26 / 04 / 2024

BİM Avrupa'ya know how verecek!

BİM Avrupa'ya know how verecek!

Hem yurtiçinde hem yurtdışında başarılı bir grafik çizen BİM Avrupa'ya know how verecek.



 

Para dergisinde yer alan habere göre, BİM Birleşik Mağazalar A.Ş, faaliyetlerine 1995 yılında 21 mağazayla başladı. Yüksek indirim modelinin Türkiye'deki ilk temsilcisi olan BİM, bugün yurt içinde 6 bin 765 mağaza ile hizmet veriyor. Geçen hafta basın toplantısıyla açıklanan rakamlara göre 2017 yılını 24.7 milyar TL ciro ile kapattı. Çalışan sayısı da 42 bini geçti. BİM'in Fas ve Mısır'da 650'nin üzerinde mağazası olduğunu da belirtelim. BİM, hard-discount pazarında açık ara önde, market perakendeciliğinde de liderliğini sürdürüyor. BİM 2018 yılında da yüzde 20 büyüme hedefi koymuştu. Bunu Mart ayında yaptıkları basın toplantısında da kamuoyu ile paylaşmışlardı. BİM bu yılı 28 milyar TL olarak belirlenen hedef doğrultusunda kapatması bekleniyor. Öğrendiğimize göre bu rakam kolay aşılacakmış. Hatta 30 milyar TL'nin üzerinde bir ciro beklentisi varmış.

Hem yurtiçinde hem yurtdışında başarılı bir grafik çizen BİM Avrupa'ya know how vermeye hazırlanıyormuş. Fakat önce mağaza açalım teklifi gelmiş. Ancak BİM, mağazalarında stratejik olarak alkol satmıyor. Dolayısıyla halkı Müslüman olmayan ülkelerde mağaza açmayı düşünmüyor. Bu yüzden de know how vereceklermiş. Hatta Fransa'da yatırım yapacak bir yatırımcıya danışmanlık da yapacaklarmış.

Yeri gelmişken bir bilgiye daha aktaralım. BİM birkaç yıldır File ismiyle farklı bir konsept üzerinde çalışıyor. BİM'den daha büyük alana ve ürün çeşitliliğine sahip olan File ismiyle şimdiye kadar 65 mağaza açıldı. Bunların 51 tanesi İstanbul'da. Diğerleri ise Tekirdağ, KIrklareli, Kocaeli, Bursa ve Sakarya'da. Şimdilik Marmara Bölgesi'nde büyümesini sürdürüyor. Diğer illerin de BİM yönetiminin gündeminde olduğunu biliyoruz. Bu yılın Mart ayında File'yle ilgili bir kulis yazmıştık. Bu kulisimizde File'nin artık BİM'den ayrı bir yapıya kavuşturulacağı ve File için ayrı bir şirket kurulacağını yazmıştık. Öğrendiğimize göre bu operasyon için zaman gelmiş, ilk önce File'nin ofisi ayrılmış. File ekibi, BİM'den bağımsız bir binaya taşınmış. BİM'in genel müdürlük binası Sancaktepe'de Ebubekir Caddesi'nde bulunuyor. File ekibi ise yine Sancaktepe Mehmet Akif Caddesi Fuzuli Sokak'a taşınmış. Yılbaşından sonra ise yeni şirketin de kuruluşu yapılacakmış. Yeni yılda File yoluna bağımsız devam edecekmiş.
 


Geri Dön