24 / 04 / 2024

BİM 350 mağaza açacak

BİM 350 mağaza açacak

Türkiye perakende pazarında 2 bin 300 mağaza sayısı ile lider olan marketler zinciri BİM, krizin rüzgarını da arkasına alarak 2009 yılına 350 mağaza ve ek 2 bin istihdam hedefiyle girdi.



2008 yılını yüzde 42'lik büyümeyle kapattıklarını dile getiren BİM CFO'su Haluk Dortluoğlu, büyümenin yüzde 22'sinin mevcut marketlerden geri kalan yüzde 20'lik kısmının ise yeni açılan marketlerden elde edildiğini söyledi. Private label tabir edilen market markalı ürünlerin 2007'de yüzde 51 olan payının bu yıl yüzde 56'ya çıktığını markalı ürün satışlarında ise dört puanlık bir düşüş olduğunu dile getiren Dortluoğlu, "Kriz döneminde ortaya çıkan fiyat hassasiyeti, private label'lara olan ilgiyi artırdı. Ürünlerimizin yarısından fazlasını private label'lar oluşturduğu için bu eğilim bizim için çok önemli" dedi. Perakende sektöründe ciddi bir konsolidasyon yaşanmasını beklediklerini dile getiren Haluk Dortluoğlu, "BİM olarak satın almalar yoluyla büyümeyi düşünmüyoruz." diye konuştu.

NİSAN AYINDA FAS'A GİRİYOR
'Fakirin, dar gelirlinin market markası BİM' algısını değiştirmek istediklerini belirten BİM Operasyon Komitesi Başkanı Galip Aykaç ise, zengin fakir diye bir ayrım yapmadıklarını söyledi. "Bizim zengin müşterimiz de var fakir de. Müşterimiz bir sınıfa ait değil. Biz akıllı alışveriş konseptiyle satış yapıyoruz. Zenginlerin de akıllı olduğunu düşünüyoruz" diyen Aykaç, nisan ayı itibariyle de Fas'ta mağaza açacaklarını ifade etti. Fas'ın, BİM'in ilk mağaza açtığı günlerdeki Türkiye'ye benzediğini belirten BİM CEO'su Jos Simons, ilk yılda Fas'ta 40 mağaza açacaklarını beş yıl içinde de 250 mağazaya ulaşacaklarını söyledi.

Sabah

Geri Dön