19 / 04 / 2024

Big Chefs'in yeni şubesi Tünel'de açıldı

Big Chefs'in yeni şubesi Tünel'de açıldı

ANKARA'ya önemli mekanlar kazandıran Gamze Cizreli ile YKM'nin gurme patronu Saruhan Tan, Ankara'nın gözde restoranı Big Chefs'in bir şubesini İstanbul Etiler'de açtı



Ankaralı restoran işletmecisi Gamze Cizreli ile YKM Yönetim Kurulu üyesi Saruhan Tan, Ankara'nın gözde mekânlarından Big Chefs'in bir şubesini Etiler, ardından da Tünel'de açtı, 2 yılda 12 milyon dolar yatırımla 13 restorana ulaşmayı hedefliyor.


ANKARA'ya önemli mekanlar kazandıran Gamze Cizreli ile YKM'nin gurme patronu Saruhan Tan, Ankara'nın gözde restoranı Big Chefs'in bir şubesini İstanbul Etiler'de açtı. İstanbul'daki ilk restoranı sessiz sedasız açan ikili, Tünel'de ikinci restoranı devreye aldı. YKM Yönetim Kurulu Üyesi Saruhan Tan, iki restoran için 2 milyon doları bulan yatırım yaptıklarını belirterek, 2 yıl içinde 13 restoran sayısına ulaşmak istediklerini ve bunun için 10 milyon dolarlık daha yatırım yapacaklarını söyledi.
Tek çatı altında toplanacak
Sektörde 15 yıldır başarılı projelere imza atan Gamze Cizreli, Ankara'da 3, Gaziantep'te 1 tane olmak üzere toplam 4 restoranlık Big Chefs zincirini Aralık 2007'de yarattı. Şu anda 3 restoranın sahibi Cizreli ancak bundan sonra açılacak restoranları Tan ile birlikte ortak açacaklar. Gamze Cizreli, "Zamanla hepsini tek çatı altında toplayacağız. İstanbul'da Anadolu yakasında bir restoran açacağız. Bunun ardından İzmir, Antalya, Bursa, Eskişehir ve Mersin'de de restoran açacağız. İstanbul'da 6-7 restoranı geçmeyeceğiz" diye konuştu. Franchise teklifleri aldıklarını belirten Cizreli, ana şehirlerdeki restoranları kendilerinin açacağını vurguladı.
Ankara'da buldu
Arkadaşları arasında gurme olarak anılan Saruhan Tan, uzun süredir kafasında bir restoran projesi tasarladığını belirterek, şunları söyledi: "Yurtdışından bir markayı getirmeyi düşünüyordum. Bu yılın başında Ankara'da Big Chefs'te yemek yedim ve o kadar beğendim ki Gamze'yi arayıp ona bu işi büyütmeyi teklif ettim. Hayallerimiz buluştu. Beni en çok etkileyen personelin enerjisi ve restorandaki ev ortamıydı."
Kavaklıdere'den özel şarap
Big Chefs'in bir özelliği kendi ekmeğini ve tüm hamur işini bünyesinde gerçekleştirmesi. Kendisi için üretilen özel zeytin yağı, nar ekşisi ve şarap kullanması. Müşterilerden gelen talebi değerlendirerek zeytinyağı, reçel, nar ekşisi ve şarapları satmaya da başlamışlar. Kavaklıdere de seçtikleri kupajları Big Chefs için üretiyor. Big Kiss, Big Love ve Big Touch ismini taşıyan özel üretim şarapları restoranlardan satın almak da mümkün.

Ferit Şahenk'i yemekle ikna etti

BIG Chefs, Etiler'de eski Paul restoranının binasında bir süre önce açıldı. Binayı satın alan Doğuş Otomotiv, burada bir otomobil galerisi açmayı planlarken, Gamze Cizreli'nin Ankara'daki restoranında yediği yemeğin ardından Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk fikrini değiştirmiş. Gamze Cizreli, "Bu binada restoran açmak benim hayalimdi. Hep keşke burada restoranım olsa derdim. Ferit Şahenk'i bir yemekte binayı kiralamaya ikna ettim" dedi.
Hürriyet


Geri Dön