19 / 04 / 2024

Binaları değil bir şehri dönüştürüyoruz!

Binaları değil bir şehri dönüştürüyoruz!

Kentsel dönüşüm çalışmalarının hızla devam ettiği Yıldırım'da, hak sahiplerinin yüzde 80’inin desteğini alınamayan projeler rafa kaldırılacak.



Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, bölgede gerçekleştirilen kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Yapı stoklarının depereme hazırlıklı olmadığına dikkat çeken Edebali, hak sahiplerinin yüzde 80’inin desteğini almayan projeleri rafa kaldıracaklarını sözlerine ekledi. 


Özellikle Bursa ve Yıldırım gibi çokça göç alan şehirlerde konutların güvensiz bir şekilde inşa edildiğini aktaran Edebali, kentsel dönüşüme ağırlık verilmesi gerektiğini de açıkladı. 


Bina veya parsel bazlı gerçekleştirilen projeleri de desteklemediğini sözlerine ekleyen Edebali, bu tarz projeler yerine içerisinde sosyal alanlarında yer aldığı bölgesel dönüşümlerin yapılması gerektiğini vurguladı. Başkan Edebali, “Binaları değil bir şehri dönüştürüyoruz.'' dedi. 


Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, kentsel dönüşüm projelerinde vatandaşın görüşlerine önem verdiklerini ve anlaşma sağlanamayan projelerin iptal edileceğini de açıkladı. 


Milliyet 


Geri Dön