23 / 04 / 2024

Bilecik'te eski binalar gözden düştü!

Bilecik'te eski binalar gözden düştü!

Bilecik’te vatandaşlar eski binalara rağbet göstermezken, emlakçılar ve ev sahipleri eski daireleri uzun süredir kiralayamadıkları için dertli.



Bilecik’te her geçen gün artan inşaat sektörünün hızlı bir şekilde gelişim göstermesi ile miadını doldurmuş eski binalar gözden düştü. Ev sahipleri binalarını kiraya verememekten şikayet ederken, emlakçılar ise, eski daireleri uzun sürede kiraladıklarını belirttiler. Yeni evlenen çiftlerin yeni bina araması ve ev alacakların yeni yapılan binaları tercih etmesi ev sahiplerini kara kara düşündürüyor. Bilecik’te 30- 40 yıllık binaları vatandaşlar artık kiralamaktan vazgeçerken, kentin birçok bölgesinde kiralık ev ilanlarına rastlamak mümkün.


"BİLECİKLİ YATIRIMCILAR BİLİNÇLENDİ"

Bilecik’te emlakçılık işiyle uğraşan emlakçı İsmet Konaş, Bilecik’te, oturmak isteyenler ya da ev sahibi olmak isteyenler yeni yapılmış binaları tercih ettiklerini belirterek, "Yeni binalara kiracı ve alıcı bulmak daha kolay. Vatandaşlar montlamalı, doğal gazlı yeni evlere rağbet ediyor. Eski binalarda doğal gaz ve montalama bulunmadığı için sobalı eski evlerde daha çok sorun çıkıyor. Banka kredisi ile vatandaşın yeni ev sahibi olması daha cazip. Bizler de eski evlere kiracı bulamıyoruz. Ev almak isteyenler eski evlere güvenmeyince, özellikle yeni yapılan siteler gözde haline geldi. Bilecikli yatırımcılar bilinçlendi. Ev almak isteyen vatandaşlar, evin konumu ile fiziki özelliklerinin yanı sıra depreme dayanıklı olup olmadığı, üzerine de kafa yormaya başladı. Şehir merkezinde yaşları 30 ile 40 arasında değişen evler artık rağbet görmezken, vatandaş gözünü yapılaşmanın başladığı Ertuğrulgazi, Bahçelievler Mahallerinde yeni yapılan yeni inşaat bölgelerine dikti. Vatandaşlar, şehir merkezindeki yaşlı binalara burun kıvırınca evlerin yüzde 90’ının satışı yeni binalardan yapılıyor" dedi.



Hürriyet 


Geri Dön