26 / 04 / 2024

Bill Gates’ten Arizona'da 80 milyon dolarlık akıllı şehir!

Bill Gates’ten Arizona'da 80 milyon dolarlık akıllı şehir!

Microsoft’un kurucusu Bill Gates’e ait yatırım firmalarından Belmont Partners, ABD’nin Arizona eyaletinde akıllı şehir kurmak için arazi satın aldı. 



Microsoft’un kurucusu Bill Gates’e ait yatırım firmalarından Belmont Partners, ABD’nin Arizona eyaletinde akıllı şehir kurmak için 80 milyon dolar değerinde 100 kilometrekarelik bir arazi satın aldı.

 

Milliyet Gazetesi'nin haberine göre;  Microsoft’un kurucusu Bill Gates basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasında şunları dile getirdi:

 

“Belmont, ileriyi düşünen bir topluluk olacak. Son teknolojiyle donanmış bir altyapıyla yüksek hızlı dijital ağlar, bilgi merkezleri ve iletişim ağı bulunacak. Yeni üretim teknikleri ve dağıtım modelleri yapılacak. Otonom araçlar ve lojistik merkezleri yer alacak” ifadelerine yer verildi. Projede 80 bin konut, ofisler ve okullar da yer alacak. 

 

Arizona Teknoloji Konseyinden, Profesör Ronald Schott, arazinin, Belmont’u Las Vegas’a bağlayacak yeni otoyol projesine yakın olduğunu söyleyerek Gates’in firmasının akıllı bir yatırım yaptığını açıkladı.


Geri Dön