29 / 03 / 2024

Beyşehir Devlet Hastanesi 14 Mart'ta açılacak!

Beyşehir Devlet Hastanesi 14 Mart'ta açılacak!

Türkiye’nin ilk hilal mimarili devlet hastanesi Beyşehir’de hizmete açılacak. Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, “150 yataklı yeni hastanemiz adeta beş yıldızlı otel konforuyla hizmet verecek” dedi.




Milliyet Gazetesi'nden Eren Aka'nın haberine göre;  Konya’nın Beyşehir ilçesinin hilal mimarili yeni devlet hastanesinde inşaat çalışmaları hızla devam ediyor. 

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, yeni devlet hastanesinin 14 Mart Tıp Bayramı’nda resmi açılışının yapılarak hizmet vermeye başlayacağını dile getirdi. 

Hastane hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Özaltun, “Esentepe Mahallesi’nde 66 bin 920 metrekare alan üzerine, 8 katlı olarak üst kısmı hilal mimarisi şeklinde inşa edilen yeni devlet hastanemizin yapım çalışmaları tamamlandı. Artık sağlık hizmeti vermek için gün saymaya başladı. Beyşehir halkımız gibi biz de açılışının yapılarak hizmete gireceği günü dört gözle bekliyoruz. Sağlık Bakanlığı’nın yaklaşık 46 milyon TL’ye ihale edilen bir yatırımla ilçeye kazandırılan Türkiye’deki ilçe devlet hastaneleri içerisinde en büyük yatırımlarından birisi olan Yeni Beyşehir Devlet Hastanesi’nin aynı zamanda hasta konukevi imkanıyla da bölgemize sağlık alanında çok önemli hizmetler sunacağını düşünüyoruz” dedi. 

Yeni hastanede neler olacak?
Beyşehir’de hayata geçirilen yeni hastanede toplam 168 yatak kapasiteli olacak. Hastanede 216 araçlık otopark, 13 engelli otoparkı, yoğun bakım sığınağı, 48 poliklinik, 2 yoğun bakım salonu, 4 ameliyathane, 1 doğum ameliyathanesi, bebek yoğun bakımı, 1 kurşun kaplı ameliyathane, 6 idari ofis odası, 105 hasta oda sayısı, 2’si izoleli 16 yataklı müşahade odası, klima santralleri, kadın doğum ünitesi, labaravutarlar, kütüphane ve toplantı salonu, morg, atölyeler, servis odaları, mahkum odaları, başhekimlik, bilgi işlem, kafeterya, acil servis gibi daha pek çok ünite bulunacak. 


Geri Dön