18 / 04 / 2024

Bill Gates, Meksika'da hastane kuracak!

Bill Gates, Meksika'da hastane kuracak!

Meksikalı Carlos Slim ve Amerikalı Bill Gates, Orta Amerika ile Meksika'da sağlık yatırımında bulunacaklarını ilan etti



Dünyanın en zengin iki adamı, Meksikalı Carlos Slim ve Amerikalı Bill Gates, Orta Amerika ile Meksika'da İspanya ile 150 milyon dolarlık sağlık yatırımında bulunacaklarını ilan etti. Gates, Meksika'nın başkentinde projenin tanıtımı sırasındaki konuşmasında, “Carlos Slim Enstitüsü ile birlikte bir şirket oluşturmaktan büyük heyecan duyuyorum” ifadesini kullandı.

Microsoft'un kurucusu Bill Gates, sağlığın birinci önceliği olduğunu da belirtti. Forbes'e göre, Bill Gates'in serveti 53 milyar dolar, Meksikalı işadamı Carlos Slim'in serveti ise 53.5 milyar dolar civarında.
Radikal

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Dünyanın en zenginleri sağlıkta ortak olacak

Dünyanın en zengin iki adamı, Meksikalı Carlos Slim ve Amerikalı Bill Gates, birlikte sağlık yatırımı yapacak. İki büyük ortak Gates ve Slim, Meksika ve İspanya'da 150 milyon dolarlık sağlık yatırımı yapacaklarını ilan etti. Gates, Meksika'nın başkentinde projenin tanıtımı sırasındaki konuşmasında, “Carlos Slim Enstitüsü ile birlikte bir şirket kurmaktan heyecan duyuyorum” ifadesini kullandı. Gates, Microsoft'un birinci önceliği olduğunu da ekledi. Forbes'e göre, Gates'in serveti 53 milyar dolar, Meksikalı iş adamı Slim'in serveti ise 53.5 milyar dolar seviyesinde bulunuyor. Meksika Devlet Başkanı Felipe Calderon da, anne sağlığı, beslenme, aşılama kampanyalarını içeren projelerin Belize, Guatemala, El Salvador, Honduras, Nikaragua, Kosta Rika, Panama ve Meksika'da hayata geçirileceğini duyurdu.
Türkiye


Geri Dön