29 / 03 / 2024

Beyoğlu'nun Sosyal Market projesinden 20 bin kişi faydalanıyor!

Beyoğlu'nun Sosyal Market projesinden 20 bin kişi faydalanıyor!

Beyoğlu Belediyesi; "Sosyal Market" projesiyle İhtiyaç sahiplerine alışveriş imkanı sağlıyor. İlçe halkının gıda, giyim, temizlik malzemesi, yakacak gibi ihtiyaçlarını karşılayan Sosyal Market'ten şu an yaklaşık 20 bin kişi faydalanıyor...



İstanbul Beyoğlu'nda ekonomik durumu iyi olmayanlar Beyoğlu Belediyesi'nin 'Sosyal Market' adını verdiği projeyle ihtiyaçlarına kavuşuyor. İlçedeki ihtiyaç sahiplerinin hizmetine sunulan Sosyal Market Kasımpaşa'da, yaklaşık 3 bin metrekarelik kapalı alanda hizmet veriyor.
Marketin ürün reyonlarında her ürünü rahatça bulmak mümkün. Markette ayrıca, kuru gıda deposu, soğuk hava deposu, dondurulmuş ürünler için derin dondurucu, temizlik ürünleri deposu, giyim deposu ve ikinci el kıyafetlerin hazırlandığı atölye de bulunuyor.
Başvurmak yeterli Beyoğlu'nda yaşayanların Sosyal Market'ten alışveriş yapabilmesi için Beyoğlu Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'ne veya yaşadıkları mahallelerde yer alan Semt Konakları'ndaki Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü şubelerine başvurmaları yeterli oluyor. Belediye incelemenin ardından yardım talebinde bulunanlara ihtiyaçlarına göre alışveriş kartı veriyor. Karttaki kredi limiti ailede yaşayan kişi sayısına göre değişirken hanedeki her mim birey için ek yükleme yapılarak kalabalık ailelerle küçük aileler arasında adalet sağlanıyor. Krediler aylık, üç aylık ve altı aylık olarak yükleniyor. Beyoğlu'nda yaklaşık 4 bin ailenin sosyal market kartı bulunuyor, aile fertleriyle bu sayı 20 bin kişiye ulaşıyor.
Şeffaflık belgesi Bağışçılara ise her ay, bağışladığı ürünün kimler tarafından alındığı, hangi ihtiyaç sahibine kaç adet ulaştığı ile ilgili rapor gönderilerek şeffaflık sağlanıyor. Beyoğlu Belediyesi'nin, Sosyal Market Vakfı, Kızılay İstiklal Şubesi ve Beyoğlu Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı'yla imzaladığı ortak hizmet protokolleri çerçevesinde, Gıda Bankacılığı organizasyonu kapsamında açılan Sosyal Market, Gelirler veya Kurumlar Vergisi'ne tabi işletmelere de avantaj sağladığı öğrenildi. Hayırsever vatandaşların, Sosyal Market'e bağışlayacağı ürünlerin maliyet bedeli yılsonunda ödeyecekleri vergiden mahsup edilebiliyor, ürünler yardım şartıyla bağışlandığı için KDV'den de muaf tutuluyor.
Beyoğlu Belediyesi, psikolojik destek ve danışmanlık hizmetleri vererek aile içi ilişkileri güçlendirmeyi hedeflediği "Bilinçli aile, sağlıklı nesiller" projesiyle bir yılda yaklaşık 1000 kişiye ulaştı. Grup çalışmalarına katılan veya danışmanlık hizmeti alanlar, "Birçoğumuzun evliliği kurtuldu, eşimizle çocuğumuzla ilişkimiz düzeldi. En önemlisi de aile içinde artık daha huzurluyuz" dedi.
Beyoğlu'nda sosyo ekonomik durumu kötü olan bireyleri tespit ederek ihtiyacı olanlara rehberlik ve danışmanlık hizmeti vermeyi hedefleyen belediye, Hacıahmet, Okmeydanı ve Yenişehir'de 7 ay boyunca yaklaşık 50 anneyle düzenli eğitimler gerçekleştirdi. Beyoğlu Belediyesi, Kültür Kenti Vakfı ve İstanbul Bilgi Üniversitesi işbirliğiyle hazırlanan, projenin en önemli amacıysa ailede çocuğa karşı şiddetin azaltılması.
Kefken'de yaz Beyoğlu Belediyesi, ilçede yaşayan gençlerin kültürel, sosyal, sanatsal ve bedensel gelişimine katkı sağlamak amacıyla her yıl Kefken'de doğa kampı düzenliyor. Kefken Çevre ve Yaz Kampı'na 2004 yılından beri yaklaşık 155 bin kişi katıldı.
Kefken Çevre ve Yaz Kampı, Beyoğlu Belediyesi'nin en geniş kitlelere etki eden projelerinden biri. Başta Beyoğlu olmak üzere Türkiye'nin ve dünyanın her yerinden gelerek Kocaeli'nin Kandıra ilçesine bağlı Kefken köyünde buluşan gençler, yeteneklerine göre sınıflandırılarak farklı dallarda eğitimler alıyor. Bedensel ve sanatsal olmak üzere ikiye ayrılan kamp etkinliklerinde bedensel branşlar arasında futbol, voleybol, basketbol, yüzme, badminton; sanatsal branşlardaysa, müzik, halk oyunları ve resim ön plana çıktı.



Milliyet

Geri Dön