29 / 03 / 2024

Beyşehir'e yeni doğal kaynak suyu getiriliyor!

Beyşehir'e yeni doğal kaynak suyu getiriliyor!

Konya’nın Beyşehir ilçesinin yeni doğal kaynak içme suyu projesinin ihalesinin yapılarak proje çalışmalarına başlandı. Proje tamamlandığında Beyşehir Gölü’nden içme ve kullanma suyu alımından vazgeçileceği açıklandı.



Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, yaptığı açıklamada, Konya Büyükşehir ve Beyşehir Belediyesi’nin birlikte yürüttüğü İçme Suyu Projesinin, projelendirme çalışmalarında son aşamaya gelindiğini belirterek, “Beyşehir’in en önemli en büyük projelerinden biri olan İçme Suyu Projesinin tamamlanmasıyla halkımız doğal, sağlıklı içme suyuna kavuşacak. Aynı zamanda Beyşehir Gölü Milli Parkı’nın turizme kazandırılmasının önünde ki en büyük engellerden biri olan su kirliliği kontrol yönetmeliğini de aşmış olacağız. Beyşehir Gölü Uzun Devreli Gelişim Planı’nı da daha kolay şekillendirebileceğiz. Proje her yönüyle Beyşehir’e hayat verecek, büyük katkı sağlayacak. Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Akyürek’e, KOSKİ Genel Müdürümüz İsmail Selim Uzbaş’a, Bölge Sorumlumuz Ali Özdemir’e ve çalışmalara destek veren herkese çok teşekkür ediyorum dedi.


Başkan Özaltun, proje tamamlandığında Yeşildağ Deliktaş mevki, Üzümlü ve Adaköy Mahalleleri’nin doğal kaynak sularının Beyşehir merkez başta olmak üzere 26 mahallede içme suyu olarak kullanılacağını, Beyşehir Gölü’nden içme ve kullanma suyu alımından vazgeçileceğini sözlerine ekledi.



Hürriyet Yerel




Geri Dön