25 / 04 / 2024

Beyşehir'de yapı ruhsat harçlarında indirim kararı!

Beyşehir'de yapı ruhsat harçlarında indirim kararı!

Beyşehir İlçe Belediye Meclisi ilçedeki inşaat sektörüne kriz döneminde destek vermek amacı ile yapı ruhsat harçlarında bir miktar indirim yapılması kararını aldı.



Beyşehir İlçe Belediye Meclisi ilçedeki inşaat sektörüne kriz döneminde destek vermek amacı ile yapı ruhsat harçlarında bir miktar indirim yapılması kararı verdi. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, başkanlığında yapılan eylül ayı olağan toplantısında, yapı ruhsatlarında indirim konusu gündeme geldi.

Toplantıda açıklamalar yapan Özaltun, Beyşehir’de, döviz kurunda yaşanan artışlar ile birlikte ilçede ekonominin lokomotifi olarak gördükleri inşaat sektörünün de girdi maliyetleri ile ilgili birtakım sıkıntılar yaşamaya başladığını vurgulayarak bunun da sektörün eski hareketliliğini yitirmesi gibi bazı olumsuzlukların görülmeye başlanmasına sebep olduğunu dile getirdi. 

Özaltun, inşaat sektörünün bu krizden en az etkilenmesi için belediye olarak yasal koşullar içerisinde neler yapabilecekleri ile ilgili olarak inşaat sektörü temsilcilerinin yanı sıra, belediye meclis üyeleriyle de çeşitli istişare ve değerlendirmelerde bulunduklarını da sözlerine ekledi. 


Geri Dön