25 / 04 / 2024

Biga eski kültür sarayı yıkıldı!

Biga eski kültür sarayı yıkıldı!

Çanakkale'nin Biga ilçesinde yer alan kültür sarayının yıkımı başladı. Yıkılan kültür sarayının yerine 280 araç kapasiteli otopark inşa edilecek.



Çanakkale Biga'da eski Kültür Sarayı'nın yıkımının ardından yerine 8 katlı otopark yapılacak. Biga Sakarya Mahallesi'nde yer alan eski Kültür Sarayı'nın yıkımı başladı. 


Yıkılan Kültür Sarayı'nın yerine katlı otopark inşa edilecek. 8 bin 540 metrekare kullanım alanı bulunacak katlı otopark 8 kattan oluşacak ve 280 araç kapasiteli olacak. 


CHP'li Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, eski kültür sarayı içinde işyerleri bulunan esnaflara ait dükkanların metrekareleri korunarak esnafların mağdur edilmeyeceğini söyledi. Başkan Işık, "Seçimler öncesi verdiğimiz tüm sözleri bir bir yerine getirmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Otopark ve trafik sorunu Biga için öncelikli sorunlarımızdan. Avcılar Köprüsü'nün trafiğe açılması olsun, çarşı içi düzenlemelerimiz olsun bu amaçla çalışıyoruz. Bizi bu göreve getiren Bigalı hemşehrilerimiz, bizden iş üretmemizi ve yaşanabilir bir Biga için çalışmamızı istediler. Biz de seçildiğimiz ilk günden bu yana Biga Belediyesi'nin tüm olanaklarını hemşehrilerimiz için kullandık" şeklinde ifadelerde bulundu.


Hürriyet



Geri Dön