20 / 04 / 2024

Bilkent Kültür Girişimi, 55 müzede mağaza açacak

Bilkent Kültür Girişimi, 55 müzede mağaza açacak

Bilintur Bilkent Turizm A.Ş. bünyesinde faaliyet gösteren Bilkent Kültür Girişimi (BKG), 55 müzede mağaza ve `müzenin kahvesi' açmaya hazırlanıyor



Kültürel varlığı koruma ve yaşatma hedefiyle yola çıktıklarını söyleyen Bilintur CEO'su Orhan Hallik müze mağazacılığı alanındaki eksikleri gidererek, yerli ve yabancı ziyaretçilere dünya standartlarında hizmet vermeyi amaçladıklarını belirtti.
2009'da müze ve ören yerlerinin mağaza işletimiyle ilgili açılan ihaleyi kazandıklarını söyleyen Hallik, BKG markası ile müzeleri ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısını yüzde 25 oranında artırmayı amaçladıklarını anlattı.

Kültürel değerler
 Hallik, yıl sonuna kadar 19 ilde, 62'si müze mağazası, 33 tanesi `müzenin kahvesi' olmak üzere toplam 95 açılış gerçekleştireceklerini belirtti. Hallik, öncelikle müze mağazalarını uluslararası standartlara uygun hale getirdiklerini, mağazalarda Türkiye'nin kültürel değerlerini yansıtan ürünleri tasarlayıp satışa sunduklarını belirtti. Hallik, proje tamamlanınca BKG'nin dünyadaki en geniş ağa sahip müze mağazası zinciri olacağını söyledi.

Noel Baba'ya hediye projesi
Mağazalarda el sanatları, replika, yayın, lokum, Türk kahvesi ve hediyelik eşyaların satışa sunulduğuna da değinen Orhan Hallik, bu ürünlerin hayata geçirilmesi için Türk kültürüne hakim sanatçılarla çalıştıklarını dile getirdi.
Hallik, "Önümüzdeki dönem kültürel projeleri hayata geçireceğiz. Yerli ve yabancı çocuklarla gerçekleştireceğimiz "Çocuklarından Noel Baba'ya hediye" projemizle Demre'deki Akdenizli Noel Baba'nın evini restore etmek üzere kaynak yaratmayı hedefliyoruz" dedi.
Eylem Türk/Milliyet


Geri Dön