaydın 


Geri Dön