27 / 04 / 2024

Bina yönetimindekilerin hepsi eşit derecede görevlidir!

Bina yönetimindekilerin hepsi eşit derecede görevlidir!

Yönetim kuruluna başkan, başkan yardımcısı, muhasip üye diye görev ayrımı yapılarak üye seçilmez. Yönetim kurulundaki kişiler hep birlikte yöneticidir



Sitemizin genel kulunda üç kişilik yönetim kurulu seçtik. Görev taksimi yapılacaktı ki bir üye, yasada görev taksimi yok dedi. Yönetimde görev taksimi olmaz mı • A.T.

Çok kısa bir süre önce bu konuya bir-iki cümle ile değinmiştim ancak müstakil olarak incelememiştim. Şimdi biraz daha geniş anlatma imkanı oldu. Evet komşunuzun söylediği doğru. Yönetim kuruluna başkan, başkan yardımcısı, muhasip üye diye görev ayrımı yapılarak üye seçilmez. Yönetim kurulundaki kişiler hep birlikte yöneticidir.

Siteyi veya binayı birlikte yönetirler. Ancak doğaldır ki masraf makbuzlarını birlikte dosyalayamaz, masrafları deftere birlikte yazamazlar. Bu nedenle kendi aralarında görev taksimi yapabilirler. Görev taksimi yapmak demek yine de yukarıda verdiğim örnekte olduğu gibi birinin başkan diğerinin başkan yardımcısı olması anlamına gelmez. Yönetim yine bir bütündür ancak işlerin yürütülmesinde kolaylık olması için kendi aralarında bir iş bölüşümü yapılmış olması doğaldır. Netice olarak sizler seçerken yöneticilerinizi seçersiniz, yoksa yönetim kurulu başkanını, başkan yardımcısı veya muhasip üyeyi seçmezsiniz.

Tamer Heper/Posta


Geri Dön