20 / 04 / 2024

Beyşehir'in mahallelerinde kültür merkezi dönemi!

Beyşehir'in mahallelerinde kültür merkezi dönemi!

Konya’nın Beyşehir ilçesi Avşar Mahallesinde yapımı tamamlanan kültür merkezinin çok amaçlı bir sosyal tesis olarak kullanılacağı açıklandı. 



Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, 469 konutluk 2. etap projenin de devreye girmesiyle giderek büyüyüp gelişen Avşar Mahallesinde yapımı tamamlanan kültür merkezi binasının yakında hizmete gireceğini dile getirdi. 

Milliyet'te yer alan habere göre Beyşehir Belediyesinin öncülüğünde  TOKİ  Başkanlığı tarafından Avşar Mahallesinde hayata geçirilen 469 konutluk toplu konut projesi kapsamında kültür merkezi de inşa edildiğini dile getiren Özaltun, bu binanın imzalanan protokol çerçevesinde Beyşehir Belediyesi’ne devrinin gerçekleştirildiğini dile getirdi. 

Bine yakın konutun bulunduğu Avşar Mahallesinde yeni konut projesinin de hayata geçirilmesiyle birlikte nüfus potansiyelinin de önemli ölçüde yükseldiğini vurgulayan Özaltun, bu kapsamda yerleşim merkezinde yeni sosyal tesis ve donatılara olan ihtiyacın arttığını belirtti. 

Bu anlamda burada yapımı tamamlanan iki katlı kültür merkezinin önemli bir işlevi yerine getireceğine inandıklarını ifade eden Başkan Özaltun, “İzmir’deki gururumuz olan iş adamlarımızdan, geçmiş dönemde AK Parti  İzmir  Milletvekilliği de yapan İsmail Katmerci Bey’e bu kültür merkezinin ismini verdik. Halen bünyesindeki bir odası Halk Eğitim Merkezi’nin Avşar Mahallesinde açmış olduğu biçki nakış kursuna ev sahipliği yapan Kültür Merkezimizin Avşar Mahallesi Muhtarlığı ve mahallemizde yaşayan vatandaşlarımızdan da gelen talepler doğrultusunda çeşitli kültürel etkinliklerin yapıldığı, fitness salonu, kafeterya, kütüphane, muhtarlık ofisi, sağlık ocağı, cenaze taziye evi, Kur’an Kursu, sohbet odaları ve benzeri gibi çok amaçlı olarak kullanıma yönelik hizmet vermesini planlıyoruz” dedi.


Geri Dön