26 / 04 / 2024

Beyşehir Gölü Milli Parkı sınırları değişti!

Beyşehir Gölü Milli Parkı sınırları değişti!

Konya’nın Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onaylamasının ardından Beyşehir Gölü Milli Parkı sınırlarının değiştirilmesi kararının Beyşehir yöresinde hayata geçmeyi bekledikleri bazı projelerin önünü açtığını dile getirdi.



Beyşehir Belediyesi Aralık ayı meclis toplantısı yapıldı. 2018 yılının son toplantısına başkanlık eden Belediye Başkanı Murat Özaltun, meclis üyelerine hitaben yaptığı konuşmada, 27 Kasım 2018 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Beyşehir Gölü ve Kızıldağ Milli Parklarının sınırlarının değiştirilmesi kararına değindi. 

Milliyet'te yer alan habere göre Türkiye’nin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölü sınırlarında iki ayrı milli park olduğunu ve Beyşehir Gölü Milli Parkı’nın da bunlardan birisi olduğunu ve ülkenin sınırları itibariyle ikinci büyük milli parkı durumunda bulunduğunu dile getiren Özaltun, sınır değişikliğinden önce Beyşehir Gölü çevresinde bulunan yerleşim merkezlerinde yaşanan sıkıntılara dikkat çekti.

Göl kıyısındaki mahallelerde vatandaşların kendi evlerinin bahçesine hayvanlarını beslemek için bir ahır veya besi damı yapamadığını, çatısını dahi tamir ettiremediğine vurgu yapan Özaltun, bölgede yaşanan sorunların sadece bunlardan ibaret olmadığını kaydetti.

Özaltun, milli park sınırlarının daraltılmasının Beyşehir Gölü kıyılarında binalaşma ve yapılaşma anlamına gelmeyeceğinin de konuşmasında altını çizerek, “Bizim amacımız, binalaşma, yapılaşma değil. Bizim derdimiz; göle kıyısı olan Kuşluca’daki ya da başka bir mahallemizdeki vatandaşımızın çatışındaki tamirini yapabilmesiydi, kendi kafasını sokabilecek küçücük de olsa bir ev yapabilmesiydi. Yeşildağ’daki kardeşimin kendi geleceğini kendi parasını kazanabilmesi için bir ahır yapabilmesiydi gayemiz amacımız buydu. Şu anda Cumhurbaşkanımızın onayının ardından artık yüzer balıkçı barınağı yat limanı projesi, izcilik projesi, Belediyemizin deniz feneri projesi gibi bazı projelerin de yapılacak imar planı tadilatlarıyla önleri açılmış oldu. Yani Beyşehir prangalarından bir tanesinden daha kurtulmuş oldu” dedi.


Geri Dön